De mooiste bezienswaardigheden in de Spaanse provincie Castellón

Informatie » regio Valencia » provincie Castellon » met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Informatie en hints van de provincie Castellon met de mooiste bezienswaardigheden van Castellon, deze provincie ligt in de autonome regio Valencia . De provincie heeft naast de de schitterende stad Castellón de la Plana ook verschillende leuke en mooie badplaatsen die een bezoek zeker waard zijn. De Provincie Castellon ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee en je vind er bekende badplaatsen zoals de hoofdstad: Castellón de la Plana, Peñiscola, Benicasim, Vinaros, Culla, etcetera. Op deze pagina vind je een korte beschrijving en veel info over deze provincie. 


Wat gaan we ondernemen in Castellón

De provincie Castellón biedt ons in elk van haar hoeken een prachtige combinatie tussen het binnenland en de kust, maar ook met haar dorpen en steden. 

 

Langs de kust vinden we oneindige fijne zandstranden met kristalheldere water van de Middellandse Zee. Baaien om te verdwalen en jezelf te omringen met een wilde en betoverende natuur. 


Booking.com

Maar als we op zoek zijn naar mooie natuur, dan kan Castellón ons ook een uniek ecosysteem bieden, zoals het natuurpark en zeereservaat van de Columbretes-eilanden . Het is een van de eilandgebieden met het grootste ecologische belang in de Middellandse Zee. Het bestaat uit een reeks eilandjes van vulkanische oorsprong, samengebracht in vier groepen, die een goed voorbeeld zijn van het vulkanisme in Spanje.

 

Het contrast van de landschappen is een van de kenmerken die de reiziger het meest verrast bij een bezoek aan Castellón, aangezien het, ondanks dat het een kustprovincie is, het op een na meest bergachtige gebied van Spanje is . Een voorbeeld hiervan is de majestueuze berg Penyagolosa , die  meer dan 1.800 meter hoog is. Een bezoek aan Castellón houdt natuurlijk ook in dat je elk van de dorpen en steden ontdekt die deel uitmaken van het charmante landschap . Velen van deze middeleeuwse dorpen, waarin je zich vanaf het eerste moment thuis voelt. Hun gebruiken en manier van leven zijn in de loop van de tijd blijven bestaan ​​en bieden ons vandaag een meer authentieke kijk op het leven.

 

En een reis is geen reis als je de cultuur en gastronomie van hun land niet opsnuift. De verscheidenheid aan rijstgerechten, de versheid van de vis van de vismarkt, de authenticiteit van de worsten en zoetigheden en de historische culinaire traditie geven aanleiding tot smakelijke gerechten als rossejat, la Plana-pot of de symbolische tombet.

 

De authenticiteit van de producten is ook een onderscheidend kenmerk van de provincie Castellón. De voortreffelijkheid van zijn sinaasappels, zijn artisjokken of zijn olie hebben de erkenning van de oorsprongsbenaming. 

 

Aan de andere kant vertegenwoordigt de historische erfenis van elk van zijn gemeenten de rijkdom van zijn cultuur , uniek door zijn verscheidenheid aan contrasten. Sinds haar ontstaan ​​zijn er talloze beschavingen door haar territoria getrokken die hun sporen hebben nagelaten en de loop van haar geschiedenis hebben bepaald.Van de grotschilderingen van Levantijnse kunst , die tot werelderfgoed zijn verklaard, tot de imposante christelijke kerken die door Iberiërs, Grieken, Feniciërs, Romeinen en moslims lopen, het resultaat kan niet anders zijn dan een zeer waardevol architectonisch en cultureel complex. 

 

Na het ontdekken van de schoonheid van zijn landschappen, zijn cultuur, zijn contrasten en zijn mensen, twijfelen we er niet aan dat Castellón een unieke bestemming is om jezelf te verliezen en je te laten meeslepen door zijn schoonheid.


Wat gaan we ondernemen in Spanje