De mooiste bezienswaardigheden van de  autonome Spaanse REGIO de Canarische eilanden

Informatie: Reisimpressies van de Canarische eilanden en zijn 2 Provincies. 


Canarische eilanden » met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de Canarische eilanden. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de Canarische eilanden voor je verzameld. Islas Canarias of te wel de Canarische Eilanden, deze eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan, westelijk van het land Marokko en de Westelijke SaharaDeze eilanden groep bestaat uit zeven grote eilanden en een aantal kleine eilanden die samen de autonome regio Canarische eilanden vormen. Deze regio is onderverdeeld in de provincies Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas met de hoofdsteden Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran CanariaDe eilanden zijn buitengewoon populaire zon bestemming. 


De Spaanse Canarische Eilanden

De Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn een buitengewone populaire zon bestemming. Met ongeveer 20 ºC in de winter, en in de zomermaanden is het behaaglijk warm met temperaturen rond 25 tot 30 ºC. Wij hebben alle informatie, weer en klimaat, leuke tips en inspiratie over de Canarische Eilanden voor je verzameld zowel van de geliefde eilanden Tenerife,  Gran Canaria en Lanzarote als weiniger bekende La Palma, La Gomera en Fuerteventura.


Booking.com

De Canarische Eilanden bestaan uit twee provincies: Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote).

Door deze ligging en het daarbij behorende klimaat zijn deze eilanden heel populair als vakantiebestemming: door het subtropische klimaat heeft man hier bijna het hele jaar prachtig weer en is het op deze eilanden goed toeven. De Canarische Eilanden eilanden groep in de Atlantische Oceaan bestaat uit de eilanden: Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria,  Fuerteventura, La Palma,  La Gomera en El Hierro. 

De oorsprong van de naam

De naam Canarische Eilanden komt van het Latijnse Canariae Insulae, wat hoe raar het ook klinkt hondeneiland betekent. Oorspronkelijk werd deze naam alleen aan het eiland Gran Canaria gegeven. Over de reden van deze naamgeving verschillen de meningen. Volgens het ene verhaal komt de naam voort uit het feit dat er op het eiland veel grote honden leefden. Anderen speculeren dat met de honden eigenlijk de zeehonden bedoeld worden die ooit in de oceaan rondom de Canarische Eilanden leefden, maar daar tegenwoordig niet meer voorkomen. Een derde verklaring voor de naam is dat de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, honden als heilige dieren beschouwden. De connectie met honden is terug te vinden in het wapen van de Canarische Eilanden, waar twee honden op afgebeeld zijn. 

 

Het weer op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden hebt u het hele jaar goed weer zodat u altijd wel naar het strand kunt! De gemiddelde temperatuur ligt tussen18 tot 25 ºC in de winter en tussen 25 tot 30 ºC in de zomer. 

Op de eilanden Gran Canaria, Tenerife en La Palma zijn hoge bergen waardoor er grote temperatuur verschillen zijn. De temperatuur in de hoger gelegen delen van deze eilanden ligt een stuk lager wat soms gepaard gaat met veel regen. Hierdoor ziet de natuur er vaak prachtig groene uit. Op de berg El Teide, op Tenerife, ligt winters zelfs sneeuw!

Zon, Zee, Strand een ongeëvenaarde strandbeleving op de Canarische Eilanden

Heerlijke  stranden, een lekkere keuken, een bruisend nachtleven en heerlijke feesten dat allemaal maakt de Canarische eilanden tot een van de een van de beste vakantie bestemmingen in Spanje. Behalve zee, zon en strand hebben de Canarische eilanden nog veel meer te bieden. Een vliegvakantie naar de Canarische Eilanden is het hele jaar een prima idee!

Deze Canarische Eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan en zijn heel lang geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Deze vulkanische activiteit zie je terug op de verschillende aanwezige zwart gekleurde stranden van de Spaanse eilanden zoals,  Tenerife, Gran Canaria, La Palma en Fuerteventura. Tijdens je vakantie op Lanzarote heb je idee dat je op de maan bent! Maar deze Spaanse eilanden hebben behalve zwarte lavastranden ook een groot aantal prachtige witte lange zandstranden. Een van de mooiste en bekendste stranden is zeker de Dunas de Maspalomas. Dit prachtige natuurgebied bestaat hoofdzakelijk uit zandduinen!

Winterzon op de Canarische eilanden

Zoek je een plekje waar de zon in de winter schijnt? Dan ben je op de Canarische eilanden aan het juiste adres! Door het subtropische klimaat schommelt de temperatuur tussen de 18 graden in de winter en 27 graden in de zomer. Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en La Palma zijn ook niet voor niets favoriete winterzon bestemmingen!

 

Op vakantie naar de Canarische Eilanden:

Praktische informatie

  • De Canarische eilanden behoren bij Spanje
  • je betaalt met de euro
  • In de toeristenplaatsen spreekt men Engels,
  • Het is op de Canarische Eilanden 1 uur vroeger
  • Een vlucht duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE CANARISCHE EILANDENE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia

WAT GAAN WE ONDERNEMEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :