bezienswaardigheden VAN DE PROVINCIE Badajoz

Informatie » Provincie Badajoz » Extremadura » Spanje »  Bezienswaardigheden


Unieke Informatie en hints van de provincie Badajoz

Unieke Informatie en hints van de prachtigste bezienswaardigheden van de provincie Badajoz. Wat kun je ondernemen in Badajoz? De provincie Badajoz is een Spaanse provincie en behoort tot de regio Extremadura.  De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige stad Badajoz. In deze provincie ligt ook de hoofdstad van de autonome regio Extremadura, Mérida. 


provincie Lleida

De provincie Badajoz ligt in het zuidelijke deel van de regio Extremadura , ten westen van Spanje. Het is de grootste provincie van het land en het is een land van contrasten dat steeneiken weiden, bergketens en het mediterrane bos combineert.

 

De bezoeker vindt er kastelen, citadellen en Joodse wijken, volg eens de Mudejar-route. De historische bezienswaardigheden van steden als Alburquerque, Jerez de los Caballeros, Olivenza, Zafra en vooral de hoofdstad Mérida zijn een bezoek waard, waarvan de archeologische vindplaats door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.


Booking.com

Wat te zien in de provincie Badajoz

Kastelen, citadellen, moerassen, meren, stuwmeren, bergketens, bossen, steeneikenweiden en 170 gemeenten vormen de provincie Badajoz, de grootste van Spanje, gelegen in het westen van het land.

 

Als je dit deel van Extremadura, dat grenst aan Portugal, leert kennen, verdiep je je in een belangrijk deel van de Spaanse geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Romeinen, Duitsers, Visigoten, Arabieren, Joden en christenen hebben hun bijzondere stempel gedrukt op Badajoz, dat we vandaag de dag door de straten en pleinen kunnen zien lopen.

 

Als u erover denkt om een ​​paar dagen een toeristisch uitje te maken, raden wij u aan een reis door deze provincie te maken, te beginnen met de hoofdstad, een stad die minder bekend is dan andere steden in Badajoz, zoals Mérida, maar die de moeite waard is om te ontdekken. route door de charmante stadjes waar u graag naar terugkeert. Laten we beginnen!De stad Badajoz

Wist je dat Badajoz deel uitmaakt van de regio Los Baldíos en een van de plaatsen met de hoogste kurkproductie ter wereld?

 

Omringd door spectaculaire natuurlijke landschappen en gemarkeerd, vooral door zijn status als grensstad met Portugal, is Badajoz al eeuwenlang getuige van de passage van vele volkeren en beschavingen, zoals de Visigoten, pre-Romeinen of moslims.

 

De stad werd in het jaar 875 gesticht door de muladi Ibn Marwan al-Chilliqui , toen Badajoz bekend stond onder de Arabische naam Batalyaws. Sindsdien vieren de inwoners van Badajoz elk jaar eind september het oprichtingsfestival in hun straten en op pleinen.


provincie Lleida

Mérida

Als u de provincie Badajoz doorkruist, is Mérida een verplichte stop. Beschouwd als een van de mooiste steden van Spanje, vanwege het historische erfgoed en de Romeinse, Visigotische en Arabische overblijfselen. Een bezoek aan Mérida betekent het verkennen van de geschiedenis van het schiereiland.

 

Romeins theater

Wereldwijd bekend vanwege de vertegenwoordiging van klassieke werken op het International Classical Theatre Festival tijdens de zomermaanden, sinds 1933. Het werd gebouwd in het jaar 15-16 voor Christus en wordt beschouwd als het meest representatieve monument van Mérida.

 

Tijdens zijn gloriejaren had het een capaciteit van maximaal 6.000 toeschouwers, die van onder naar boven werden verdeeld op basis van hun sociale status.

 

Het Romeinse theater maakt deel uit van het archeologische complex van Mérida, dat in 1993 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

 

Amfitheater

Het ligt naast het Theater en werd gebouwd in het jaar 8 voor Christus. C. Hij was getuige van populaire Romeinse spektakels, zoals gladiatoren spelen, dierengevechten of jacht op wilde dieren. Het had een oorspronkelijke capaciteit van meer dan 15.000 toeschouwers.

 

Aquaduct van wonderen

Ondanks de tijd die is verstreken, is dit grote aquaduct in goede staat bewaard gebleven. U kunt de lengte van meer dan 800 meter en de 27 meter lange granieten en bakstenen pilaren bewonderen die dit kolossale architecturale werk ondersteunen. In de Romeinse tijd kwam water vanuit het Proserpina-reservoir naar de stad.

 

Romeins circus

Eén van de best bewaarde circussen ter wereld. Het meet 403 meter lang en 96,5 meter breed. Er wordt gedacht dat er ruimte was voor ruim 30.000 toeschouwers. Gebouwd buiten de stadsmuren, naast de wegen naar Toledo en Córdoba, tijdens de dynastie van keizer Julio Claudia.

 

De Boog van Trajanus

Ondanks zijn naam was de boog niet aan deze keizer gewijd en ook niet gebouwd als triomfboog. Het was eigenlijk gebouwd als een deur die toegang gaf tot een grote keizerlijke cultustempel .

Deze halfronde boog, 15 meter hoog, was oorspronkelijk een deur met drie bogen, waarvan de zijkanten lager waren. Ze werden gebouwd van granieten hardstenen.

 

Arabische Alcazaba

Dit moslimfort dateert uit het jaar 835 en werd gebouwd in opdracht van de Umayyad-emir Abd al-Rahman II. Het was de plaats waar de Arabieren hun toevlucht zochten tijdens de oorlogen met de christenen of tijdens de opstanden van de Meridian Mozarabs. 

 

In de patio bevinden zich Romeinse archeologische overblijfselen zoals de hoofdweg van de stad, fundamenten van de muur en een poort met twee torens. Het reservoir valt op door Romeinse en Visigotische decoraties. Er werd een moskee en later een christelijke kerk op gebouwd.Het regionale reservaat Cíjara

Met een oppervlakte van ruim 25.000 m2 mediterraan bos is het een van de natuurgebieden waar u kunt genieten van de natuur en ongelooflijke uitzichten. Het heeft mooie plaatsjes, zoals stuwmeren, uitkijktorens, schuilplaatsen, natuurlijke poelen en toppen waar je kunt klimmen en de uitgestrekte zee van bomen kunt aanschouwen. Als u geluk heeft, ziet u misschien herten, damherten of de Iberische lynx.

 

Alor-gebergte

Het is zeker een bezoek waard om te genieten van de steeneiken, kurkeiken en honderden verschillende struiken waaruit dit Badajoz-gebergte bestaat. Prachtige landschappen die je niet zullen teleurstellen.

 

Cerro Masatrigo

Wat het meest verrast als je aankomt, is de conische vorm. De heuvel is in werkelijkheid een eiland omgeven door water en via wegen met het land verbonden. Als je naar de top wilt klimmen, zijn hier enkele indicatieve routes voor. Vanaf hier krijgt u een aantal prachtige uitzichten. Het is het beste om dit in de lente te doen, wanneer het stuwmeer van La Serena meer water aanvoert en de velden bedekt zijn met bloemen.

 

Romeinse dammen

De aanleg ervan is te danken aan de Romeinen, die zich toen al bewust waren van de behoefte aan water in Emerita Augusta, het huidige Mérida. De bekendste zijn Proserpina en Cornalvo in Mérida , maar Las Tomás, hoewel kleiner en minder bewaard gebleven, heeft een muur met een toren en een galerij die zeker het vermelden waard is. Prachtige omgevingen voor buitenactiviteiten zoals wandelen, omgeven door Extremadura-weilanden met typische dieren en planten.

 

Cornalvo en natuurpark Sierra Bermeja

Tussen rivieren, beken, kurkeiken, steeneiken en struiken van de bergketen biedt deze natuurlijke ruimte enkele uitkijkpunten om de meer dan 200 soorten vogels te observeren die overvliegen of het aantal zoogdieren, reptielen, amfibieën of vissen die Cornalvo bewonen en de bergen. Hier ligt de Romeinse Cornalvo-dam in de Albarregas-stroom , die in de Romeinse tijd verantwoordelijk was voor het aanvoeren van water naar een deel van de stad Mérida.

 

Rivierstranden

De inwoners van deze provincie Extremadura kunnen tijdens de hete zomermaanden genieten van rivierstranden zoals Cheles , Los Llanos of Orellana la Vieja met een blauwe vlag vanwege de kwaliteit van hun water en diensten.

Gastronomie in Badajoz

Als we aan de gastronomie van Badajoz denken, denken we ongetwijfeld aan Iberische ham . Naast dit wereldberoemde gerecht staat deze provincie Extremadura bekend om een ​​groot aantal producten, die al eeuwenlang verband houden met de geschiedenis en culinaire gebruiken. Om deze reden worden recepten gehandhaafd die zijn geërfd uit de Arabische, Sefardische cultuur en die uit christelijke kloosters. 

 

Gazpacho's uit Extremadura, rund- en lamsvlees, kazen, wijnen, oliën, snoepjes of producten afgeleid van Iberische varkensworsten zijn enkele voorbeelden van die gastronomie die van generatie op generatie is doorgegeven in de families van Badajoz.

 

In Badajoz zijn zes oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen die de kwaliteit van producten zoals rundvlees, oliën, kazen, wijnen, paddenstoelen, lendenen en hammen certificeren met de Dehesa de Extremadura, een van de vier Iberische aanduidingen ham.Wat gaan we ondernemen in het Badajoz?