De George Orwell-route in de Spaanse regio Aragón


De George Orwell-route in de Spaanse regio Aragón een regio vol cultureel erfgoed, natuurgebieden en charmante steden en dorpen. Als u overweegt het gebied binnenkort te bezoeken, is de Orwell-route , in de bergen van Alcubierre, Los Monegros , een goede aanbeveling om het te overbruggen. 


DE GEORGE ORWELL-ROUTE IN DE SPAANSE REGIO ARAGÓN

De route is vernoemd naar de Britse auteur George Orwell , die vocht in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939), en over zijn ervaringen schreef in zijn boek Hommage to Catalonia . Natuurlijk is het een reis die barst van de historische waarde.


Booking.com

Monte Iranzo

De route begint in Monte Iranzo , bekend als de La Loma Orwell (Orwell Hill). Om er te komen moet je de A-129 nemen van Leciñena naar Alcubierre, en bij kilometer 34,6 vind je wegwijzers die je naar de exacte plek leiden. 

Hier vind je hekken, bunkers, communicatieloopgraven, zandzak barricades, schietloopgraven en andere onderdelen van een militaire nederzetting. Tres Huegas

Naast La Loma Orwell is er nog meer oorlogserfgoed in de buurt dat is gerestaureerd. Concreet komt u bij kilometer 33,5 langs dezelfde A-129 weg bij de Tres Huegas , een volledig gerenoveerd gebied dat dienst deed als schuilplaats voor Franco-troepen. Langs de route kun je commandoposten, rust schuilplaatsen, bunkers, keukengebieden, stortbakken, loopgraven en communicatieloopgraven observeren.

Vanaf hier kun je de berg San Simón zien , waar een oorlogsmonument staat ter nagedachtenis aan de Falangistische en Francoïstische troepen.

 

Hermitage Santa Quietria

Een andere bezienswaardigheid is de Santa Quietria Hermitage . Om daar te komen, moet u naar het gebied van het aquaduct gaan, dicht bij het centrum van de stad Tardienta, en richting Barrio Espada rijden, dan drie kilometer op de weg blijven en dan nog twee kilometer de bewegwijzerde route volgen.

Het domein van deze hermitage bood een bevoorrecht observatiepunt en een onverslaanbare omgeving voor verdediging en tegen aanvallen.Interpretatiecentrum van de Spaanse Burgeroorlog

Ten slotte, om meer te weten te komen over een van de treurigste hoofdstukken in de geschiedenis van Spanje, kunt u een bezoek brengen aan het Interpretatie- en Documentatiecentrum van de Spaanse Burgeroorlog in Aragón, gelegen in Robres, zes kilometer van Alcubierre. 

Het is het hoofdkwartier van een werkcentrum voor de studie van de periode van de Republiek, de burgeroorlog en de Franco-dictatuur in Spanje.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ARAGÓN