DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE SPAANSE  PROVINCIE girona

Informatie » regio Catalonië » provincie Barcelona » met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden voor je vakantie naar  Girona.


Cataluña » de Spaanse provincie Girona met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar provincie Gerona. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de provincie Gerona voor je verzameld. De provincie Gerona ligt in het Noordoosten van Catalonië, de provincie kan bereikt worden via 2 luchthavens, de stadsluchthaven van Gerona in het westen en de internationale luchthaven van Barcelona in het ZuidenDe kustlijn van Gerona is bekend als de Costa Brava, vernoemd naar haar ruige kust. De heuvelachtige geografie heeft indrukwekkende kliffen en ravijnen die uitlopen in verschillende grotten en baaien met diep blauw zeewater. Het binnenland en de natuur is er uitzonderlijk mooi. Omringd door de Pyreneeën, geniet deze streek van een ideaal klimaat voor landbouw.


Provincie Girona

Vele middelleeuwse dorpjes zijn verspreid over de hele regio. Hier vindt u het hele jaar door altijd
wel ergens een traditioneel dorpsfeest.

De provincie Gerona heeft 750,000 inwoners; ongeveer 10% van de totale bevolking van Catalonië en meer dan 5 miljoen toeristen bezoeken de provincie ieder jaar.

Er heerst een typisch middellands-zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur die schommelt
tussen de 14 en 30 graden Celsius.


Booking.com

De hoofdstad van de provincie is Gerona. Het oude centrum is het hartje van de stad, waar er
verschillende historische gebouwen gevonden kunnen worden, zoals de opmerkelijke gotische kathedraal. De kathedraal staat op het hoogste deel van de stad en bezit het breedste gotische schip van de wereld.

We maken kennis met de streek en beginnen in het Noorden om zo zuidwaarts af te zakken. Eerste stopplaats is het charmante vissersdorpje Cadaques, bekend als thuisplaats van de artiest Salvador Dali.

Daarna vinden we Roses met haar actieve haven, uitgestrekte natuurparken en oude archeologische opgravingen.L'Escala heeft een groot aanbod stranden en baaien, maar u vindt er ook romaanse en griekse ruïnes en het prachtige dorpje “Sant Marti de
Empuries”.

L'Estartit en de nabij gelegen indrukwekkende “Medes”-eilanden is één van de meest populaire
bestemmingen voor duikers van heel Europa.

De stad Begur, gelegen op een heuvel, zal u aangenaam verrassen met glanzende straten, traditionele architectuur, geweldig uitzicht en
de spectaculaire baaien en stranden.

Het stadje Calonge heeft populaire stranden, aantrekkelijke baaien om aan te genieten en
een lange dijk langs de kust.


Provincie Girona

In Platja d'Aro is er het hele jaar door plezier: trendy winkeltjes, restaurants en cafés zorgen er voor een heel aangename sfeer.

Tossa de Mar's oude stadsgedeelte is omringd door een middelleeuwse muur en verrast de bezoekers met de smalle straatjes en prachtige omgeving en uitzicht.

In Lloret de Mar vinden we elegante en weelderige mediterrane tuinen en perfecte
stranden met kristalhelder zeewater.

De stad Blanes, bekend als de openingspoort tot de Costa Brava, heeft een aantrekkelijke haven en een bewogen sfeer vol vermaak voor de hele familie. Weer in Girona

Gerona wordt gekenmerkt door frisse, relatief droge winters en warme, relatief droge zomers. In januari is het in Gerona overdag zo'n 14 graden. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 4 graden. Middagtemperaturen liggen in juni rond de 27 graden en minima rond de 17 graden. In Gerona vallen de grootste neerslaghoeveelheden in de maanden oktober rond de 98 mm en september rond de 93 mm.Wat gaan we ondernemen in het Baskenland?