De mooiste bezienswaardigheden in de Spaanse provincie Sevilla

Informatie » Andalusië » provincie Sevilla » mooiste bezienswaardigheden Sevilla


Informatie en hints van de provincie Sevilla met de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla. De provincie Sevilla ligt in de regio Andalusië in het zuidelijk deel van Spanje en grenst aan de provincie Málaga, Cádiz, Huelva, Córdoba en Badajoz in Extremadura. De hoofdstad is is de gelijknamige stad Sevilla.


Sevilla

De rivier Guadalquivir doorkruist het gebied van het noorden naar het zuidoosten. Andere rivieren zijn de Genil, de Guadaira en de Viar.

De provincie heeft een warm oceanisch klimaat, met zachte winters en hete zomers met temperaturen die gemakkelijk de veertig graden overschrijden.


Booking.com

De hoofdstad, Sevilla, is de grootste stad van Andalusië, het ligt aan de oevers van de rivier de Gaudalquivir en is een van de meest historische centra van Europa, het is onmiskenbaar de belangrijkste attractie van de provincie zelf en staat vol met historische en culturele citaten.

De stad is de thuisbasis van tapas, flamenco en de bewaarder van het Archief van Indië (de uiterst waardevolle historische documenten die de geschiedenis van het Spaanse rijk documenteren).

 

Het natuurpark Sierra Norte is het centrale deel van de immense Sierra Morena, dat bestaat uit het uitgestrekte en dunbevolkte natuurpark Sierra Norte, een landschap van zacht glooiende heuvels bedekt met dichte groenblijvende eiken. Het is vergelijkbaar met de aangrenzende natuurparken van de Sierra de Aracena en Picos de Aroche en Hornachuelos, in de naburige provincies Huelva en Cordoba. Er zijn maar weinig buitenlandse toeristen die hier komen, hoewel het een populair weekendverblijf is
voor Sevillanen. Het is een van de grootste beschermde natuurgebieden van Andalusië, met een oppervlakte van 177.484 hectare.

 

Dorpen en steden zijn schaars, maar aantrekkelijk, met een typisch Moors gevoel over hun steile, geplaveide straatjes die vaak leiden naar een kasteel op een heuvel of een Mudejar-kerk.

De dorpsnamen geven de mijngeschiedenis van de regio aan, zoals Villanueva del Rio en Las Minas net ten zuiden van het park.

 

Provincie Sevilla - Oost

Ten oosten van de stad ligt een uitgestrekt, golvend landschap van graanvelden en olijfbomen, afgewisseld met een reeks steden, zoals Carmona, Ecija, Estepa en Osuna, die een aantal van de mooiste architectuur van de provincie hebben buiten de stad Sevilla: gedistingeerde barokke herenhuizen en knappe Mudejar-kerken zitten eeuw na eeuw sereen, waar zowel bewoners als bezoekers van genieten.Carmona

Carmona, gelegen op een lage heuvel met uitzicht op een vruchtbare vlakte, is een pittoresk stadje met een prachtige 15e-eeuwse toren gebouwd in navolging van de Giralda in de stad Sevilla. Dit is het eerste wat je ziet en zet een passende toon voor de plek.

 

Het is niet verrassend dat Carmona, gezien de nabijheid ervan, een vergelijkbare geschiedenis heeft als Sevilla, en was een belangrijke Romeinse stad, die onder de Moors werd vaak geregeerd door een broer van de heerser van Sevilla. Later bouwde Pedro de Wrede een paleis in het kasteel, dat hij gebruikte als zijn koninklijke residentie in het land.Bij de ingang van de stad ligt de Puerto de Sevilla; een grootse, zij het ruïneuze versterkte poort, die leidt naar het historische oude deel van de stad. Binnen de stadsmuren kronkelen smalle straatjes langs mudejar kerken en renaissanceherenhuizen. Verderop ligt de Plaza San Fernando, die, hoewel relatief klein, wordt gedomineerd door prachtige gebouwen in Moorse stijl.

 

Achter het plein is een bruisende groente- en fruitmarkt, typisch voor de markten in Andalusië, die
weerspiegelt op een juiste manier de producten die op elk moment in het seizoen zijn.

 

Dichtbij, in het oosten, is Santa Maria, een statige gotische kerk gebouwd over de voormalige hoofdmoskee, waarvan de elegante patio goed bewaard is gebleven. Zoals veel van Carmona's kerken wordt het bekroond door een suggestieve Mudejar-toren en kan een deel van de originele minaret nog steeds worden gezien.

 

De bergkam van de stad domineren de enorme ruïnes van Pedro's Palace; verwoest door een aardbeving in 1504 en nu overgenomen door een gracieuze maar dure Parador. Links komt de stad abrupt tot stilstand bij de Romeinse Puerta de Cordoba, vanwaar de oorspronkelijke weg naar Cordoba afdaalt naar een uitgestrekte vlakte.De Romeinse Necropolis is bijzonder opmerkelijk. Het ligt op een lage heuvel aan de andere kant van Carmona te midden van cipressen en bevat meer dan negenhonderd familiegraven uit de tweede eeuw voor Christus tot de vierde eeuw na Christus.

 

Ingesloten in ondergrondse kamers die uit de rots zijn gehouwen, zijn de graven vaak beschilderd met fresco's en bevatten ze een reeks nissen waarin veel van de urnen intact blijven. Sommige van de grotere graven hebben vestibules met stenen banken voor begrafenisbanketten en verschillende behouden gebeeldhouwde familie emblemen. Tegenover is een deels opgegraven amfitheater.

 

Geschiedenisliefhebber of niet, Carmona is een fascinerende stad en zeker een bezoek waard. Vanaf Carmona is het een 28 km lange groene route naar Alcala de Guadaira, de Via Verde van de heuvels, die te voet, met de fiets of te paard kan worden bereikt.

 

Estepa

Estepa is een klein stadje 24 kilometer ten oosten van Osuna; het is beroemd om twee heel verschillende redenen. HetWAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA