DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE SPAANSE AUTONOME stad Ceuta

Informatie: Reisimpressies van de Spaanse autonome stad Ceuta


Ceuta » de autonome stad Ceuta met veel unieke hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de autonome stad Ceuta. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de  stad Ceuta voor je verzameld. Ceuta is een Spaanse autonome stad , gelegen op het schiereiland Tingitana , aan de Afrikaanse kust van de Straat van Gibraltar. Een open stad die twee continenten met elkaar verbindt en waarin vier verschillende culturen samenkomen en zich vermengen: christelijk, islamitisch, hindoeïstisch en joods. 


DE SPAANSE AUTONOME STAD CENTA

De Spaanse autonome stad Ceuta in het Spaans: sewta is een Spaanse autonome stad aan de noordkust van Afrika . Grenzend aan Marokko , ligt het langs de grens tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan . Het is een van de vele Spaanse gebieden in Afrika en, samen met Melilla en de Canarische Eilanden , een van de weinige die permanent worden bewoond door een burgerbevolking. Het was een reguliere gemeente die tot de provincie Cádiz behoorde voordat het autonomiestatuut in maart 1995 werd aangenomen, waarna het zich een autonome stad mocht noemen.


Booking.com

Ceuta was, net als Melilla en de Canarische Eilanden , geclassificeerd als een vrijhaven voordat Spanje toetrad tot de Europese Unie . De bevolking bestaat voornamelijk uit christenen en moslims . Er is ook een kleine minderheid van Sefardische joden en Sindhi-hindoes , van wie de laatsten afkomstig zijn uit het huidige Pakistan. Spaans is de enige officiële taal, maar ook Darija-Arabisch is prominent aanwezig.

 

Bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn onder meer de Koninklijke Muren en het Mediterrane Maritiem Park. En als u van watersport houdt, zult u echt genieten van de kust van Ceuta. Je kunt peddelen in een kajak, de stad bezoeken in een recreatievoertuig en schildpadden, dolfijnen en walvissen spotten. Maar deze kustlijn is vooral favoriet bij duikers, omdat dit de plek is waar de wateren van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen en zich vermengen, waardoor een constante regeneratie van de flora en fauna wordt aangemoedigd.

 

De vestingstad Ceuta ligt aan een baai en is al sinds de oudheid een uitkijkpost voor de Straat van Gibraltar. De ommuurde omheining domineert de oude binnenstad van deze kosmopolitische mediterrane stad.

 

Sinds de oudheid heeft de strategische ligging van Ceuta verschillende beschavingen aangetrokken. Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen, Visigoten en later Arabieren en Portugezen bezetten de stad voor commerciële of militaire doeleinden; het koos er uiteindelijk voor om een deel van Spanje te worden.

 

Dankzij de strategische ligging speelt de haven van Ceuta een belangrijke rol bij de doorgang van de zeestraat en bij de communicatie tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan . Door het ruige terrein en de schaarste aan water, energie en grondstoffen hebben zowel de primaire sector, met uitzondering van de visserij , als de secundaire sector weinig gewicht in de economie. 

 

Evenzo is de bouwsector zeer beperkt vanwege de schaarste aan grond. Ceuta heeft echter de status van vrijhaven en een reeks belastingvoordelen die de handel bevorderen. De landgrens scheidt het van de Marokkaanse prefectuur Rincón-Castillejos en van de provincie Fahs-Anyera, beide behorend tot de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima .

 

De stad Ceuta werd in 1995 gesticht als een autonome stad , ondanks het feit dat de Spaanse grondwet van 1978 haar recht erkent om zichzelf te vestigen als een autonome gemeenschap, in haar vijfde overgangsbepaling. Op het niveau van het hoger onderwijs hangt het echter sinds de jaren veertig af van de Universiteit van GranadaJuridisch is het gehecht aan de afbakening van het Hoger Gerechtshof van Andalusië, Ceuta en Melilla , gevestigd in Granada , en kerkelijk valt het onder binnen het bisdom Cádiz en Ceuta .De naam Abyla zou een Punische naam ("Lofty Mountain" of "Berg van God ") zijn geweest voor Jebel Musa , de zuidelijke Pilaar van Hercules . De naam van de berg was in feite Habenna. De nederzetting onder Jebel Musa werd later hernoemd naar de zeven heuvels rond de locatie, gezamenlijk aangeduid als de "Zeven Broers" Met name het Romeinse bolwerk op de plek kreeg de naam "Fort bij de Zeven Broers" ( Castellum ad Septem Fratres ). Dit werd geleidelijk ingekort tot Septem of, af en toe, Septum of Septa . Deze afgekapte vormen gingen verder als BerberSebta en ArabischSabtan of Sabtah , die zelf Ceuta werden in het Portugees en Spaans (lokaal uitgesproken als sewta.

Bron: Spain.info


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE STAD CEUTA?