REISINDRUKKEN VAN de spaanse stad Torremolinos

Andalusië » Provincie Málaga » Reisimpressies van de badplaats Torremolinos met veel unieke informatie, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Torremolinos, Costa del Sol.


Andalusië » Provincie Málaga » Reisimpressies van de Andalusische stad Torremolinos met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de badplaats Torremolinos. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de stad Torremolinos voor je verzameld. Deze kustplaats ligt aan de Costa del Sol in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. De badplaats ligt 18 km zuidwestelijk van de stads MálagaTorremolinos is een toeristische badplaats met een 6 kilometer lange wandelboulevard Paseo Maritimo en goudgele zandstranden zoals: Playa La Carihuela, Playa El Bajondillo, Playa El Retiro (Playamar) en Playa Los Alamos l. 


Torremolinos - BeleefSpanje

Dit Andalusische stadje ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat met heerlijke temperaturen die in de zomer tot 30 graden of meer kunnen bereiken. Deze levendige plaats aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje is rijk aan kilometerslange stranden, culturele bezienswaardigheden, een prachtige boulevard met talloze restaurantjes en terrassen en voel de authentieke Spaanse sfeer in de oude visserswijk La Carihuela. 


Booking.com

Oorsprong 

De naam Torremolinos komt voor het eerst voor in het jaar 1748 en ook de uitkijktoren wordt daarbij vermeld, De toren werdt rond 1300 gebouwd en kreeg de naam Torre de los Molinos

Dit voormalige vissersdorp heeft zijn naam dus te danken aan de toren (Torre) en de vele molens (Molinos) beter gezegd watermolens die hier stonden, tegenwoordig staat er nog een de compleet gerestaureerde Molino de Inca en verschillende ruïnes van andere molens zoals die van de Molino de Batán, Molino del Moro en Molino de Cea. Tijdens de bezetting van de Moorse had het de naam Molina.

Vanaf de vijftiger jaren van de vorige  eeuw groeide Torremolinos uit tot een grote badplaats aan de Costa del Sol.Passie en sensatie aan de Costa del Sol

Alleen maar naar het strand? Zonde! Met een bescheiden hoeveelheid aan monumenten is Torremolinos toch een erg interessante stad. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Torremolinos is de Pimentel Toren, dat in de volksmond ook wel 'Torre Vigia' genoemd. Deze toren is erg geliefd omwille van het mooie uitzicht dat je na een klim op de trappen te zien krijgt. Een ander fraai bouwwerk is Casa de los Navajas, gelegen op zo'n 15 minuten lopen vanaf je appartement of hotel in Torremolinos. Dit Moorse paleis wordt gekenmerkt door haar groene daken en rode omlijstingen, die fraai afsteken tegen de omgeving. Eén ding is zeker: hier maak je gegarandeerd mooie vakantiekiekjes!'s Avonds is het tijd voor een drankje op een van de gezellige terrassen, in de zwoele buitenlucht. Hier ontstaan vaak spontaan plannen voor de rest van de avond én nacht. Kies voor een hippe club of of daag jezelf uit en stort je op de salsa vol passie of de authentieke Flamenco. Het centrum van Torremolinos bruist! 

 

Van het vliegveld naar Torremolinos

De badplaats Torremolinos ligt ten opzichte van de Luchthaven Málaga zeer gunstig. De trein C1 Malaga – Torremolinos

Het treinstation van Airport Málaga bereik je via de aankomsthal van Terminal 3,   via een overdekte loopbrug. volg de borden ‘Railway / Renfe’ , het is maximaal 5 minuten lopen. 

Vanaf Airport Málaga, Winkelcentrum Plaza Mayor, Torremolinos

Bron: Tui.nl

Wat gaan we ondernemen in Torremolinos?