De mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse provincie en hoofd stad Teruel

Informatie » Aragon » provincie en stad Teruel » mooiste bezienswaardigheden


Informatie en hints van de provincie en stad Teruel met de mooiste bezienswaardigheden van TeruelDe provincie Teruel is de dunst bevolkte provincie van Spanje, en het hele grondgebied is bezaaid met kleine stadjes, waarvan er vele zelfs verlaten zijn. De aantrekkingskracht ligt juist in die kleine bevolkingscentra, zoals Albarracín, een van de mooiste van Spanje, en in de Mudejar-erfenis van de provinciehoofdstad. Er zijn verschillende routes door de provincie om de prachtige natuurlijke omgeving te ontdekken.


REISINDRUKKEN VAN DE SPAANSE PROVINCIE EN HOOFD STAD TERUEL

Aan de samenvloeiing van de rivieren Guadalaviar en Alfambra vinden we de stad Teruel . Het is misschien niet een van de beste toeristische bestemmingen voor een reis naar Spanje, maar het vertegenwoordigt ongetwijfeld een van de beste voorbeelden van Mudejar-architectuur die we vandaag de dag kunnen vinden. Zonder verder te gaan, werden de Mudejar-torens in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

 

Het oude Túrbula, dat al wordt genoemd in teksten die verwijzen naar de Tweede Punische Oorlog, is onder meer beroemd om zijn strenge winters, de Minnaars van Teruel, de Torico en het merkwaardige centrum van Dinópolis. Er zijn veel monumenten die we kunnen zien tijdens een wandeling door het historische centrum van de stad.

 

Misschien zijn de lente en de herfst de beste tijden om te bezoeken, aangezien winter en zomer extreme temperaturen kennen, vooral in de winter, wanneer er sneeuw valt en de kou intenser is. Het kan geen kwaad om een auto te nemen en een rondleiding te maken door enkele van de pittoreske stadjes die de stad omringen.


Booking.com

WAT TE ZIEN IN TERUEL

Plaza del Torico

Het is al eeuwenlang het sociale hart van de stad. Het ontleent zijn naam aan het kleine stierbeeld dat in het midden op een voetstuk staat. Opvallend is ook de centrale fontein, geplaatst in het midden van de 19e eeuw. Het plein met portieken heeft de afgelopen jaren renovaties ondergaan, waardoor het een modern en merkwaardig plein is geworden, met nachtelijke verlichting op de grond. Daaromheen zien we gebouwen zoals Casa Ferrán of Casa el Torico.

 

Kathedraal van Teruel

Gebouwd in de tweede helft van de 13e eeuw, hoewel gerestaureerd in latere eeuwen, draagt het de naam van de kathedraal van Santa María de Mediavilla. Het is een van de weinige kathedralen in Mudejar-stijl die we in Spanje hebben, waarbij vooral de toren uit het midden van de 13e eeuw wordt benadrukt, die samen met het dak en de koepel deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Vergeet niet het museum in de sacristie te bezoeken en het middeleeuwse cassetteplafond van de tempel te bekijken, een van de beste in Spanje.

 

Sint-Pieterskerk

Deze kerk ligt zeer dicht bij de Plaza del Torico en is beroemd om zijn klokkentoren, de oudste in Teruel, in Mudejar-stijl, die dateert uit de 13e eeuw. Ook binnen, in een van de zijkapellen, bevindt zich het mausoleum van de Geliefden van Teruel. De kerk, gebouwd in de 14e eeuw, is misschien wel het beste voorbeeld van Mudejar-architectuur in de stad, en een van de belangrijkste redenen waarom UNESCO deze stijl in Teruel als werelderfgoed beschouwde.

 

Mudejar-torens

De skyline van Teruel bestaat uit de prachtige Mudejar-torens. We hebben die van de kathedraal en de kerk van San Pedro al benadrukt, maar we moeten ook de toren van San Martín bezoeken, gebouwd in 1315 in de gelijknamige kerk, en die van de Verlosser, ook uit dezelfde periode, beide zeer gewaardeerd; evenals de Torre de la Merced, gebouwd in de 16e eeuw, recenter dan de vorige. Alle drie maken deel uit van het werelderfgoed complex van torens.

