Eilandhoppen op de Balearen

Voordelig en goedkope "Eilandhoppen op de Balearen" dit is een unieke manier om verschillende eilanden te bezoeken in één vakantie


Wil je een vakantie op de Balearen maken en kennis maken met de veelzijdigheid van deze Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. De eilanden Ibiza en Mallorca staan vooral bekend om hun feesten maar ook om hun azuurblauwe baaien. Daar tegen draait het op Menorca en Formentera hoofdzakelijk om de rust en de parelwitte zandstranden. Er is op de Balearen altijd wel een geschikt eiland te vinden, voor elk soort en  type vakantieganger. Ja, en blijft alleen nog over welk eiland ga ik kiezen.


Voordelig Eilandhoppen Balearen  -  Beleef Spanje

De vele gezichten van de Balearen

Romantisch, maar bruisend en idyllisch maar drukbezocht typeren de Balearen het best. De Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee heeft dan ook twee gezichten. Een met azuurblauwe baaitjes waar zeilboten ronddobberen en waar grillige rotsblokken en geurige pijnbomen het decor vormen. Maar ook een waar hippe feesten worden georganiseerd. Tijdens een vakantie Balearen kun je dan ook alle kanten op. En dat kan op alle vier de eilanden. Met Ibiza en Mallorca als de meest bekende en Menorca en Formentera als ongerepte eilanden. Aan jou de keus.


Booking.com

Appartement Balearen

Met zijn idyllische baaien, bruisende badplaatsen en witte zandstranden zijn de Balearen een lust voor het oog. De Spaanse eilandengroep kennen we vooral door eilanden als Mallorca en Ibiza, maar ook het rustige Menorca en het onontdekte Formentera behoren tot deze Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. Wie de eilanden op eigen tempo wil verkennen kan bij TUI voor een appartement Balearen kiezen en de dag helemaal zelf indelen. Zelf bepalen hoe laat je ontbijt met cafe con leche en ’s avonds een eigen paella in elkaar flansen; lekkerder wordt het niet.


De vele gezichten van de Balearen

Romantisch, maar bruisend en idyllisch maar drukbezocht typeren de Balearen het best. De Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee heeft dan ook twee gezichten. Een met azuurblauwe baaitjes waar zeilboten ronddobberen en waar grillige rotsblokken en geurige pijnbomen het decor vormen. Maar ook een waar hippe feesten worden georganiseerd. Tijdens een vakantie Balearen kun je dan ook alle kanten op. En dat kan bij TUI op alle vier de eilanden. Met Ibiza en Mallorca als de meest bekende en Menorca en Formentera als ongerepte eilanden. Aan jou de keus.

 

Het bruisende Ibiza

Vraag mensen een Spaans eiland te noemen en de kans is groot dat Ibiza snel genoemd wordt. Het eiland behoort tot de Balearen en staat wereldwijd bekend om het bruisende nachtleven. De beste dj´s ter wereld worden iedere zomer ingevlogen voor de hippe feesten op het strand, in de clubs én in de hotels. Maar tijdens een vakantie Balearen kun je ook een andere kant van Ibiza leren kennen. Die van de azuurblauwe baaien en hippiemarkten. Want ook die zijn op Ibiza in overvloed te vinden. Een auto huren tijdens de zonvakantie op Ibiza raden we aan. Zo kun je het hele eiland bewonderen.De veelzijdigheid van Mallorca

Ook op het grootste eiland van de Balearen, Mallorca, is een bruisend nachtleven aanwezig. Vooral in de badplaatsen rondom de hoofdstad Palma de Mallorca kun je tot diep in de nacht feesten. Maar Mallorca heeft ook gezellige badplaatsen met een rustigere sfeer. Cala d´Or bijvoorbeeld. Deze badplaats heeft 3 verschillende baaitjes met allemaal kraakhelder zeewater en witte stranden. De vele (verwarmde) terrassen in het centrum maken het decor compleet. Huur tijdens de vakantie Balearen zeker eens een fiets. Met zijn steile bergwegen en glooiende heuvellandschap is Mallorca een fietseiland bij uitstek.

 

Rust en ruimte op Menorca & Formentera

Rustzoekers kunnen tijdens een vakantie Balearen hun hart ophalen op de eilanden Menorca en Formentera. Vooral die laatste is nog redelijk onontdekt. En dat heeft alles te maken met het feit dat je niet naar het eiland kunt vliegen. Je moet de veerboot vanaf Ibiza nemen. De parelwitte stranden en het turquoise gekleurde water van de Middellandse Zee maken de lange reis meer dan goed. Eenmaal op Formentera waan je je in de Caribbean. De bijnaam van het eiland is niet voor niks ‘Caribbean van Europa’. Kies je toch voor Menorca? Dan zorgen de idyllische baaien en het groene landschap vol pijnbomen voor een rustgevend decor.

Bron: Tui.nl


Wat gaan we ondernemen op de Balearen