DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  stad Castellón de la Plana

Informatie » regio Valencia » provincie Castellón » De stad Castellón de la Plana, ook wel Castellón genoemd met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de stad Castellón de la Plana, met de mooiste bezienswaardigheden van Castellón. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de stad Castellón de la Plana ,ook wel gewoon Castellón genoemd, voor je verzameld. Castellón is gelijktijdig de hoofdstad van de Spaanse provincie Castellón en behoort tot de autonome regio Valencia. De stad Castellón de la Plana is zeer zeker een leuke bestemming voor een dagje uit vanuit de omgeving. De stad heeft best veel te bieden zoals winkels en cultuur. Het historisch centrum van Castellón vind je rond Plaza de España en Calle Mayor.


De stad Castellón de la Plana, ook wel Castellón genoemd

Geschiedenis

Het bekendste gebouw is het Moorse kasteel van Fadrell, vlak bij het Alquerías de la Plana. De stad zelf is officieel gesticht in 1251, na de verovering van het Moorse Koninkrijk van Valencia door koning Jaume I d'Aragon in 1233. Jaume verleende koninklijke toestemming om de stad te verplaatsen van de berg naar de vlakte op 8 september 1251, en de traditie beweert dat de verhuizing is voltooid op de derde zondag van de vastentijd, 1252.

Tijdens de middeleeuwen werd de stad beschermd door grachten, muren en torens, en een kerk werd gebouwd, die later een kathedraal werd. In de 17e eeuw was de stad een van de laatste bolwerken in de Revolta de les Germanias (plaatselijke gilden).


Booking.com

Ook ondersteunde zij aartshertog Karel van Oostenrijk in de Spaanse Successieoorlog (1701-14), maar de stad werd later ingenomen door de troepen van Filips d'Anjou. In de 19e eeuw werden de stadsmuren afgebroken en begon de stad langzaam uit te breiden, een proces onderbroken door de onafhankelijkheidsoorlog tegen Napoleon (1804-14) en de Carlistische Oorlogen (1833-63). In 1833 werd Castellón de hoofdstad van de nieuw opgerichte provincie.

In de tweede helft van de 19e eeuw begon de stad weer te groeien, gemarkeerd door de komst van de spoorweg, de uitbreiding van de haven en de bouw van representatieve gebouwen (Provinciaal Ziekenhuis, Casino, Theater) en parken. In 1991 werd een universiteit (Universiteit Jaume I) opgericht, gelegen op een moderne campus. De lokale economie is gebaseerd op de industrie en ambachtelijk werk.Bezienswaardigheden

De meeste historische gebouwen zijn gelegen in de kleine oude binnenstad, rond de Plaza Mayor:

 • De gotische  kathedraal Santa María la Mayor(cathedraal van Sint Maria), gebouwd in de 13e eeuw en een eeuw later herbouwd na vernietiging door brand. Het huidige gebouw is een nieuwe reconstructie, want de oude kathedraal is tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936) verwoest en in opdracht van de gemeenteraad gesloopt. De kerk die er nu staat is een reconstructie

 

 • Het Ayuntamiento (stadhuis), gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het beschikt over een mooie gevel in Toscaanse stijl boven een zuilengalerij.

 

 • De staande klokkentoren, met een hoogte van 46 meter staat direct  naast de kathedraal, bekend als El Fadrí, gebouwd in de XV eeuw.

 

 • De LA LONJA DEL CÁÑAMO, was vroeger een Hennepmarkt, gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw, werd gebruikt door handelaren in hennepdoek en touw, destijds een zeer belangrijke activiteit. Vandaag de dag wordt het gebouw gebruikt door de universiteit voor culturele evenementen en tijdelijke tentoonstellingen.


   • Aan de noordoostelijke rand van de stad, aan het einde van een brede laan versierd met sinaasappelbomen, staat de basiliek van Santa María del Lledó (Europese netelboom of Celtis australis), een basiliek gewijd aan een afbeelding van de Maagd Maria in 1366 gevonden door een boer bij het ploegen van zijn land. De oorspronkelijke 14e-eeuwse kapel werd uitgebreid tot zijn huidige barokke vorm in de 16e eeuw. Het complex is omgeven door een landschapstuin.

    

   • Het bisschopspaleis (18e eeuw)


   Wat gaan we ondernemen in Castellón de la Plana?