De mooiste bezienswaardigheden van het Spaanse eiland Formentera

Informatie » van de autonome regio- en provincie Balearen » Reisimpressies van het Eiland Formentera met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Formentera.


Balearen » het Spaanse eiland Formentera met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar het eiland Formentera. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over het eiland Formentera voor je verzameld. Op het eiland Formentera is het bijna altijd zomer. Het weer en klimaat op Formentera, op het eiland Formentera is het eigenlijk het hele jaar door aangenaam weer. Maar je kunt er beter niet in de drukke zomermaanden dit eiland bezoeken maar in de maanden oktober of mei. Dan is het er namelijk heerlijk rustig. Formentera, het kleine broertje van Ibiza is het kleinste bewoonde Spaanse eiland van de eilanden groep de Balearen. Het ligt ongeveer 7 km zuidelijk van Ibiza. Samen met het eiland Ibiza en een aantal onbewoonde eilanden hoort Formentera bij de groep Pitiusen


HET SPAANSE EILAND FORMENTERA

Op het hoogste punt van het eiland,  La Mola ongeveer 192 meter hoog, staat een vuurtoren en in 1978 is hier een gedenksteen geplaatst voor Jules Verne die het eiland Formentera in één van zijn vele boeken omschreef.

 

De belangrijkste plaatsen op eiland zijn San Francisco de Formentera. Het eiland Formentera kun je alleen met  boot bereiken en is alleen al daardoor een stuk rustiger dan de andere eilanden van de Balearen. Op de vele stranden op Formentera is naturisme toegestaan.


Booking.com

De Geschiedenis van het eiland

Het eiland Formentera was 4000 voor Chr. reeds bewoond. De Romeinen gaven het eiland de naam Fruimentera. Deze naam heeft het te danken aan de vruchtbaar bodem en er werdt veel zoet water gevonden, . Toen de bronnen na verloop van tijd leeg raakten en daardoor ook de landbouw achteruit ging, en het eiland regelmatig aanvallen door piraten te verduren had werd het eiland in de 16e eeuw verlaten. Een kleine tweehonderd jaar later werd het weer bevolkt vanuit na gelegen eiland Ibiza .

 

Weer en klimaat op Formentera

Formentera heeft een mediterrane klimaat en kent daardoor zachte winters en warme zomers. In de zomermaanden kan het dertig graden en meer worden.  Formentera heeft een prima klimaat voor een heerlijke zomerzonvakantie.De paradijselijke aandoende stranden van het eiland Formentera

Het eiland Formentera heeft geen vliegveld daardoor is het er veel rustiger dan andere eilanden in de Middellandse Zee.

De mooiste stranden van het eiland zijn:

  • Calo des Mort
  • Playa de Ses Illetes
  • Cala Saona

 

Nog een paar tips voor een leuke vakantie op Formentera

  • Playa Migjorn, de bekendste badplaats met een prachtig zandstrand. prima voor kinderen!
  • De haven La Savina, van Formentera, zijn veel leuke winkeltjes en restaurantjes om heerlijk te eten
  • Culinaire aanrader: de 'Ensalada Payesa', (gedroogde vis)Wat kunnen we ondernemen Formentera