De mooiste bezienswaardigheden van de autonome regio de Cantabrië

Informatie: Reisimpressies van de regio Cantabrië is zowel een autonome regio als een provincie


Informatie: Cantabrië » met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de regio Cantabrië . Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de Spaanse Cantabrië voor je verzameld. De Spaanse autonome gemeenschap Cantabrië ligt in het noorden van Spanje met als hoofdstad Santander. Cantabrië behoort tot de Costa Verde, de groene kust, deze naam heeft het te danken aan de bijzonder weelderige vegetatie, wat veroorzaakt wordt door het natte en gematigde zeeklimaat  dat sterk beïnvloed wordt door de wind uit de Atlantische Oceaan er valt best veel regen dan de gemiddelde  neerslag is rond 1200 mm per jaar. De Spaanse autonome gemeenschap Cantabrië ligt aan de Cantabrische Zee, oostelijk van Asturië, Westelijk van de Baskische provincie Biskaje en noordelijk van de regio Castilië en León.


autonome regio AUTONOME REGIO CANTABRIË

De moderne provincie Cantabrië werd opgericht op 28 juli 1778 in Puente San Miguel, Reocín . Dit wordt gevierd met de jaarlijkse Dag van de Instellingen op 28 juli. De organieke wet van het autonomiestatuut van Cantabrië werd goedgekeurd op 30 december 1981, en gaf de regio zijn eigen zelfstandigheid inclusief eigen zelfbestuur. 


Booking.com

Als u een uitje organiseert naar Cantabrië, dat deel uitmaakt van het Groene Spanje, wacht u een reis vol natuur, goede gastronomie en unieke artistieke vertoningen.

 

Het feit is dat dit noordelijke gebied prehistorische grotten heeft, zoals Altamira, de beroemdste van allemaal, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO en bekend als de "Sixtijnse kapel van rotskunst". Cantabrië maakt ook deel uit van de bekende Camino de Santiago en de steden hebben prachtige monumenten zoals het Palacio de la Magdalena de Santander, het klooster van Santo Toribio de Liébana of de Capricho de Gaudí de Comillas.Bereid u ook voor om spectaculaire landschappen te bewonderen, want langs de Cantabrische kust vindt u meer dan 60 stranden met fijn wit zand in toeristische bestemmingen zoals Laredo of San Vicente de la Barquera. En in het binnenland mag u, naast verschillende natuurparken, het Nationaal Park Picos de Europa niet missen, perfect voor het beoefenen van avontuurlijke sporten.

 

Een extra stimulans voor het bezoek is de gastronomie. U kunt genieten van karakteristieke recepten zoals bergstoofpot, sobaos en quesada pasiega. En om uit te rusten, niets beter dan een van zijn beroemde kuuroorden.

 

Volgens klimaatinfo.nl heeft de regio Cantabrië een gematigd maritiem klimaat, dat sterk wordt beïnvloed door de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan. Mede door deze invloeden ligt de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden hier een stuk lager dan in het zuiden en oosten van Spanje.In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Cantabrië relatief hoger dan in veel andere Spaanse steden. Dit heeft alles te maken met de wind, die in de winterperiode uit het zuidwesten komt en warme zachte luchten meebrengt.

De gemiddelde neerslag cijfers liggen aan de hoge kant, met ongeveer 1.200 millimeter op jaarbasis. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, maar het hele jaar heb je kans op langdurige neerslag. Cantabrië staat niet voor niets bekend als de groene regio van Spanje.WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CANTABRIË?