De mooiste bezienswaardigheden van de autonome regio de Castilië-La Mancha

Informatie: Reisimpressies van de autonome regio Castilië-La Mancha en zijn 5 Provincies. 


Castilië-La Mancha » de autonome regio Castilië-La Mancha met veel unieke hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Castilië-La Mancha. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over Castilië-La Mancha voor je verzameld. In het Spaans heet het Castilla-La Mancha  en behoort tot een van de zeventien Spaanse autonome regio's en bestaat uit de vijf provincies: Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara en Toledo. De regio ligt zuidoostelijk van Spanje met als hoofdstad Toledo, oostelijk grenst Castilië-La Mancha aan de regio Valencia en verder grenst het aan Andalusië, Aragón, Castilië en León, Extremadura, Madrid en Murcia


DE REGIO Navarra

Voorheen was Albacete een provincie van Murcia, vanaf 1978 is het een provincie van de autonome regio Castilië-La Mancha. De regio Castilië-La Mancha ligt in de landstreek Castilië.


Booking.com

Dit is een land dat beroemd is om zijn kunstnijverheid, om de unieke monumenten die in deze dorpen en steden te zien zijn, maar ook het decor van de avonturen van de beroemde literaire held Don Quichot van La Mancha moet je zeker gezien hebben.

 

Een reis door dit gebied, in het binnenland van Spanje is zeker een bezoek waard denk daarbij aan de werelderfgoed steden zoals Cuenca met zijn beroemde hangende huizen, en Toledo met zijn kathedraal en het fort Alcázar. Als je van cultuur en geschiedenis houdt, zul je zeker genieten van de vier archeologische parken, enkele van de oudste voorbeelden van rotskunst in Spanje en evenementen zoals het International Classical Theatre Festival in Almagro.

 

En als u ervoor kiest om de natuurlijke landschappen te verkennen, moet u er rekening mee houden dat Castilië-La Mancha een van hun gebieden in Europa is met het grootste aantal officieel aangewezen natuurreservaten, natuurgebieden en nationale parken, waaronder met name de Tablas de Daimiel en Cabañeros. Je zult van ze houden.

 

Castilië-La Mancha is ook de thuisbasis van een hele reeks traditionele vieringen, zoals het Corpus Christi in Toledo, de Paasweek in Cuenca, de Albacete Fair en het Drum Festival in Hellín. En zoals het een land van traditionele gebruiken betaamt, produceert het ook een verscheidenheid aan typische gastronomische producten zoals honing uit La Alcarria en marsepein uit Toledo, en is het ook de locatie van tal van wijnhuizen waar bezoekers kunnen genieten van het proeven van een scala aan wijnen, waaronder Valdepeñas. Eet smakelijk!


Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO CASTILIE-LA MANCHA?