DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  BADPLAATS PEÑISCOLA

Informatie » regio Valencia » provincie Castellón » Costa del Azahar » badplaats Peñíscola met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Peñíscola in de provincie Castellón, Costa Azahar met de mooiste bezienswaardigheden van Peñíscola. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over Peñíscola voor je verzameld. Het pittoreske stadje Peñíscola ligt tussen de steden Valencia en Barcelona aan de prachtige Costa del Azahar, Oranjebloesem kust. Hoog boven het stadje uit zie je al van ver een oude burcht daarbij heeft het stadje prachtige stranden.


Het stadje Peñiscola

Beleef de stad Peñiscola in de provincie Castellón en zijn bezienswaardigheden. Het stadje Peñiscola ziet een beetje uit als Gibraltar, gebouwd boven op een rotsachtige landtong, die verbonden is met de rest van Peñiscola op het vaste land.


Booking.com

Peñiscola, peninsula=schiereiland, ligt op een rotsachtig schiereiland. Dit oorspronkelijk vissersdorpje in de provincie Castellón, is het vroegere (historischen) Koninkrijk Aragón aan de kust en in het hart van de Costa Azahar (katal. Costa dels Tarongers), de naam komt van de bloesem, van de sinaasappel boomgaarden. Een prachtige historische oude stad met zijn smalle straatjes en huizen met platte daken, vol met bloemen.

Het weer in het stadje Peñiscola


Peñiscola is een vestingstad met een kasteel uit de viertende eeuw, eens verblijfplaats van paus  Benedictus XIII(1411), 64 m boven de zee. Hij was één van de drie pausen  die hun zetel buiten het Vaticaan hadden.

In de stad Peñiscola leefden eens de Carthagers, de Iberiërs, Feniciërs, Romeinen, Hannibal en de Arabieren. 

 

Het is door Jaime 1 van Aragón, heroverd en aan de orde van de Tempeliers overgedragen.
Het kasteel, strategisch gelegen op een schiereiland en gebouwd tussen 1294 en 1307, door deze Tempeliers. Het staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel.


De bezienswaardigheden rondom het "Castello de Papa Luna" zijn onder meer de tuinen met een grote roofvogel show, en de parochiekerk met een paar kunstwerken die eens aan paus, Benedictus XIII behoorden en een basiliek.

In het kasteel zijn de ridderzaal, de kerk, de bibliotheek en de verblijven van de paus. De ringmuur om het kasteel (stamt uit de 13e en 14e eeuw.), waarvan man een prachtig uitzicht heeft over de baai.

El Bufador is de geiser in zee, een grot aan de landzijde waar het zeewater omhoog gespoten wordt.

Verdere bezienswaardigheden zijn de barokke kerk Ermitorio Nuestro Señora de Ermitana en het Museu de la Mar.

Loop 's middags naar de visserijhaven, zo rond 16 uur komen de vissersbootjes binnen. Ze zijn hier niet moeilijk, ik ben zo de vis afslag binnen gelopen en heb toegekeken bij de veiling. 

Buiten zitten nog een paar oudere vrouwen visjes te verkopen om wat geld bij te verdienen. Met een eenvoudige maar toch praktische weegschaal die de dames hanteren. Een paar vrouwen zijn de netten aan het repareren, terwijl een man aan boord de netten controleert.

Ga 's avonds eens heerlijk in één van de restaurantjes aan het water, direct onder de vestingmuur zitten. En U hebt een zonsondergang als U een beetje geluk hebt, om van te dromen, prachtig! Een paar tapas flesje roodwijn, samen met je betere helft of met vrienden. En je hebt een avond zoals jaren niet meer.

En later loop je het stadje in en geniet nog even na. Op één van de vele terrasje in de enge straatjes, soms kun je er nauwelijks zitten, maar het is gewoon heerlijk om hier te zitten en naar de mensen te kijken. En als het rustig wordt in de stad en je bent nog niet moe, loop nog een stukje naar boven en geniet van de rust en het uitzicht. Deze mogelijkheden heb je alleen in het voor en na seizoen dan in het hoog seizoen komen er tot 150 000 toeristen een bezoek brengen. En dan te weten dat Peñiscola maar ongeveer 5000 inwoners telt. Maar in het voorjaar is het er heerlijk, met een prachtige lange en brede Boulevard. Wij vonden het heerlijk en komen zeker nog eens terug.

Omgeving Peñiscola

  •     Natuurreservaat Sierra de Irta
  •     Ebro Delta: op slechts 40 km van Peñiscola met prachtige natuur.
  •     El Maestrazgo: bekend om zijn sinaasappelboomgaarden enprachtige bergdorpjes


WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN PENISCOLA?