DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  BADPLAATS Moraira

Informatie » regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Moraira met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Moraira aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Moraira. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Moraira voor je verzameld. Dit stadje Moraira ligt aan de Costa Blanca en behoort tot de gemeente Teulada wat onderdeel is van de comarca Marina Alta. Morairas ligt in de provincie Alicante wat weer een deel is van de autonome regio Valencia. Dit kustplaatsje ligt Ongeveer 120 km zuidelijk van de stad Valencia. Dit vissersdorpje bezit een leuke vissershaven drie mooie stranden en vier leuke baaien en het loont zich zeker dit kustplaatsje Moraira eens te gaan bezoeken. Ook Castillo de Moraira of te wel Castillo de la Mar vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over zee en strand is een bezienswaardigheid. Beleef Spanje dé online reisgids met nuttige reis- en vakantie info voor een onbezorgde vakantie naar Moraira, Spanje!


moraira - Beleef Spanje

De kustplaats Moraira ligt tussen Calpe in het zuiden en Dénia en Xàbia in het noorden. Teulada waartoe Moraira behoort ligt zes kilometer landinwaarts.

 

Aan de kustlijn in het dorpscentrum, en vlak bij de jachthaven, zijn nog gedeeltes van een 18e-eeuws fort te bezichtigen.

 

De geschiedenis van Moraira

Moraira is een mix van culturen en is al eeuwenlang het gezicht van Moraira. Zo is er een Iberische maar ook een Arabische cultuur geweest. Moraira heeft vermoedelijk haar naam te danken aan de Arabieren. Het dorpje  leefde vooral van de vishandel en later van de rozijnenhandel.


Booking.com

Direct bij het centrum ligt ook de vissershaven met visafslag, het kleine intieme centrum bestaat hoofdzakelijk uit bars, restaurants en winkels.

 

Het dorpje ligt op ongeveer 80 km noordelijk van de stad Alicante en rond de 100 km  zuidelijk van Valencia. Moraira is dus goed te bereiken vanaf beide internationale airports.

 

De ligging van Moraira is ideaal mits je een huurauto hebt, wil je er een dagje of avondje ertussen uit de plaatsen  Dénia, Xàbia, Calpe, Benidorm en Villajoyosa zijn vanuit Moraira goed bereikbaar .De stranden van Moraira

Dit vissersdorpje heeft heeft drie stranden en vier baaien. Deze zandstrandjes heten El Portet, L’Ampolla en Les Platgetes waarbij Les Platgetes wel heel erg toeristisch is. De vier baaien heten: Cala Cap Blanc, CalaL’Andragó, CalaPortixol en CalaLlebeig.

 

Moraira's likeur

Deze likeur heeft zijn ontstaan te danken aan de de Moscatel druif waarvan de geliefde Mistela wordt gemaakt dit likeurtje heeft een zeer zoete smaak. Tegenwoordig leeft Moraira hoofdzakelijk van de toeristen die het dorpje bezoeken.


moraira - Beleef Spanje

De bezienswaardigheden van Moraira

Het Castillo de Moraira ook wel Castillo de la Mar genoemd. Dit kasteel is gebouwd in de achttiende eeuw vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over strand en zee. Bovenin zijn zeven kantelen van waar de kanonnen gebruikt konden worden indien nodig. Het kasteel ligt bij het L’Ampolla strand.

 

Torre de Vigia  deze uitkijktoren gelegen op Cap d’Or, aan de noordkant van Moraira stamt uit het jaar 1553

Moraira is twee kerken rijk de Parroquia de Nuestra Señora de los Desamparados in Calle Doctor Calatayud Baya 22 waar ook drie hermitages (een klein klooster ) te vinden zijn.

De wekelijkse markt van Moraira vindt elke vrijdag plaats in het centrum van het dorpje.

 

Het weer en klimaat

Het plaatsje Moraira ligt aan de Costa Blanca wat een heerlijk aangenaam klimaat heeft. Met ongeveer 300 dagen zon per jaar heeft het dorpje heerlijk warme lange zomers  en zachte milde winters. In de zomermaanden is er bijna geen neerslag, maar ook de rest van het jaar is het hier vrij droog.Toerist informatie

Adres:

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN COSTA BLANCA


Wat kunnen we ondernemen in Moraira?