DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE  andalusische badplaats Tarifa

Informatie » regio Andalusië » provincie Cádiz » badplaats Tarifa »  Bezienswaardigheden » met unieke informatie, hints, tips, inspiratie en de mooiste bezienswaardigheden.


De Andalusische badplaats Tarifa met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de stad Tarifa . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de stad Tarifa voor je verzameld. Tarifa aan de Costa de la Luz en de Straat van Gibraltar, Tarifa is een stadje in de provincie Cádiz, regio Andalusië, Spanje. Tarifa ligt tegenover de Afrikaanse kust van Marokko in de provincie Cádiz, Spanje. Tarifa is de meest zuidelijke plaats op het Europese vasteland. Het Spaanse dorp Tarifa in Andalusië is een geweldig Wind en Kitesurf paradijs.Tarifa in Andalusië staat garant voor en geweldige vakantie.


VAKANTIE TARIFA - Beleef Spanje

Windsurfen Kitesurfen

De kust van het stadje is een geliefde bestemming voor windsurfers en kiteboarders. s' Zomers kun je hier honderden kiteboarders zien, door dat de wind constant van de Atlantische Oceaan komt en de daarbij grote golven, maken dit stukje kust tot een van de beste windsurf en kiteboard-plekken van Europa.


Booking.com

De beste maanden om Tarifa te bezoeken om te surfen c.q. te kitesurfen zijn de maanden juni t/m augustus. De wind is dan op zijn best zeggen de experts, dan komen de kitesurfers vanuit de hele wereld naar dit deel van de kust om te kiten.

 

De stad Tarifa is een internationaal surf mekka geworden met leuke en hippe bars, cafés, restaurants met een leuke gezellige en levendige sfeer.


VAKANTIE TARIFA. - Beleef Spanje

Een beetje geschiedenis over Tarifa

Tarifa ligt niet ver van de stad Cadiz en heeft zijn naam te danken aan de Berberse krijgsheer die in 710 het stadje overviel, één jaar voordat de echte grote Islamitische invasie van Spanje begon.

 

Tarifa was rond de zes eeuwen in Moorse handen wat nog steeds duidelijk zichtbaar is, de oude ommuurde binnenstad dat ook wel Old Town Tarifa genoemd wordt. Het oude stad centrum kenmerkt zich met een wirwar aan enge en smalle straatjes met witgekalkte huisjes.

 

De oude stadspoort Puerta de Jerez van Tarifa is gebouwd korte tijd na de reconquista in Mudéjarstijl. Een gedenksteen boven de stadspoort Puerta de Jerez herinnert aan de herovering van de stad op de Moren in 1292.

Niet ver van de haven ligt het kasteel 'Castillo de Guzman'.

Tips en de leukste bezienswaardigheden van Tarifa

Het kasteel 'Castillo de Guzmán el Bueno'

Dit indrukwekkende, stevig gebouwde Moorse fort, dat een belangrijke rol speelde in de vroege Spaanse geschiedenis , is onlangs gerestaureerd. Als het zuidelijkste punt van het schiereiland was Tarifa een belangrijk strategisch toegangspunt tot Spanje en de rest van Europa voor potentiële indringers, dus goede verdedigingsstructuren waren essentieel.

 

Het kasteel van Guzman El Bueno werd oorspronkelijk gebouwd als een alcazar (Moorse vesting) in 960 na Christus in opdracht van kalief Abderraman III van Cordoba , om Tarifa te beschermen tegen invallen vanuit Afrika en het noorden (Vikingen). Deze kalief bouwde ook een aantal verdedigingswerken langs de Iberische kust, meestal vierkante kastelen in de stijl van de officiële Umayyad-staatsarchitectuur , maar de Tarifa is trapeziumvormig vanwege de contouren van de heuvel.Het kasteel is nu vernoemd naar Alonso Perez de Guzman , die Tarifa heroverde van de Moren in het beleg van 1294, toen hij het leven van zijn zoon opofferde om de stad te redden, en door de koning de titel Hertog van Medina Sidonia kreeg (en genoemd) El Bueno, wat de rechtvaardige in plaats van de goede betekent, als een beloning. Nadien werd het gedurende vele eeuwen gebruikt als garnizoen voor Spaanse troepen.

Vanwege de onregelmatige langwerpige vorm van het kasteel, geloven sommigen dat het werd gebouwd op de overblijfselen van een Romeins fort. In het oosten beschermen twee hoge torens het kasteel - één heet Torre de Guzman El Bueno ; het bevel voor de Moren om de zoon van Guzman te doden werd vanaf hier gegeven. Buiten het kasteel ziet u een standbeeld van de koning die de stad voor het eerst heroverde van de Moren in 1292, Sancho IV; er is een standbeeld van Guzman zelf net over de weg op de Alameda .

In het kasteel zie je een kleine weergave van het leven van Guzman zelf; loop rond het binnenste deel van het kasteel en je zult bogen, trappen, poorten en torens uit verschillende periodes vinden, en zelfs een kapel. Klim naar de wallen voor een indrukwekkend uitzicht over de zee naar Marokko ; er is een replica op schaal van een katapult,  een belangrijk wapen in de middeleeuwen. In de zomer worden er concerten georganiseerd in het kasteel.


KASTEEL SANTA CATALINA  (Castillo de Santa Catalina)

Castillo Santa Catalina is een uitkijktoren die in 1931 werd gebouwd in de stijl van een 16e-eeuws kasteel, op een kleine heuvel met dezelfde naam. Het 'kasteel' heeft een grote,  uitkijktoren met mudejar bogen en balkons op de hoeken, en is een geliefd symbool van Tarifa geworden.

Het ligt op een strategische locatie met uitzicht op de Middellandse Zee en Playa Chica, de verhoogde weg naar Isla de las Palomas en de Atlantische Oceaan, en Playa de los Lances.

 

Paseo de la Alameda

Naast de westelijke stadsmuur ligt de sfeervolle promenade Paseo de la Alameda een fijne plaats om een beetje bij tekomen van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de 14 kilometer verder gelegen kust van Marokko.

 

Tarifa is een ook prima plaats voor de observatie van de vogeltrek, denk daarbij aan roofvogels en ooievaars die hier de Straat van Gibraltar oversteken. Ook zeer geliefd is het hier om walvissen en dolfijnen te spotten.De populairste stranden van Tarifa

De stranden die het meest populair zijn bij de surfers zijn: Playa de los Valdevaqueros,  Playa Hurricane,  Playa dos Mares en Playa Río Jara.  Wil je alleen maar van zon, zee en strand genieten dan zijn Playa los Lances, Playa Chica en Playa Punta Paloma zeker aan te raden.

 

Mirador del Miramar – Plaza de Santa Maria

De toren is onlangs gerestaureerd en hersteld en is nu een van de emblemen van Tarifa geworden, vooral als uitkijkpunt over de Straat van Gibraltar en de stad zelf. Het biedt een schitterend uitzicht op de kust van Marokko, het is zeker de moeite waard om vanaf hier van een  zonsondergang te genieten!

 

Met de Ferry naar Tanger(Marokko)

Van hier uit vertrekken meermaals per dag ferries die je in ongeveer 35 minuten naar Tanger brengen.

 

Adres:

Estación Marítima, ligt in de haven van Tarifa

Telefoon: +34 956 681 830

Website: FRS FerriesWat kun je ondernemen in Cadiz?