DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN HET SPAANSE bergdorpje Bárcena Mayo

Cantabrië » Provincie Cantabrië » reisimpressies het dorpje Bárcena Mayor met veel unieke info, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Bárcena Mayo.


Cantabrië » het dorpje Bárcena Mayor met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar het bergdorp Bárcena Mayor. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over het dorpje Bárcena Mayor voor je verzameld. Het bergdorpje Bárcena Mayor ligt in de gemeente Los Tojos  in de provincie Cantabrië in het Spaans heet het Cantabria en behoord tot de autonome regio Cantabria in het noordelijk deel van Spanje. Dit bergdorpje is het enige woondorp in het Saja-reservaat binnen de Saja- en Nansa-valleien. Hier vind je reisindrukken van van het dorpje Bárcena Mayor met veel Info, hints, tips en inspiratie.


aReisimpressies van het bergdorpje Bárcena Mayor,

De rivier de Argoza doorsnijdt dit dorpje, een voorbeeld van de middeleeuwse, landelijke Cantabrische dorpen. Volgens de Cantabrische toeristenbureaus is het de oudste stad van Cantabrië. Het werd in 1979 uitgeroepen tot historisch-artistieke plek vanwege de staat waarin het zich bevindt. Met de verklaring werden er middelen beschikbaar gesteld om de toegangsweg ernaartoe te repareren, zodat toeristen gemakkelijker het einde van de weg konden bereiken (de weg is CA-817, of de provinciale route 817 van Cantabrië). 


Booking.com

De weg is in goede staat, maar de hoogte van de omliggende bergen zorgt voor een vroege zonsondergang en een late zonsopgang. Het staat niet alleen bekend om zijn rustieke architectuur, maar ook om zijn landelijke keuken, zoals cocido montañés of wildvlees. Alleen inwoners mogen met motorvoertuigen door het dorp rijden, dus de meeste gidsen en adviseurs raden aan om door de straten te lopen om het middeleeuwse karakter te zien en omhoog te kijken naar de omliggende bergen. Het is nu een van de meest bezochte steden in het Cantabrische binnenland. 

 

In de stad vind je een oude Romeinse weg die al bijna twee millennia onafgebroken in gebruik is. De huizen en gebouwen zijn voorbeelden van de landelijke middeleeuwse stenen bergconstructie met houten balkons en ramen.


Reisindrukken van het bergdorpje Bárcena Mayo

Om het verwarmingseffect van de zon te maximaliseren, zijn de meeste gebouwen op het zuiden gericht. Het dorp bevat historische wasserijen op het openbare plein, bakkerijen, schuren, stallen, timmerwerkplaatsen ,   cadeauwinkels en restaurants . In de weilanden kun je het lokale vee horen luiden terwijl ze grazen en de klokken om hun nek hangen. De architectuur toont vroege vormen van de houtbewerking die een onderscheidend facet van de Cantabrische architectuur werd , het houten balkon.Naast de balkons produceren lokale houtbewerkers ook veejukken, sandalen, wandelstokken en bestek die kenmerkend zijn voor het landelijke Cantabrië.

 

Van de jaren twintig tot en met de jaren zeventig was het een favoriete jachtplek voor rijke sporters die van de afzondering en de overvloed aan wild hielden. Het was ook een populaire plek voor de jacht op Iberische beren en wolven voordat ze met uitsterven bedreigd werden. Het gebrek aan kansen voor de lokale jeugd en de afgelegen ligging ervan leidden tot een bevolkingskrimp die richting de verwaarlozing leidde, totdat de regering in 1979 geld injecteerde om er een toeristische bestemming van te maken. Veel wandelpaden leiden vanuit het vanuit het dorp de bergen in. Het stadje Bárcena Mayor heeft een middeleeuwse sfeer en veel charme waarin auto’s verboden zijn.

Midden in een van de grootste (en minst bekende) natuurgebieden van heel Cantabrië ligt Bárcena Mayor, een klein dorpje met veel charme, dat is opgenomen in de lijst van de mooiste dorpen van Spanje, en waar het ook ligt.

Het pittoreske stadje Bárcena Mayor, genesteld in het hart van Cantabrië, is een uniek juweel in het bergachtige landschap van de regio. Dit kleine bevolkingscentrum, ondergedompeld in het sublieme natuurpark Saja Besaya, neemt ons mee naar een betoverde wereld waar traditie en natuur in perfecte harmonie samenkomen. Een magisch paradijs in het noorden van Spanje.


REISINDRUKKEN VAN HET BERGDORPJE BÁRCENA MAYO

Een idyllische omgeving

Geplaveide straatjes, herenhuizen met balkons en het onophoudelijke geluid van de rivier de Argoza zijn het eerste dat de aandacht trekt bij het binnenkomen van Bárcena Mayor, een prachtige Cantabrische stad gelegen in de Saja-vallei, waar het groen van de natuur een prominente plaats deelt met stilte en rust.

Je moet Bárcena Mayor te voet ontdekken, dwalend door de straten en niet alleen omdat dit de beste manier is om dit landelijke juweel te bereiken, maar ook omdat auto’s er niet mogen rijden, alleen bewoners.

 

Landschap en stedelijke aantrekkingskracht

Als je het stedelijk gebied van Bárcena Mayor binnengaat, heb je het gevoel dat de tijd niet verstrijkt. Uitgeroepen tot historisch-artistieke plaats (sinds 1979) vanwege zijn indrukwekkende bergarchitectuur, vallen de huizen uit de 16e en 17e eeuw op, gebouwd in steen, met brede serres en arcades geopend door metsel werkbogen, die zijn gerestaureerd en in perfecte staat verkeren. En als klap op de vuurpijl moeten we nog de enorme aantrekkingskracht toevoegen die wordt geboden door de gevels die zijn versierd met bloemen in intense kleuren en die de straten de sfeer van een ansichtkaart geven.


REISINDRUKKEN VAN HET BERGDORPJE BÁRCENA MAYO

Het middeleeuwse dorp

Bárcena Mayor, gesticht in de middeleeuwen (9e eeuw), kan er ook prat op gaan dat het de oudste stad van Cantabrië is en de enige in het natuurpark Saja-Besaya. Bovendien is het een van de kleinste die je tegenkomt in deze gemeenschap. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk van Santa María, uit de 17e eeuw, de oude pastoriehuizen en de openbare wasserijen.Dingen om te doen in Bárcena Mayor

Om een ​​stevige berg stoofpot te verdienen in een van de restaurants in het stadje kun je eerst een van de vier routes in het natuurpark Saja-Besaya doen. De meest populaire is degene die naar de Arbencia-bron leidt (of Pozu las Bencias, zoals de lokale bevolking zegt). Het is lineair en heeft een afstand van 20 kilometer tussen de heen- en terugreis.

 

Hoe bereik je Bárcena Mayor?

Vanaf de CA280 moet je een omweg maken, gelegen tussen de gemeenten Saja en Fresneda, en het zal de CA-817 zijn die je rechtstreeks naar deze prachtige Cantabrische stad brengt.WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CANTABRIË?