De mooiste bezienswaardigheden van De Spaanse provincie en hoofd stad zaragoza

Informatie » Aragon » provincie en stad Zaragoza » mooiste bezienswaardigheden


Informatie en hints van de provincie- en stad Zaragoza met de mooiste bezienswaardigheden van Zaragoza. De provincie Zaragoza is een van de vijftig provincies  van Spanje , met als hoofdstad het gelijknamige stad Zaragoza. Gelegen in de autonome gemeenschap Aragón , grenst het in het noorden aan Navarra en Huesca , in het oosten aan Lérida en Tarragona , in het zuiden aan Teruel, in het zuidwesten aan Guadalajara en in het westen aan Soria en La Rioja , samen met Burgos is het de Spaanse provincie die grenst aan meer provincies.


REISINDRUKKEN VAN DE SPAANSE PROVINCIE EN HOOFD STAD ZARAGOZA

16% van de totale oppervlakte van de provincie Zaragoza is bosgrond, het is de grootste van de drie provincies in Aragon met de meeste bossen. Het landschap van de provincie is zeer variabel en bestaat uit bergketens, ravijnen en valleien 

 

Zaragoza is een warme en gastvrije stad die je moet bezoeken als je van toerisme houdt. Naast dat het in alle opzichten perfect met elkaar verbonden is, ligt het halverwege tussen Madrid en Barcelona, en dat maakt het voor ons nog makkelijker om er dichterbij te komen. Een geweldige stad met zeer vriendelijke mensen.

 

De Basilica del Pilar, de Ebro, het Aljafería-paleis, de Mudejar-kerken en de prachtige sfeer die op elk moment in het historische centrum heerst, zijn enkele van de grote trekpleisters van Zaragoza. We willen niet dat je het uit het oog verliest, en daarom zijn we hier om te proberen je enkele van de mooiste plekken te laten zien. Ga met ons mee naar Zaragoza.


Booking.com

WAT TE BEZOEKEN IN ZARAGOZA

Pilar-basiliek

Omdat het niet anders kon, begonnen we ons bezoek aan de Basilica del Pilar, een van de meest populaire bestemmingen voor katholieken in Spanje. Het gebouw is gewijd aan het beeld van de Heilige Maagd van Pilar, beschermheilige niet alleen van Zaragoza maar van alle Spaanstalige steden. Het ligt naast de rivier de Ebro en op de boulevard wordt elke 12 oktober de traditionele Pilar-dag gevierd, het grote festival van Zaragoza.

 

De kerk werd gebouwd in 1681 en wordt geflankeerd door vier torens. Sommige delen ervan, zoals de hoofdgevel, in neoklassieke stijl, zijn later toegevoegd. Binnen belichten we de schilderijen op de muren van de koepel, werken van Goya en Bayeau, van groot belang. Naast de kapel waar de Maagd zich bevindt, beschikt de kerk ook over een reeks kleine musea waar je een grote collectie religieuze kunst kunt zien. Het is geopend van 06.00 uur tot 20.00 uur, hoewel het in de winter iets eerder sluit.De kathedraal van de Verlosser

De kathedraal van de Verlosser, of de Seo, zoals deze bekend staat, in gotische stijl, hoewel met latere toevoegingen van neoklassieke, barokke en platereske stijlen, werd in de 14e eeuw gebouwd op een oude romaanse tempel. Binnen, dat uit vijf beuken met zijkapellen bestaat, bevindt zich een prachtig hoofdaltaar met prachtige reliëfs en een zeer opvallende apsis in Mudejar-stijl.

Tussen de zijkapellen, allemaal van grote artistieke waarde, valt de kapel van Don Lope de Luna op, gebouwd in de 14e eeuw. Zodra je het ziet, word je er verliefd op.

 

Muren van Zaragoza

Zaragoza heeft enkele belangrijke ruïnes, die van de Romeinse vestingwerken, die dateren uit de 3e eeuw. Er zijn delen die zeer goed bewaard zijn gebleven, vooral die welke je vindt nabij de Torre de la Zuda, naast de rivier de Ebro. De overblijfselen van deze Romeinse muren, het rioleringssysteem, het theater en de aanwezigheid van prachtige mozaïeken tonen ons het grote belang dat de Romeinse cultuur in de stad had.


REISINDRUKKEN VAN DE SPAANSE PROVINCIE EN HOOFD STAD ZARAGOZA

Het Aljafería-paleis

Een ander groot gebouw dat je niet mag missen in Zaragoza is het Aljafería-paleis. Het is een prachtig koninklijk paleis uit de 11e eeuw, een van de weinige Arabische gebouwen uit de Taifa-dynastie die nog overeind staat in Spanje. De moskee met zijn minaret en de Torre del Trovador, een versterkte toren, behoren tot de oorspronkelijke constructie. Enkele andere delen, met rijke versieringen in Mudejar-stijl, werden in de christelijke jaartelling toegevoegd. Vanuit het interieur benadrukken we de Troonzaal.

 

Er zijn ook een groot aantal musea en galerieën in Zaragoza . En de stad was gastheer van de eerste werken van Francisco de Goya. Zijn schilderijen worden tentoongesteld in de Basilica del Pilar, het Camón Aznar Museum en het Provinciaal Museum voor Schone Kunsten . Al deze musea en galerijen zijn elke dag geopend, behalve op maandag.

 

We willen tenslotte ook het Lonja-gebouw benadrukken , een renaissancemonument dat dateert uit 1541 en dat tegenwoordig vaak wordt gebruikt voor tentoonstellingen, en de Arco del Deán , een prachtige gotische boog, typisch voor het historische centrum van Zaragoza, die, Je moet ongetwijfeld verkennen en wandelen.

 

GASTRONOMIE

Ik hou van de wijnen van Zaragoza, vooral die uit Cariñena, Borja, Paniza, Lecera en die uit de Jalón-vallei. Als je in de stad bent, bestel dan de typische bacalao al ajoarriero , gekookt met eieren en knoflook, de eieren met salmorejo , de longaniza de Fuentes , de kip a la chilindrón of de varkenslende a la zaragozana . Er zijn ook zeer goede groenten en desserts, vooral noga, roscones en mostillo.NACHTLEVEN

De eerste uren van de middag brachten we door in de binnenstad, Coso Bajo of Don Jaime I. Hier vinden we veel bars waar we kunnen genieten van tapas en zelfs, tot onze verbazing, van zeevruchten. Van daaruit moet je naar het Centrale Marktgebied , met bars en muziekcafés, zowel om wat te drinken als om te dansen. Misschien kunnen we de laatste drankjes nuttigen in de omgeving van Bolivia la Paz , waar je weliswaar ook bars hebt om te eten, maar het beste is om wat te drinken.

 

EXCURSIES VANUIT ZARAGOZA

Vanuit Zaragoza konden we vele en gevarieerde excursies ondernemen. De nabijheid van de Pyreneeën nodigt ons uit om in de winter naar Zaragoza te komen, om te skiën en de prachtige Pyreneese toppen te aanschouwen, zoals de Moncayo, bedekt met sneeuw. De Mudejar-stijl heeft veel sporen nagelaten in de Aragonese regioCalatayud , 86 kilometer ten zuiden van Zaragoza, is een stad met prachtige Mudejar-torens.

 

Een andere excursie die wij aanbevelen is naar het Monasterio de Piedra , een plek waar natuur en geschiedenis een idyllisch landschap hebben gecreëerd, met kleine watervallen en bovennatuurlijk groen. Aragon was ook de geboorteplaats van de Romaanse stijl. Steden als Sos del Rey Católico , Uncastillo en Yesa zijn aanraders als je geïnteresseerd bent in deze bouwstijl.

 

HOE KOM JE ...

De luchthaven van Zaragoza ligt op 10 kilometer van het stadscentrum. Om naar de stad te komen is de bus de goedkoopste optie, met haltes bij Estación de las Delicias, Avenida de Navarra en Paseo de María Agustín in het stadscentrum, met een totale reis van 45 minuten. De bus kost ongeveer 1,50 euro en vertrekt elke 30 minuten van maandag tot en met zaterdag en elk uur op zon- en feestdagen. Taxi's kosten tussen de 25 en 30 euro.

 

Een andere geweldige optie om Zaragoza te bereiken is de trein, aangezien de stad verbonden is met de AVE , die in 1 uur en 30 minuten Madrid bereikt en in 1 uur en 45 minuten naar Sevilla. Om naar Barcelona te gaan kunnen we ook de Regional Express nemen, een reis van 5 uur Alle treinen komen aan op het Estacion de las Delicias , twee kilometer van het stadscentrum. Vanaf het station kun je met stadsbussen 34 en 51, of met de tax naar het centrum.

 

Tenslotte is er de mogelijkheid van de bus. Vanuit Madrid of Zaragoza duurt het 3 uur en 45 minuten met het bedrijf ALSA. 

 

VERVOER

De beste manier om het stadscentrum te verkennen is te voet. De bus is de beste manier om de stad te verkennen. Er zijn ook veel taxi's beschikbaar.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE PROVINCIE ZARAGOZA?