De mooiste bezienswaardigheden van de autonome regio de Balearen

Informatie: Reisimpressies van de Regio de Balearen is zowel een autonome regio als een provincie


Balearen » autonome regio en provincie de Balearen met veel unieke hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de Balearen. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de Balearen voor je verzameld. De Balearen in het Catalaans Illes Balears en in het Spaans Islas Baleares of kortweg in het Nederlands de Balearen deze eilandengroep ligt in de Middellandse zee oostelijk van Spanje. De Balearen zijn één van de 17 autonome regio's van het vakantieland Spanje en de Balearen zijn tevens een provincie met de hoofdstad Palma de Mallorca (Palma)


Voordelig Eilandhoppen Balearen - BELEEF SPANJE

De Spaanse eilanden groep de Balearen liggen oostelijk van Spanje en bestaan uit de eilanden, Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera.   En twee kleinere eilanden Cabrera, met het Nationaal park Archipiélago de Cabrera en Dragonera. Het eiland Ibiza en Formentera, de westelijkste deel van de Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboom eilanden. De oostelijk deel van de Balearen, hieronder vallen de eilanden Majorca en Minorca, heten samen de Gymnesiae.


Booking.com

Toerisme

Al hoewel de Balearen één eilandengroep zijn, zijn er best grote verschillen tussen de eilanden te ontdekken. De eilanden Ibiza en Mallorca trekt een vrij jong publiek aan waarbij vooral het nachtleven op deze eilanden beroemd is. Mallorca heeft tevens de grootste culturele rijkdom. Het eiland Menorca is stiller dan Mallorca of Ibiza, met veel rustige resorts en het landschap is rijk aan overblijfselen uit de prehistorie. Het eiland Formentera is wat toerisme betreft een stuk rustiger en is daarom ook prima geschikt voor rustzoekers.

 

Het klimaat en weer op de Balearen

De eilanden groep de Balearen heeft een Middellandse Zee-klimaat, of te wel een mediterraan klimaat genoemd. Dat betekend warme zonovergoten zomers en milde zachte winters. s' Winter is het ongeveer 15 graden en in de zomer rond de 30 graden. tevens valt er weinig neerslag. In de herfst en winter valt er wat meer regen.


Geschiedenis

De eerste bewoners van de Balearen bevolken de eilanden vanaf 4000 v. Chr. Deze vroege bewoners hoeden schapen en jagen op berggeiten. Vanaf 1300 v. Chr. breekt de zogenaamde Talayotische periode aan die wordt gekenmerkt door de talayot: observatietorens die vooral op Menorca en Mallorca voorkomen. Vanaf 1000 v. Chr. arriveren de Feniciërs, die een handelskolonie in het noorden van Menorca stichten. Deze eilandbewoners staan bekend als uitstekende slingeraars. In de 7de eeuw v. Chr. nemen de Carthaagse zeelieden Ibiza, Mallorca en Menorca in, waar ze Eivissa en andere steden stichten. In de 2de eeuw v. Chr. veroveren de Romeinen Ibiza, Mallorca en Menorca en heersen voor meer dan 500 jaar over de eilanden.

Ze leggen wijngaarden en wegen aan op de eilanden. Na de Romeinse periode wordt het eiland beheerd door het Byzantijnse Rijk, om vervolgens in de 10de eeuw n. Chr. door de Moren te worden veroverd.

De Moren introduceren nieuwe irrigatietechnieken en planten gewassen als katoen en rijst

 

In 1229 bezet de Catalaanse koning Jaume I Mallorca met zijn leger en in 1287 veroveren de Catalanen Menorca. Door de hoge belastingen die de Catalanen op de Balearen invoeren gaat het in de 14de eeuw slecht met de economie, waardoor opstanden onder arme bewoners uitbreken die vaak resulteren in bloederige conflicten. In de eeuwen die volgen komt Menorca achtereenvolgens onder het bewind van de Engelsen en Fransen, om vervolgens begin 19de eeuw weer in Spaanse handen te komen.

In de 19de eeuw worden de eilandbewoners geplaagd door epidemieën en honger en besluiten velen te emigreren. In de 20ste eeuw, na de Spaanse Burgeroorlog, begint de decentralisatie en worden de eilanden in 1983 een autonome regio.

In de jaren 60 worden de eilanden ontdekt door de hippies en begint het massatoerisme op gang te komen. Dit zorgt ervoor dat de eilandbewoners die tot voor kort arm waren, nu tot de hoogste inkomensgroepen van Spanje behoren.Bezienswaardigheden op de Balearen

  • Castillo del Bellver, Mallorca een kasteel uit de 14e eeuw 
  • Grotten van Drach, De meest bekende en meest spectaculaire grotten
  • Alcúdia,  Een middeleeuwse stadje Alcúdia op Mallorca
  • Palma de Mallorca, De hoofdstad van Mallorca
  • Kathedraal La Seu, Staat in Palma de Mallorca
  • Ferrocarril de Sóller, een antiek treintje
  • Palma AquariumWat gaan we ondernemen op de Balearen