De mooiste bezienswaardigheden van de andalusische  provincie regio Granada

Informatie » regio Andalusië » provincie Granada » met veel unieke informatie, hints, tips, inspiratie en de mooiste bezienswaardigheden van Granada.


De Andalusische provincie Granada met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de provincie Granada. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke info en hints over provincie Granada voor je verzameld. De provincie Granada ligt in de oostelijk deel van de regio Andalusië en in het Zuidelijk deel van Spanje. De provincie Granada grenst in het noordoosten aan de provincies Albacete en  Murcia in het oosten aan Almería in het noorden aan Jaén en in het westen aan de provincie's Málaga en Córdoba en in het zuiden heeft het een uitgang naar de Middellandse Zee.


DE PROVINCIE GRANADA

De provincie wordt overal erkend door de hoofdstad Granada en het prachtige Alhambra. Het Sierra Nevada Natuurpark is hier ook gelegen. De bergtoppen Mulhacen en Veleta zijn het grootste deel van het jaar bedekt met sneeuw. In Granada kunt u 's ochtends skiën en 's namiddags zonnebaden aan de Costa Tropical.


Booking.com

Natuurlijk Granada

Het prachtige contrast tussen de groene en weelderige Granada 'vega' (vlakte) en de verbluffend natuurlijke omgeving van de Alpujarras en de adembenemende bergketen van de Sierra Nevada, heeft nog nooit iemand onverschillig gelaten in Granada.

De schoonheid van het binnenland van de regio is gecombineerd met een 60 kilometer lange kustlijn, die bekend staat als de Costa Tropical, die ook in de provincie Granada ligt, en waardoor de natuurlijke schoonheid van Granada compleet is.Granada Stadscentrum

De stad Granada is een stad vol architectonische pracht, een rijk cultureel erfgoed en op de achtergrond ligt de wondermooie Sierra Nevada. De meest bezochte bezienswaardigheid in Granada is uiteraard het 14de eeuws Alhambra Paleis, één van de meest vereerde voorbeelden van de islamitische architectuur in de wereld en een UNESCO World Heritage Site.

En toch heeft Granada nog meer te bieden, er bruist een unieke sfeer in de hele stad, vol rijkdom aan oude gebouwen en wijken. Dat, samen met een bohemien, vrolijke sfeer, betovert Granada iedereen die de stad komt bezoeken.Sierra Nevada

De Sierra Nevada is de op één na hoogste bergketen van Europa, gelegen in het nationaal park van "Sierra Nevada". De regio is gekenmerkt door ruige wildernis, met sneeuw bedekte bergen, de prachtige Las Alpujarras, waarvan de oude dorpen genesteld zijn in de bergen.

Dit Sierra Nevada (gebergte) maakt deel uit van het mooie erfgoed van Granada, en is zo goed als het hele jaar door bedekt met sneeuw. De toppen van de Sierra Nevada stijgen meer dan 3.000 meter hoog, die eindigen op de piek van "El Mulhacen" met een hoogte van 3.481 meter.

De Sierra Nevada is een populair ski-oord en dus ook de alpine hoofdstad van Zuid-Spanje. Er zijn er uitstekende klim-, wandel- en bergbeklimmen mogelijkheden.Costa Tropical

De Costa Tropical heeft een bijzonder pittoreske kustlijn en is relatief ongerept. Vandaar is die niet zo bekend als haar buur, de Costa del Sol. De regio heeft een sub-tropisch klimaat, vandaar de naam, de winters zijn er warm en de zomersheet, waardoor de Costa Tropical het hele jaar door een ideale vakantie bestemming is.

De Costa Tropical trekt Spaanse vakantiegangers aan en de toeristen die op zoek zijn naar een meer traditionele bestemming. Het gebied is bezaaid met schilderachtige vissersdorpjes en witte bergdorpjes. Enkele van de meest populaire badplaatsen van de Costa Tropical zijn Almunecar, La Herradura, Salobrena en Castell del Ferro.De beroemde Alpujarras

Onder de hoge toppen van de Sierra Nevada ligt de bekende streek genaamd en ​​bekend als 'Las Alpujarras', het is een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en oude witte dorpen dorpen en het is een perfecte omgeving om door het landschap te wandelen en voor een actieve vakantie. De regio combineert scènes van beschutte valleien, diepe kloven en groene weelderige heuvels."las Alpujarras" hebben een spectaculair mini-ecologie systeem. De gronden onder de Sierra Nevada worden voortdurend bewaterd door de smeltende sneeuw uit de bergen.


Stadjes in de provincie Granada

Orgiva is de hoofdstad van Las Alpujarras, gelegen aan de Costa Tropical. Het is een heerlijk, kosmopolitische stad, waar mensen met verschillende nationaliteiten samenleven, in een heel bohemien sfeer. Gelegen in de vallei van de rivier de Guadalfeo, ligt Orgiva op 450 meter boven de zeepsiegel en heerst er een milder klimaat vergeleken met veel andere plaatsen in "Las Alpujarras". Het omliggende landschap is bedekt met olijf-, citroen-en sinaasappelbomen.

Het charmante dorpje Bubion is gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van Las Alpujarras, nabij "Poqueira". Het dorp ligt op de zuidelijke helling van het Sierra Nevada gebergte en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende besneeuwde bergketen en de rest van Las Alpujarras.

Het dorp Capileira is gelegen op de grens van de eeuwige sneeuw van de Sierra Nevada. Het dramatische uitzicht op het dal en de bergen op de achtergrond van de Sierra Nevada zijn vrij spectaculair.

Acequias is een klein dorpje met witgekalkte huizen die boven de oevers van de Rivier Torrente ligt. Een diepe kloof uitgesneden door de rivier stroomt naar beneden vanaf de Sierra Nevada, en die schildert natuurlijk heel mooi de achtergronden van dit mooie dorp. Acequias is ideaal gelegen om de prachtige natuurlijke omgeving van Las Alpajurras volledig of toch grotendeels te leren kennen.

De drukke badplaats Motril is de grootste stad aan de Costa Tropical met een bloeiende economie, gebaseerd op de landbouw, visvangst en jachthaven. Het ligt aan de voet van het "Sierra Lujar" gebergte, halverwege tussen Malaga en Almeria en de stad is een ideale locatie voor diegenen die de schatten van de kust en het binnenland van de regio's van Andalusië willen verkennen. Almunecar, vormt samen met haar buur La Herradura de toeristische hoofdstad van de Costa Tropical. De stad ligt op een heuvel aan de monding van twee rivieren, die samenvloeien in de zee, in de provincie Granada in Andalusië.Gastronomie

De gastronomie van Granada is beïnvloed door het feit dat het gelegen is tussen de bergen en de Middellandse Zee. De regio combineert verse vis specialiteiten vanuit de kust van de Costa Tropical, met rijke, stevige stoofschotels en vleesgerechten uit de bergen. Het belang van de regio tijdens de Moorse bezetting is ook te merken in de keuken van Granada: vele gerechten worden er nog steeds bereid met rijke kruiden en zoete sneufjes, zoals honing.Klimaat

Het klimaat van de provincie Granada is divers: langs de Costa Tropical regio heerst er een sub-tropisch, het is er het hele jaar door warm. In het binnenland en de Sierra Nevada regio, zijn er warme zomers, maar heel koude winters. 


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA