De mooiste bezienswaardigheden van de andalusische stad HUELVA

Informatie » Andalusië » provincie Huelva » mooiste bezienswaardigheden Huelva  


De Andalusische provincie Huelva met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de provincie Huelva. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke tips en hints over de provincie Huelva voor je verzameld. De provincie Huelva ligt in het westelijk deel van de regio Andalusië en in het Zuidelijk deel van Spanje. De provincie Huelva grenst aan de Atlantische Oceaan en Portugal en aan de Spaanse provincies Sevilla en Extremadura. De provincie wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Guadiana. 


DE PROVINCIE HUELVA

De provincie Huelva is uniek, met zo veel plekken te ontdekken, het is zeker een bestemming om even te ontsnappen van dagdagelijkse stress en weg van het massatoerisme.


Geschiedenis en cultuur

Een groot deel van de economie van Huelva is gebaseerd op de landbouw en de mijnbouw. De beroemde mijnen van "Rio Tinto" bestaan al sinds vóór 1000 v. Chr. Als bewijs van de omvang van die oude mijnbouw traditie, werden meer dan 16 miljoen ton Romeinse aarde herkend in de Romeinse mijnen in Huelva..


Booking.com

De provincie is ook bekend als de lokatie van waaruit Christoffel Columbus zijn eerste reis van exploratie naar de Nieuwe Wereld in 1492 begon.

De folkloristische ziel is aanwezig in de "fandangos" (dans en muziek), oorspronkelijk uit het Portugeese Fado, maar wordt gebruikt in Huelva om de Spaanse folklore te beschrijven.Natuurlijk Huelva

De hele provincie is natuurlijk mooi, maar waarschijnlijk het beste en meest bekende gebied van natuurlijke schoonheid is het Doñana Nationaal Park, dat is één van Europa's meest belangrijke waterrijke gebieden, en de thuisbasis van zandduinen, moerassen, dennenbossen, zoetwater lagunes, zoutpannen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de bedreigde Lynx en de zeldzame Spaanse keizerarend.

In het noorden van de provincie vindt u het beschermde gebied van de Sierra de Aracena en Picos de Aroche Nationaal Park, die uitstekende wandelroutes hebben en waar de beroemde ham van Jabugo vandaan komt.

 

Stranden

Huelva is gezegend met kilometerlange onbedorven en in het algemeen rustig goudkleurige zandstranden, langs de Atlantische kust. Het gebied maakt deel uit van het kustgebied bekend als Costa de la Luz (kust van het licht), die verderloopt tot in de province Cadiz.

De kustlijn van Huelva is rijk aan maritieme geschiedenis, er wordt gezegd dat daar precies het vertrekpunt van Christopher Columbus en zijn bemanning en schepen was, toen hij op weg was om de Nieuwe Wereld te verkennen.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE HUELVA

Steden, dorpen en bezienswaardigheden

La Rabida was het vertrekpunt van Columbus in zijn reis Amerika te ontdekken en is de moeite waard te bezoeken, want hier zijn verschillende monumenten en historische herinneringen van dit historische moment te zien.

De regio van Condado is een heerlijke plek om te bezoeken, beroemd om lekkere wijnen, pittoreske stadjes en dorpen.

Bezoek de bergketen van Aracena waar u de "Gruta de las Maravillas" (wondergrotten), Alajar en Jabugo, wereldberoemd om zijn ham, kan vinden.


REISINDRUKKEN VAN DE PROVINCIE HUELVA

In de bergketen "Cortegana" vindt u een kasteel en de kleine, aantrekkelijke steden van Fuenteheridos, Galaroza en Almonaster la Real. Het is een land van kastanjebomen, heuvels, weelderige vegetatie, en bergweiden. De mijnstreek is de thuisbasis van stadjes zoals Tharsis, Rio Tinto en Nerva.

In de agrarische regio van Huelva liggen de steden van Bollullos del Condado, La Palma del Condado en Almonte.

De rijke moerassen in de buurt van de monding van de Odiel en Tinto Rivieren zijn de thuisbasis van de Coto de Doñana, een spectaculair kustlandschap, dat begint bij Matalascanas en zich uitstrekt tot Ayamonte; daartussen gelegen zijn Mazagon, Punta Umbria, en Isla Cristina. Dit zijn enkele van de meest populaire badplaatsen van de regio en bieden goede faciliteiten, stranden en uitstekende golfbanen.Gastronomie

De gastronomie van Huelva is voornamelijk gebaseerd op schaal-en schelpdieren, in het bijzonder garnalen, inktvis, tijgergarnalen en zeeduivel. Typische gerechten zijn onder meer zeeduivel bereid met paprika, chachinas (gezouten varkensvlees worstjes) en vers vlees uit Andevalo en het gebergte van Huelva.

Huelva produceert ook enkele uitstekende wijnen uit "Condado de Huelva".

Klimaat

Huelva heeft een typisch middellands-zeeklimaat, de winters zijn er mild en de zomer bestaat uit lange en hete zomerdagen.
Wat kunnen we ondernemen in Andalusië?