DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE  BADPLAATS SANTA POLA

Informatie » regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Santa Pola met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats Santa Pola aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Santa Pola. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Santa Pola voor je verzameld. Het stadje Santa Pola ligt in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia aan de prachtige Costa Blanca op rond 30 minuten rijden van de stad Alicante. In het westelijk gedeelte ligt het natuurpark van de Salinas de Santa Pola en oostelijk Santa Pola de Sierra en de Cabo de Santa Pola .


Santa Pola aan de Costa Blanca - Beleef Spanje

In het oosten van Spanje, aan de Costa Blanca, ligt Santa Pola, een uitstekende bestemming om te genieten van een welverdiende vakantie onder de zon. Hoewel Santa Pola een rustig kuststadje is, bulkt het er van de activiteiten voor jong en oud.

Of je het nu wat kalmer aan wenst te doen of je aan een avontuur wil wagen; in Santa Pola is het allemaal mogelijk. Lees verder en ontdek onze tips voor de leukste activiteiten en de mooiste bezienswaardigheden in Santa Pola!


Booking.com

Bezoek het kasteel

Op Plaza de la Glorieta, in het centrum van Santa Pola, zal je het 16de-eeuwse kasteel aantreffen dat tot het cultureel erfgoed van de provincie Alicante behoort. Het is een uitstekend voorbeeld van militaire architectuur in de renaissance. Het doel van het kasteel was om de lokale vissers te beschermen tegen veelvuldige aanvallen van piraten.

Vandaag de dag wordt het kasteel gebruikt als centrum waar culturele en religieuze evenementen georganiseerd worden. Daarnaast vind je er ook het Museo del Mar (Zeemuseum). Je kan het kasteel betreden via een toegangspoort die uitgeeft op de grote Patio de Armas. Op het gezellige Plaza de la Glorieta kan je lekker eten en een drankje doen terwijl je geniet van een mooi uitzicht op het kasteel.

 

Het stedelijk aquarium

Een andere goede optie voor een gezinsactiviteit is een bezoekje aan het Acuario Municipal de Santa Pola (Stedelijk Aquarium van Santa Pola), het grootste onderwateraquarium in de autonome gemeenschap Valencia. Het aquarium dient twee doelen. Het wil mensen eerst en vooral de kans geven om kennis te maken met het lokale zeeleven van Santa Pola, maar daarnaast is het ook de bedoeling om soorten te beschermen en ze de kans te geven zich te herstellen. Je kan er samen met je kinderen genieten van 9 grote aquariums die gevuld zijn met interessante soorten en natuurlijke elementen uit hun habitat.

 

Geniet van het uitzicht aan de vuurtoren van Santa Pola

In het noordoosten van Santa Pola ligt de Faro de Santa Pola (vuurtoren van Santa Pola) met errond een adembenemende natuurlijke omgeving met een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee en Isla Tabarca.

Trek zeker je wandelschoenen aan of huur een fiets om de kustlijn met het hele gezin te ontdekken. Af en toe zal je ook paragliders en parasailers hun ding zien doen in deze omgeving. Vergeet niet om eten mee te nemen, aangezien er geen winkels of restaurants te vinden zijn. 

Santa Pola is een bestemming met een eindeloos aanbod om van je vakantie te genieten. Prachtige natuur, comfortabele stranden, een pretpark, zoutvlaktes en heel wat watersportmogelijkheden ... In Santa Pola vind je het allemaal!Ontspan op de lokale stranden

Santa Pola is een waar strandparadijs met lange zandstroken en meer intieme, pittoreske baaitjes. Bovendien liggen heel wat van deze stranden op wandelafstand van het centrum.

Playa Levante is een strand dat je zeker gezien moet hebben en waar als beloning voor de kwaliteit en de vele voorzieningen een Blauwe Vlag wappert. Een ander goed uitgerust strand is Playa de Varadero dat in het meer verstedelijkte oostelijke deel van Santa Pola ligt. Je kan er van op aan dat je op deze twee stranden een heerlijke dag zal doorbrengen.

Als je kalme en ongerepte stranden verkiest dan zijn Playa de la Ermita, Playa de la Gola, de Calas del Cuartel en de Calas de L'Aljub iets voor jou. Maar Santa Pola heeft nog veel meer stranden om van je vakantie een voltreffer te maken: Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit, Playa del Pinet en de Calas Santiago Bernabeu.

 

Waag je aan watersporten

Santa Pola is een uitstekende plek voor watersporten, omdat op de lokale stranden heel vaak goede omstandigheden heersen om te windsurfen en te kitesurfen.

Zo werden er in het verleden al wereldkampioenschappen windsurfen georganiseerd. Watersporten leven dus heel erg in Santa Pola en dat merk je aan de lokale watersportscène.

De beste stranden om te windsurfen zijn Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit en Playa de la Gola. Je zal aan deze stranden ook heel wat gespecialiseerde clubs vinden waar je materiaal kan huren en lessen kan volgen. Naast windsurfen kan je in Santa Pola ook zeilen, paddleboarden, kajakken, duiken en snorkelen. 


Santa Pola aan de Costa Blanca - Beleef Spanje

Verken de zoutvlaktes

Ten westen van Santa Pola liggen de Salinas de Santa Pola, de lokale zoutvlaktes (2.496 hectare) die een beschermd natuurgebied en een speciale beschermingszone voor vogels vormen.

De exploitatie van de zoutvlaktes is begonnen in de 14de eeuw en vandaag de dag wordt er nog steeds zout gewonnen dat gecommercialiseerd wordt. Er is zelfs een Zoutmuseum (Museo de la Sal) waar je meer kan leren over zoutwinning en de geschiedenis ervan. De grote 'ijsbergen' van zout aan de zoutvlaktes zijn een mooi bewijs van de unieke zouteconomie in Santa Pola.

 

Laat je gaan in Pola Park

Er is geen leukere plek in Santa Pola dan Pola Park, een pretpark van 24.000 m2 met 30 attracties zoals glijbanen, vliegende stoelen, een achtbaan, een piratenboot, minigolf en nog veel meer. Op wandelafstand van het centrum kan je genieten van tal van activiteiten en attracties voor alle leeftijdsgroepen. Je hoeft zelfs geen lunch mee te nemen, aangezien het park verschillende restaurants telt om je honger te stillen.

Pola Park is de perfecte plek voor een leuk dagje uit met het gezin. De prijzen voor een attractie starten vanaf €3. Voor de openingsuren raden we je aan om de website van Pola Park te raadplegen.Maak een boottocht naar Isla Tabarca

Santa Pola ligt op korte afstand (9 kilometer) van Isla Tabarca, het kleinste eiland in Spanje waar het hele jaar door mensen wonen. Het inwonersaantal bedraagt 80 mensen, maar tijdens de zomermaanden is het er aanzienlijk drukker door mensen die het eiland bezoeken. Het mag dan ook niet verbazen dat toerisme de grootste bron van inkomen is voor het eiland. 

De geschiedenis van het eiland leest als een avonturenroman. Barbarijse zeerovers zochten hun toevlucht op het eiland tot het einde van de 18de eeuw. Rond 1760 liepen scheepslui schipbreuk vlak bij het eiland. Ze waren vertrokken vanop een Tunesisch eiland met dezelfde naam dat onder de heerschappij van de Republiek Genua stond.

 

De scheepslui werden uiteindelijk gered en vestigden zich samen met Spaanse soldaten op het eiland. Later besloot Karel III van Spanje het eiland uiteindelijk te beschermen tegen piratenaanvallen door het te versterken. Van de versterkte vestingen kan je nog steeds overblijfselen op het eiland terugvinden.

Vandaag de dag moet je geen piraten meer vrezen als je Tabarca wenst te bezoeken. Er zijn verschillende bedrijfjes in Santa Pola die je met veel plezier naar het eiland brengen. Een van die bedrijfjes, Tabarbus, organiseert speedboottrips naar Tabarca. Op zo'n 15 minuten sta je op het eiland!

Op Tabarca zal je merken dat de vegetatie van het eiland lijkt op dat van een woestijn. Ecologisch gezien is het een heel interessante plaats die uitgeroepen is tot een zeereservaat, het Reserva Marina de la Isla de Tabarca, en een beschermingszone voor vogels. Vergeet je snorkelmateriaal niet mee te nemen, want het eiland telt tal van pittoreske baaitjes die perfect zijn om te snorkelen. Wat gaan we ondernemen Santa Pola?