 

Kasteel of toren van Ambeles

Aan de rand van het historische centrum, naast het busstation, staat de Ambeles-toren, die deel uitmaakte van de oude muur die Teruel afbakende. Het werd in 1427 gebouwd in opdracht van Alfonso V van Aragón en valt merkwaardig op door zijn plattegrond in de vorm van een achtpuntige Mudejar-ster. Tegenwoordig is het minder aantrekkelijk om te zien, omdat het naast modernere gebouwen ligt, maar het is de moeite waard omdat het een van de overblijfselen van de muren is.Arcos Aquaduct

We kunnen dit aquaduct zien naast de Plaza de la Merced, en het werd gebouwd in het midden van de 16e eeuw. Ze zeggen dat het een van de beste technische werken uit de Spaanse Renaissance is. Hiermee wilden ze de watervoorziening van de stad verbeteren. Het heeft niet de plastische schoonheid of de omvang van het beroemde Segovia-aquaduct, maar het is een essentieel bezoek. Vreemd genoeg is het ontworpen door een Fransman, Pierres Vedel, en het is niet alleen een aquaduct, maar ook een voetgangersbrug om het ravijn bij de ingang van de stad over te steken.

 

Museum voor Heilige Kunst

We kunnen dit museum vinden in het Bisschoppelijk Paleis, een gebouw uit de 16e eeuw naast de kathedraal. Het bestaat uit in totaal drie ruimtes waarin stukken uit alle periodes worden tentoongesteld. Bijzonder opmerkelijk is de verzameling gotische en middeleeuwse schilderijen, het houtsnijwerk uit de 13e en 14e eeuw en andere stukken van grote waarde, zoals monstransen en religieus goudwerk. Het Mudejar-belang van Teruel maakt de collectie uniek in zijn soort.


REISINDRUKKEN VAN DE SPAANSE PROVINCIE EN HOOFD STAD TERUEL

EXCURSIES

De provincie Teruel staat vol met pittoreske stadjes die zeker een bezoek waard zijn. Waaronder de beroemde Albarracín , door velen beschouwd als de mooiste stad van Spanje . Maar we moeten niet alleen hier blijven, maar ook Monreal del Campo , Montalbán en zijn middeleeuwse torens, Mora de Rubielos , bezoeken, uitgeroepen tot historisch-artistiek complex, Alcalá de la Selva , dat zeer dicht bij het skigebied Valdelinares,  Rubielos de, ligt Mora , en het monumentale Alcañiz .

 

KLIMAAT

Het is een gematigd continentaal type en valt op door de extreme temperaturen in de winter, een tijd waarin het erg koud is en er hevige sneeuwval plaatsvindt. In veel gevallen zakt het zelfs tot onder de tien graden onder nul. In de zomer is het heet en wordt het klimaat droger, terwijl in het voorjaar en de herfst de temperaturen milder zijn. De regens verschijnen vooral aan het begin van de lente, in oktober en tijdens de wintermaanden.

 

WINKELEN

Als we in Teruel zijn, kunnen we niet weggaan zonder wat van het rijke aardewerk en keramiek te kopen. Zonder verder te gaan: dit soort ambachten worden al sinds de 12e eeuw in de stad gemaakt. De omgeving van Plaza del Torico, vooral de smalle straatjes van het historische centrum, staat vol met souvenirwinkels en kleine keramiek- en aardewerk ateliers waar je iets kunt kopen. Winkelcentra bevinden zich in de modernste gebieden.GASTRONOMIE

In elk restaurant in de stad kunnen we de beroemde Teruel ternasco proberen, een voortreffelijk speenlam voor vleesliefhebbers. Andere typische gerechten en producten die niet mogen ontbreken zijn vleeswaren, zoals ham, die een oorsprongsbenaming heeft, of worst. Door de strenge winter is er een grote verscheidenheid aan soepen, naast Teruel migas of magere ham met tomaat. De wijnen uit de provincie mogen op geen enkele Teruel-tafel ontbreken.

 

NACHTLEVEN

Het grootste deel van het nachtleven van de stad is geconcentreerd in het historische centrum, in wat bekend staat als de Zone. Dit strekt zich uit van Plaza del Torico tot Ronda de Ambeles. De bekendste bars en pubs zijn te vinden in straten als San Esteban, San Andrés of Huesca, allemaal heel dicht bij elkaar. Hier hebben we ook disco's, danszalen en andere uitgaansgelegenheden, evenals restaurants.

 

VERVOER

Het historische centrum van Teruel is zeer compact, wandelen is dus voldoende. Als we ons echter in de periferie willen verplaatsen, zijn stadsbussen het beste. Er zijn zeven lijnen, plus een nachtlijn, die alle delen van de stad verbinden, vooral het centrum met de modernste wijken, het RENFE-station en bussen. We hebben ook taxi's, hoewel deze voor de nacht nuttiger zullen zijn.

 

HOE KOM JE ...

De beste manier om Teruel te bereiken is over de weg, zowel met de auto als met de bus, of met de trein, via RENFE. Als u met uw eigen auto komt, is er geen probleem, aangezien de stad perfect bewegwijzerd is. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Valencia, op 140 kilometer afstand, en Zaragoza, op ongeveer 175 kilometer afstand. Beide steden zijn per trein en bus verbonden met Teruel.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE PROVINCIE TERUEL?