DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  BADPLAATS El Campello

Informatie » regio Valencia » Provincie Alicante » Costa Blanca » De Badplaats  Campello met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de badplaats El Campello aan de Costa Blanca met de mooiste bezienswaardigheden van Campello. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over de badplaats Campello voor je verzameld.  Deze leuke badplaats heeft heel veel leuks te bieden. Het dorpje El Campello staat garant voor een geweldige vakantie met veel strandplezier. Het dorpje El Campello ligt in de provincie Alicante, regio Valencia en grenst aan de gemeentes, San Juan, Muchamiel, Busot, Aguas de Busot, Orcheta en Villajoyosa. El Campello was tot 1901 deel van de stad Alicante.


El Campello

El Campello

Het dorpje El Campello ligt tussen Alicante, rond de 13 km, en Benidorm ongeveer 26 km in. Het is een klein, vrij rustig plaatsje met een heerlijk zandstrand. De 16-eeuwse uitkijktoren en de archeologische overblijfselen rond de haven geven El Campello een unieke sfeer.

Booking.com

De gemeente El Campello is veel minder druk dan andere kustplaatsen aan de Costa Blanca. Het dorpje ligt iets ten noorden van de provinciale hoofdstad Alicante en heeft 23 kilometer aan stranden en heeft daardoor de meeste kilometers van alle kustplaatsen aan de Costa Blanca.

Oorspronkelijk was El Campello een vissersplaats maar het toerisme is tegenwoordig, net zoals in veel andere kustplaatsen, de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Toch vindt er nog steeds elke werkdag een visafslag plaats in de haven waarbij de vers gevangen vis aan de hoogste bieders verkocht wordt.

De stranden van El Campello

Het grootste en bekendste strand van El Campello is Playa de Muchavista wat een verlenging is van het bekende strand Playa de San Juan van Alicante. Een ander geliefd strand is Playa del Carrer La Mar. Dit vind je direct bij het stadje. Deze twee stranden hebben alle twee al jaren een blauwe vlag. De wat rustiger stranden zijn Playa de L’Almadrava en Playa La Cala Nostra deze bevinden zich noordelijk van Campello en tenslotte voor de duikliefhebbers is playa Illeta dels Banyets een goede omgeving.

 

Het de toeristen informatiecentrum in El Campello.

Oficina de Turismo de El Campello

Avenida San Bartolome 103

03560 El Campello

 

De boulevard van El Campello bestaat hoofdzakelijk uit cafés, restaurants en appartementen. Man zegt dat de El Campello de schoonste lucht heeft van Europa.

El Campello is goed te bereiken met het openbaar vervoer via Alicante. Vanuit Alicante kun je via verschillende verbindingen naar El Campello. Zo kun je met busmaatschappijen Subus als Alsa vlug en eenvoudig naar El Campello komen.

Ook is er een goede treinverbinding tussen tussen Alicante en Valencia, de dicht bijzijnde luchthaven is Airport Alicante.

 

Zorg dat je je reis naar El Campello nooit vergeet.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Alicante?

Dit is misschien ook interessant: