Bezienswaardigheden van De stad Zaragoza

Informatie » Aragon » provincie Zaragoza » stad Zaragoza met de mooiste bezienswaardigheden


Informatie en hints van de stad Zaragoza met de mooiste bezienswaardigheden van Zaragoza. De stad Zaragoza, herkenbaar aan de prachtige basiliek van El Pilar en aan de festiviteiten die elk jaar in oktober worden gehouden. Hoogtepunten van een bezoek aan de stad Zaragoza zijn onder meer een Moors paleis, een Romeins forum, avantgardistische bruggen, een museum gewijd aan de grote Spaanse kunstenaar Francisco de Goya en natuurlijk tapas in de wijk El Tubo.


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Ruimtes vol leven

Grote pleinen, ruime voetgangersgebieden in het centrum, een gebied dat bekend staat om zijn bars, een enorm stadspark, kilometers aan fietspaden ... Zaragoza is een van die bestemmingen waar je je gemakkelijk thuis voelt.

De stad draait om het grote Plaza del Pilar , het decor voor de belangrijkste vieringen van de stad. El Tubo, de typische tapaswijk , ligt op slechts 15 minuten van het iconische plein. En in dit gebied zijn er veel verkeersvrije straten vol met winkels. Ze omvatten Alfonso I, de nabijgelegen Calle Don Jaime en Avenida del Coso.

Zaragoza ligt naast een van de belangrijkste rivieren van Spanje, de Ebro. U kunt fietsen langs een deel van de oevers, van de oude stad tot het Agua Luis Buñuel Metropolitan Park . Onderweg kunt u de verschillende ontwerpen van de bruggen bewonderen, van de historische stenen brug Puente de Piedra tot de avant-garde brug Pabellón Puente paviljoen, gemaakt ter gelegenheid van de Internationale Tentoonstelling van 2008. In het park kun je een van Europa's grootste rivieraquaria bezoeken.


Booking.com

Een monumentale stad

De basiliek van Nuestra Señora del Pilar is het belangrijkste monument van Zaragoza. Een van de symbolen van de stad en een van de twee kathedralen, samen met de nabijgelegen Seo. Naast het bezoeken van beide kerken, is het de moeite waard om naar het uitkijkpunt van de basiliek te klimmen om de stad in je op te nemen. La Seo en de kerk van San Pablo maken deel uit van de Aragon Mudejar-kunst die tot werelderfgoed is verklaard.

Een ander essentieel bezoek is het Aljafería-paleis . Ondanks dat het lijkt op een militair paleis dat niets te maken heeft met de Moorse wereld, herbergt het binnen een moskee, een binnenplaats met sinaasappelbomen en prachtige voorbeelden van Moorse architectuur.

Zaragoza biedt twee zeer interessante culturele routes. De eerste treedt in de voetsporen van kunstenaar Francisco de Goya in de stad. De tweede onthult het Romeinse verleden van Zaragoza met bezoeken aan onder meer het Forum Museum of het Caesaraugusta Theater Museum.Lonja de Zaragoza

Het mooiste voorbeeld van Aragonese renaissancestijl.

De Exchange werd in de 16e eeuw gebouwd voor Hernando de Aragón, naar een project van Juan de Sariñena. Het was bedoeld om de stad een openbare plek te bieden waar kooplieden hun goederen konden verhandelen in plaats van de SEO en andere kerken te gebruiken. Het gebouw is van baksteen, met een rechthoekige plattegrond. Het is nu een tentoonstellingsruimte voor de gemeenteraad van Zaragoza.


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Lokatie:

Plaza del Pilar, s / n.

50001 Zaragoza (Aragón)

E-mail: turismo@zaragoza.es

Tel .: +34 976397239

Website: //www.zaragoza.es/turismo


Aljafería-paleis

Een Arabisch paleis in het hart van Zaragoza.

Het werd gebouwd als recreatieplaats en deed tevens dienst als verdedigingsgebouw.

Het is een 11e-eeuws Arabisch kasteelpaleis De overblijfselen van het versterkte gebied zijn nog steeds bewaard gebleven. Het is een paleis met een vierhoekige plattegrond met ronde torens behalve één ervan, bekend als de Troubadour-toren, die een rechthoekig plan heeft. De kamers zijn gerangschikt rond de binnenplaats, die open is naar de hemel. De daken, de verzonken plafonds en het pleisterwerk zijn enkele van de grootste charmes. Het is momenteel het hoofdkantoor van het Aragonese parlement.


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Lokatie:

Calle de los Diputados s / n

50071 Zaragoza (Aragón)

Tel .: +34 976289683

Website: http://www.cortesaragon.esDe kathedraal van San Salvador

Een culturele smeltkroes.

Het monument heeft een reeks transformaties ondergaan in een grote verscheidenheid aan bouwstijlen.

Al in de eerste eeuw voor Christus werd op deze plek een tempel geplaatst, die tijdens de Visigotische periode bekend stond als de kerk van San Vicente. Het was ook de locatie van een moskee. Het was echter in de 12e eeuw dat hier de eerste christelijke kerk werd gebouwd. Het werd gebouwd om naar het noorden te kijken in plaats van naar het oosten, zoals de traditie van die tijd was, om niet samen te vallen met de richting van moslimgebeden richting Mekka. Later zijn er wijzigingen aangebracht. De kathedraal bevat ook elementen van gotische, mudejar-, renaissance- en barokstijlen. De hoofdingang is representatief voor de laatste en dateert uit de 18e eeuw. De schatten van de kathedraal, waaronder de beroemde wandtapijten, zijn binnen te zien voor bezoekers.


De kathedraal van San Salvador

Lokatie:

Plaza de la Seo 2

50001 Zaragoza (Aragón)

Tel .: +34 976291231

Website: http://www.zaragoza.es/ciudad/turismo/es/que-visitar/detalle_Monumento?id=0


Derde millenniumbrug

Deze brug in Zaragoza over de rivier de Ebro werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 2008. Dit werk van engineering combineert esthetiek en technologie.

Dit is de grootste betonnen boogbrug ter wereld en heeft een boogoverspanning van 216 meter. Het dek is 279 m lang, 43 breed en weegt 24.000 ton, en heeft zes rijstroken voor wegverkeer, twee fietspaden en twee met glas omsloten loopbruggen om voetgangers te beschermen tegen slecht weer.

De gestrekte boog, gemaakt van gewapend wit beton om trillingen van verkeer en wind op te vangen, steekt 25 meter boven het dek uit, is 5,5 m breed, 2 meter diep en weegt 5.000 ton.

Het dek wordt ondersteund door twee sets van 32 ophang kabels die een spanning van ongeveer 600 ton dragen en dienen om de rijstroken te scheiden van de voetpaden.


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Lokatie:

Puente del Tercer Milenio

50003 Zaragoza (Aragón)

E-mail: turismo@zaragoza.es

Tel .: +34 976201200

Website: //www.zaragoza.es/turismo


Kerk van San Pablo in Zaragoza

Het meest waardevolle testament van de Mudéjar-stijl in Zaragoza

Het werd gebouwd om het oude romaanse heiligdom van San Blas te vervangen. De kerk heeft een enkel schip met kapellen tussen de steunberen en een vijfhoekig heiligdom. Het interieur van de kathedraal is bedekt met spits en puntige gewelfde plafonds. De zijbeuken werden in de 15e eeuw toegevoegd en de kapellen werden geopend in de 16e, 17e en 18e eeuw. Een van de hoogtepunten van dit monument is zowel het exterieur als het interieur van de prachtige achthoekige bakstenen toren. Andere opvallende elementen zijn de noordgevel in gotische stijl en het hoofdaltaarstuk van verguld en polychroom hout, gemaakt door de renaissancistische beeldhouwer Damián Forment in 1515, en met de afbeelding van Sint-Paulus. Dit is een goed voorbeeld van de Mudéjar-architectuur van Aragon, en is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Lokatie:

Calle San Pablo, 42

Zaragoza (Aragón)

E-mail: visitas@sanpablozaragoza.org


LEUKE HERINNERINGEN AAN ZARAGOZA

Santa Engracia-kerk

Paleochristelijke graven.

Het enige dat nog overeind staat van het Hieronymieten klooster van Santa Engracia is deze kerk.

Het heeft een platereske façade geflankeerd door balustrade kolommen. De crypte is onlangs gerestaureerd en de overblijfselen van de martelaren en de 4e-eeuwse paleochristelijke graven kunnen worden bezocht.

Lokatie:

Plaza de Santa Engracia, s / n. por C / Tomás Castellano (entrada toegankelijk)

50001 Zaragoza (Aragón)

E-mail: turismo@zaragoza.es

Tel .: +34 976225879

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ZARAGÓZA