De mooiste bezienswaardigheden van de autonome regio Castile and Leon

Informatie: Reisimpressies van de autonome regio Castile and Leon en zijn 9 Provincies. 


Castile and Leon » autonome regio Castile and Leon met veel unieke hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Castile and Leon. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de Castile and Leon voor je verzameld. Reisindrukken van de Spaanse Autonome regio Castile and Leon. Het werd in 1978 als pre-autonomie opgericht en verwierf zijn status als autonome gemeenschap in 1983. Het grondgebied ligt in het noordelijke deel van het plateau van het Iberisch schiereiland en komt grotendeels overeen met het Spaanse deel van het hydrografische bekken van Douro. Het bestaat uit negen provincies: Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid en Zamora. Het is de grootste regio van Spanje en een van de grootste van Europa.


DE REGIO Navarra

Al vanaf het begin van het federalistische debat in Spanje in de negentiende eeuw tijdens de Eerste Republiek waren er autonomie projecten voor een Castiliaanse en Leonese regio, toen behoorde ook Cantabrië en La Rioja daarbij. Hetzelfde project bleef bestaan tijdens de Tweede Republiek18 en werd uiteindelijk uitgevoerd na de grondwet van 1978, maar nu zonder Cantabrië en La Rioja


Booking.com

Dit is een van de bestemmingen die de grootste diversiteit aan natuurlijke landschappen in Europa biedt, evenals spectaculaire monumenten, een gevarieerde en overvloedige gastronomie... dit alles garandeert dat deze regio in het binnenland van Spanje u zeker zal verrassen.Het heeft een hele reeks plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, waaronder steden als Avila, Salamanca en Segovia (alle drie de werelderfgoed steden) en unieke attracties zoals de kathedraal van Burgos en de archeologische vindplaats Atapuerca, die sporen bevat van de eerste kolonisten in Europa. De beroemde Jacobsweg loopt ook door de regio Castilië-León en is een van 's werelds belangrijkste pelgrimsroutes.

 

Als u uzelf wilt trakteren op een werkelijk spectaculair landschap, kunt u kiezen uit een van de bijna 40 beschermde natuurgebieden, zoals het Picos de Europa National Park, waar u enkele van de mooiste Atlantische bossen van Spanje zult zien. Al deze gebieden zijn perfect om te klimmen, fietsen, kajakken... En voor een ontspannende wandeling, waarom probeert u Las Médulas niet, de grootste openlucht goudenmijn die tijdens de periode van het Romeinse Rijk is opgegraven?


En als het op lekker eten aankomt, is de regio Castilië-León gespecialiseerd in traditionele hartige gerechten, met typische gerechten als geroosterde melk gevoerd lamsvlees, zwarte worst, "botillo" (gevuld vlees), gebraden speenvarken... en eersteklas wijnen zoals die uit de regio Ribera de Duero. Gewoon heerlijk!

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN CASTILE & LEON?