REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE Albacete

Regio Castilië-La Mancha » Reisimpressies van de Spaanse provincie Albacete met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Castilië-La Mancha


De provincie Albacete ligt in het binnenland van Spanje, in het zuiden van de regio Castilla – La Mancha . De stad Albacete is de hoofdstad en de meest bevolkte stad van de hele provincie. De provincie Albacete is een  verrassend en onbekend land, een land van contrasten  waarin diversiteit uniek kan zijn met een bepaald type landschap. In Albacete is de vlakte van La Mancha aanwezig, hoewel deze aan de uiteinden wordt onderbroken door  groene bergketens  zoals die van Alcaraz en Segura,  steile valleien  zoals die van Júcar en Cabriel of lagunes van grote schoonheid zoals die van Ruidera en Arquillo.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE ALBACETE

 Albacete - Het verrast je zo! Een verrassend en onbekend land , een land van contrasten dat zich uitstrekt van de La Mancha-vlakte van de hoofdstad Albacete en de regio La Mancha Júcar Centro tot de steile Sierras van Alcaraz  en Segura. De valleien van de rivieren Júcar en Cabriel in La Manchuela , de grote culturele en historische rijkdom van de regio Monte Ibérico en Corredor de Almansa en het gevarieerde landschap van Campos de Hellín vormen een uniek toerisme in Albacete , ideaal om ontdekt en bezocht te worden. verras de reiziger. Laat u verleiden door het brede scala aan monumenten, cultuur en vrije tijd , de accommodatie , de gastronomie , de mensen , de plaatsen , de tradities ... Het is Albacete, je zou het je niet eens voorstellen .


Booking.com

Binnen de regionale diversiteit verschijnen allereerst de  Sierras de Alcaraz en Campo de Montiel  met reliëfvormen met een zacht profiel waar  talrijke lagunes en bronnen ontstaan. De belangrijkste ontmoeten elkaar in het  natuurpark Lagunas de Ruidera, een natuurlijke ruimte van uitzonderlijk ecologisch belang en een must-see.

Ten zuiden van de provincie in de  regio Sierra del Segura liggen bergketens met een hoogte van ongeveer 2.000 meter, zoals de Sierra de las Cabras, de Pico de las Mentiras of de Cuerda de los Almenaras, die vooral moeten worden benadrukt In dit gebied ligt het  natuurpark Calar del Mundo en Sima , waarvan het spectaculaire hoogtepunt de  geboorte van de rivier de Mundo is .Tot dit bergachtige landschap behoren, hoewel minder geaccentueerd, ook de uitlopers van de  Sierra de Chinchilla de Monte Aragón en de Sierra del Mugrón in Almansa,  die zich uitstrekken tot de grens van de provincie Valencia. Het behoort tot de regio  Monteibérico en Corredor de Almansa

 

In tegenstelling tot zoveel diversiteit, zijn de homogeniteit van de regio's van de  vlakten van La Mancha,  Mancha Júcar-Valle Júcar  en  La Manchuela , gelegen op ongeveer 700 meter boven de zeespiegel, gebieden met een opmerkelijke horizontale ligging, maar als we er overheen reizen, zijn we verrast  door de charme van de valleien zoals de Júcar of de Cabriel  waarvan de bedden indrukwekkende kloven met steile wanden vormen.

 

Markeer ten slotte de  regio Campos de Hellín , waar u alles kunt zien, van brede valleien tot bergachtige en vochtige gebieden. Hier ligt de enige vulkanische rots in de provincie, de  vulkanische Pitón van Cancarix , uitgeroepen tot natuurmonument.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE ALBACETE

De hoofdstad Albacete

Het wordt door de Arabieren Al-Basit genoemd en ligt in het hart van de La Mancha-vlakte.

 

Albacete is een moderne, schone, dynamische, bruisende stad, bezaaid met groene gebieden, waar de reiziger kan genieten van een rustige wandeling door de verkeersvrije straten, modernistische gebouwen kan zien, de rijke en gevarieerde keuken kan proeven in de vele restaurants of kan genieten van een avondje uit. feesten.In Albacete vindt de reiziger een gevarieerd cultureel aanbod, theaters, musea, tentoonstellingen; We benadrukken: de kathedraal van San Juan Baustista , van gotische conceptie met overgangsdetails naar de barok; het oude klooster van La Encarnación , omgebouwd tot het culturele centrum van La Asunción , de Posada del Rosario , de Plaza de Toros die model stond voor de bouw van die in Madrid en het Teatro-Circo , de oudste operatiekamer in de wereld waar beide evenementen plaatsvinden, zoals circusvoorstellingen.Er zijn meerdere musea die bezocht kunnen worden: het provinciaal archeologisch museum, het gemeentelijk museum, het kindermuseum of het Cuchillería museum . Speciale vermelding verdient: het beursterrein waar de inwoners van Albacete de septemberbeurs vieren, uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang, en de Lodares Passage, een emblematisch gebouw van het modernisme in de hoofdstad, waar handel en huisvesting samenkomen.Albacete ligt als startpunt voor heel verschillende routes: de bergen van Alcaraz en Segura , de valleien van de rivieren Júcar en Cabriel, de kastelen van Chinchilla, Almansa, Caudete, de vlaktes bedekt met uitgestrekte wijngaarden of het bezoek aan de Campos vanuit Hellin .

 

Naast de hoofdstad zijn andere interessante gemeenten in de provincie Alcalá del Júcar, Almansa, Alcaraz, Chinchilla de Montearagón, Letur, Villarrobledo en Hellín . Ook interessant zijn enkele rotsschuilplaatsen die behoren tot de Mediterrane Boog van het Iberisch Schiereiland, die door UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard.Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?