DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  BADPLAATS BENICASIM

Informatie Valencia Provincie Castellón Costa Azahar Benicasim met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.

Reisimpressies van de stad Almeria met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Almeria.


Informatie en hints van de badplaats Benicàssim in de provincie Castellón, Costa Azahar met de mooiste bezienswaardigheden van Benicàssim . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over Benicàssim voor je verzameld. Benicasim in het Valenciaans: Benicàssim ligt in de provincie Castellón aan de Costa del Azahar in de regio Valencia, Spanje. De kustplaats Benicasim is omgeven door bergen en ligt aan de Costa del Azahar, aan de Middellandse Zee.  Benicasim heeft zoals zovele plaatsen hier een aangenaam klimaat en veel zon. Het dorpje heeft heerlijke goud gele zandstranden, en de Middellandse zee heeft hier een stralende blauwe zee, met een mooie onberoerde natuur.


Benicasim - Beleef spanje

Het plaatsje Benicasim ligt 13 km ten noorden van Castellón en ligt tussen Oropesa del Mar en het natuurpark Sierra de las Palmes.

In de omgeving van Benicasim vind je vele sinaasappelplantages en citroenplantages. Benicasim is nog steeds een vakantieoord waar veel Spanjaarden hun vakantie vieren.

Vanaf het einde van de 19e eeuw zie je hier mensen uit Madrid, Valencia en Castellón om van de prachtige natuur, de zandstranden en vooral de rust te genieten.Vanaf deze tijd vind je hier nog steeds oude villa's in modernistische en koloniale stijl, waarvan de oudste, Villa Pilar (1860), bewaard is gebleven.

In de oude binnenstad is de neo-klassieke parochiekerk, gebouwd in de 18de eeuw in opdracht van Francisco Pérez Bayer. Andere mooie historische gebouwen zijn de uitkijktoren van San Vicente aan het strand en het middeleeuwse kasteel Montornés..

 

Het weer en klimaat in het plaatsje Benicasim


Vandaag de dag is Benicasim voor de Spanjaarden nog steeds een geliefd vakantieoord in het voorjaar, de zomer en het najaar. Veel Spanjaarden hebben hier dan ook hun eigen vakantiewoning. Over het algemeen komen in Benicasim weinig buitenlanders hun vakantie doorbrengen, wat eigenlijk vreemd is want Benicasim kent een heel erg aangenaam klimaat. Tevens is hier dan ook de mogelijkheid tot overwinteren.Het plaatsje Benicasim is een fijne rustige en door deze hierboven genoemde oude villa's langs de prachtige wandelpromenade kun je het zelfs een sjieke plaats noemen. En wat hier natuurlijk heerlijk is, dat naast deze boulevard geen weg loopt.


Booking.com

De naam Benicasim komt van de arabische uitdrukking "zonen van Qassem" en herinnerd aan de Andalusische epoche. In 1094 veroverde el Cid de vesting. In 1234 overnamen het de moren van de christelijke koning Jaume 1.

In het oude centrum vindt elke donderdag een markt plaats in de buurt van het oude station.

Bron: Wikipedia


Wat gaan we ondernemen Benicasim?