REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE Araba of Álava

Regio Baskenland » Reisimpressies van de Spaanse provincie Araba-Álava met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Araba-Álava


Hoewel beide vormen, Álava en Araba, Baskisch zijn, is de officiële naam Álava, als historisch gebied, in overeenstemming met de autonome wetgeving van Baskenland, tweetalig:

 • Araba is de officiële naam in het Baskisch.
 • Álava is de officiële naam in het Spaans.

 

Waar ligt Álava?

Álava is een provincie in het noorden van Spanje, in de autonome gemeenschap Baskenland. Met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en levendige cultuur is Álava een fascinerende bestemming voor diegenen die de diversiteit en schoonheid van deze regio van Spanje willen verkennen.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE ARABA OF ÁLAVA

Álava: belangrijk deel van Baskenland

Álava maakt, samen met de provincies Vizcaya en Guipúzcoa, deel uit van Baskenland, een van de 17 autonome gemeenschappen van Spanje . Deze regio staat bekend om zijn unieke culturele identiteit, rijke geschiedenis en gevarieerde landschap

 

Geografische locatie

Álava ligt in het noorden van Spanje en grenst in het noorden aan de provincie Vizcaya, in het westen aan de provincie Burgos, in het zuiden aan de autonome gemeenschap La Rioja en in het oosten aan de autonome gemeenschap Navarra. De strategische ligging in het noorden van Spanje maakt het tot een ontmoetingsplaats tussen verschillende regio's en culturen.


Booking.com

Hoe kom je naar Álava?

Deze stad heeft een uitstekend transportnetwerk dat haar verbindt met andere delen van Spanje en Europa. Reizigers kunnen Álava bereiken per vliegtuig, trein, bus of auto.

 • Met het vliegtuig : Vitoria-Gasteiz Airport is de belangrijkste luchthaven in de provincie en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Vitoria-Gasteiz. Het biedt nationale en internationale vluchten, met verbindingen naar verschillende steden in Spanje en Europa.

 

 • Met de trein : Het Spaanse spoorwegnet verbindt Álava met andere belangrijke steden in het land. Het treinstation Vitoria-Gasteiz is het belangrijkste treinstation in de provincie, met hogesnelheidstreindiensten (AVE) en regionale treinen die verbinding maken met Madrid, Barcelona, Bilbao en andere steden.

 

 • Over de weg : Álava heeft een uitgebreid wegennetwerk dat het verbindt met de rest van Spanje en Frankrijk. De snelwegen A-1 en A-68 doorkruisen de provincie en vergemakkelijken de toegang met de auto vanuit steden als Bilbao, San Sebastián, Pamplona en Burgos.


Álava verkennen

Eenmaal in Álava kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan ervaringen en activiteiten. Van het verkennen van charmante middeleeuwse dorpjes tot het proeven van de heerlijke Baskische keuken, er is voor elk wat wils en voorkeur.

 

 • Bezoek Vitoria-Gasteiz : De hoofdstad van Álava is een stad vol geschiedenis en cultuur . Verken de oude stad, die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard, en bekijk de indrukwekkende gebouwen, pleinen en historische monumenten.

 

 • Tour door de Rioja Alavesa : Dit wijngebied staat bekend om zijn verscheidenheid aan wijngaarden, wijnhuizen en wijnen van hoge kwaliteit . Volg een wijnroute door Rioja Alavesa en bezoek enkele van de meest prestigieuze wijnhuizen in de omgeving.

 

 • Ontdek de natuur : Álava heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke landschappen, variërend van de bergen van het natuurpark Gorbea tot de wetlands van het natuurpark Valderejo. Daar kunt u gaan wandelen, fietsen of gewoon ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid die u omringt.

 

 • Geniet van de gastronomie : de Baskische gastronomie is over de hele wereld beroemd vanwege zijn kwaliteit en variëteit. Probeer een aantal traditionele gerechten uit deze historische regio, zoals kabeljauwpintxo, biefstuk en txakoli, een typische lokale witte wijn.

provincia Alava

Álava is een fascinerende provincie in het noorden van Spanje , in de autonome gemeenschap Baskenland. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en levendige cultuur biedt Álava bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, de natuur en het buitenleven, of eten en wijn, u zult zeker iets vinden om van te genieten in deze charmante regio van Spanje. Dus bereid je voor om alles te verkennen en te ontdekken wat Álava te bieden heeft!

 

De provincie Álava in Baskenland herbergt een groot aantal charmante stadjes die een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid bieden. Van bergachtige landschappen tot pittoreske valleien, elke stad heeft zijn eigen speciale charme die bezoekers aantrekt die graag de authenticiteit van de regio willen verkennen. Ben je klaar voor een reis door de steden van Álava in alfabetische volgorde ? Ga met ons mee op dit spannende avontuur!Steden van Álava in alfabetische volgorde

In deze sectie laten we u alle steden in Álava in alfabetische volgorde zien:

 • Alegría-Dulantzi : We beginnen onze rondreis door de steden van Álava in alfabetische volgorde met Alegría-Dulantzi, een pittoresk stadje gelegen in de vallei van de rivier de Zadorra. Met zijn landelijke charme en rijke geschiedenis biedt Alegría-Dulantzi bezoekers de mogelijkheid om historische monumenten zoals het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Estíbaliz te verkennen.

 

 • Amurrio : Gelegen in de vallei van de rivier de Nervión, is Amurrio een ander charmant stadje dat natuurlijke schoonheid combineert met historische architectuur. Bezoekers kunnen genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen, en bezienswaardigheden zoals de kerk van San Anton verkennen.

 

 • Añana : Añana staat bekend om zijn prachtige landschap en rijke geschiedenis. Bezoekers kunnen de Añana-zoutvallei verkennen, waar sinds de Romeinse tijd traditioneel zout wordt geproduceerd, maar ook andere plaatsen van historisch belang in de stad ontdekken.

 

 • Aramaio : Omgeven door bergen en bossen is Aramaio een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen en vissen, maar ook de charmante omliggende steden en dorpen verkennen.

 

 • Artziniega : Artziniega, bekend als "Het Dorp van de Heuvels", is een middeleeuws stadje omgeven door groene heuvels en akkers. Bezoekers kunnen de oude stad verkennen, uitgeroepen tot monumentaal complex, en de rijke geschiedenis en traditionele architectuur van de regio ontdekken.

 

 • Armiñón : Dit kleine stadje in de regio La Llanada herbergt verschillende historische monumenten, waaronder de kerk van San Martín de Tours, die dateert uit de 13e eeuw. Bezoekers kunnen de traditionele architectuur verkennen en genieten van de rust van de landelijke omgeving.


Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?