DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE  andalusische stad Huelva

Andalusië » Provincie Huelva » de Spaanse stad Huelva met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


De Spaanse stad Huelva is gelijktijdig de hoofdstad van de Andalusische provincie Huelva . De stad Huelva ligt bij de rivier Odiel en de rivier Tinto. De stad ligt rond de 90 kilometer westelijk van Sevilla. De stad heeft een goede verbinding met Faro (Portugal) en Sevilla via verschillende snelwegen, deze steden beschikken ook over een Airport


DE STAD HUELVA IN ANDALUSIË

De stad Huelva is zeker niet de mooiste stad van Andalusië, maar er zijn zeker nog vele leuke en mooie plaatsen om te bezoeken. Bijvoorbeeld het mooie kloosters Santa Clara en San Francisco, is zeker een bezoekje waard.

 

Het monument van de ontdekkingsreizigers (Monumento a la Fe Descubridora): Een door de Amerikaanse beeldhouwster Gertrudis Whitney ontworpen grote stenen sculptuur uit het jaar 1929 . Het monument vind je op Punta del Sebo, aan de monding van de rivier Tinto en de rivier Odiel. Het is een alegorische voorstelling van de rol die Huelva speelde bij de ontdekking van Amerika.

 

Door de aardbevingen in de 18de eeuw werd een groot deel van de stad verwoest. Een 18de-eeuwse kathedraal is bewaard gebleven, evenals de kerken van San Pedro (barok, gebouwd op de overblijfselen van een oude moskee) en van La Concepción (16de eeuw, herbouwd na de aardbeving van Lissabon), en het klooster van La Merced (de huidige kathedraal met een bijzondere voorgevel).


REISINDRUKKEN VAN DE DE STAD HUELVA

Huelva heeft een welvarende chemische industrie en een belangrijke haven. Het is niet bepaald een toeristische trekpleister. De oorsprong van de stad is Grieks. Ook Romeinen en Moren hebben er gewoond.

 

De stad Huelva, onbekend voor de meeste toeristen, biedt bezoekers een rijk, breed scala aan toeristische en patrimonium mogelijkheden. Daarom heeft de raadslid voor toerisme van de gemeenteraad van Huelva verschillende projecten ontwikkeld ter bevordering van ons patrimonium, samen met toeristische activiteiten. Door de geschiedenis heen is Huelva getuige geweest van een groot aantal beschavingen - Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen en moslims - die opmerkelijke sporen hebben achtergelaten op het archeologische en industriële erfgoed van de stad tot de komst van de Britten aan het einde van de negentiende eeuw. . Deze omstandigheid heeft onze stad tot een ruimdenkende, tolerante plek gemaakt, onlangs gedefinieerd als 'The Door to the Atlantic'.


Booking.com

Een van de belangrijkste schatten van de stad is eigenlijk een van de moeilijkste om te waarderen, aangezien het begraven ligt onder de huidige stad. Als een duidelijk voorbeeld van een bovenliggende stad waarvan de ondergrond ruïnes van de late bronstijd tot de middeleeuwen laat zien, zijn de resten van de mythische cultuur van Tartessos precies degene die het meest aantrekkelijk zijn voor de toeristen die het museum van Huelva bezoeken. Er zijn ook moslimrustplaatsen op het eiland Saltés in het natuurgebied van de moerassen van de rivier de Odiel, dicht bij de stad. Deze moerassen bieden bezoekers zowel natuur- als cultuurschoonheden - een aantrekkelijke optie vol met alle exotische sensaties die de moerassen en zoutmeren bieden.

 

Andalusië was de toegangsdeur voor talloze mediterrane beschavingen zoals Grieken en Romeinen en later de uitgang voor de schepen van Christoffel Columbus tijdens zijn oversteek naar de Atlantische Oceaan, maar de regio is sinds het laatste kwart van de negentiende eeuw ook een kleine Britse kolonie. Rond 1873 stond de Spaanse regering de verkoop toe van de duizendjarige mijnen van Riotinto en de aanleg van een spoorlijn tussen Huelva en Sevilla met een laadperron. Bijgevolg werd de stad een belangrijk brandpunt van Britse aanwezigheid - niettemin vestigden de Britten zich ook in de steden Riotinto, Tharsis en Punta Umbría. Het aspect van de stad is drastisch veranderd. Toen de Britten in Huelva aankwamen, vonden ze een kustplaats met kleine, bescheiden constructies, waaronder het klooster van La Merced en de kerken van San Pedro en La Concepción waren de meest opmerkelijke gebouwen. 

 

Dit deel van de stad is de moeite waard om te bezoeken - u zult het deel van Huelva ontdekken dat wakker werd tijdens de industriële revolutie. Ten eerste raden we u aan het gebouw te bezoeken dat tegenwoordig bekend staat als 'Casa Colón', dat in het verleden Hotel Colón was. 

 

Het was de Duitse zakenman Wilhelm Sundheim die architect José Pérez Santamaría rond 1811 de leiding gaf over het project om het hotel te bouwen op een stuk land van hem. Zelfs vandaag de dag schijnt het dat men het geluid kan horen van muziek die in de verheven zalen wordt gespeeld. we raden u aan het gebouw te bezoeken dat tegenwoordig bekend staat als 'Casa Colón', dat in het verleden Hotel Colón was. 


REISINDRUKKEN VAN DE DE STAD HUELVA

En laten we nu het deel van Huelva ontdekken dat met voetbal te maken heeft. De recreatieclub - tegenwoordig de 'Real Club Recreativo de Huelva', het oudste voetbalteam van Spanje - besloot in 1892 een sportcentrum te bouwen - bekend als de 'Velódromo' - aan de Alameda Sundheim Avenue in 1892 als onderdeel van de herdenkingsacties van de vierhonderdste verjaardag van de ontdekking van Amerika. Veel sporten - cricket, voetbal, wielrennen, schaatsen en kleiduivenschieten - zouden worden gespeeld in dat sportcentrum, dat het sportcentrum imiteerde dat in Londen was gebouwd door de Velocipedist Society. 

 

Tegenwoordig ontbreekt dat sportcentrum, maar toch kun je een gedenkteken zien ter ere van de geboorte van het voetbal dat herinnert aan een tijd waarin deze massasport zijn eerste stappen zette in Huelva.

 

Twee bekoorlijke plekjes zijn de Paseo de las Palmeras (bij de haven) en de witgekalkte kapel van La Virgen de la Cinta (op het hooggelegen deel van de stad), beschermheilige van de stad. Vanaf hier heeft men een schitterend uitzicht op Huelva, met de riviermonding en het natuurgebied Marismas del Odiel. Vooral bij zonsondergang vormen deze een onvergetelijke aanblik. Columbus bracht ooit een bezoek aan dit heiligdom, hetgeen is weergegeven op de siertegels.Door een bloeiende lokale bourgeoisie die zeer goed gebruik heeft gemaakt van het buitenlandse kapitaal dat tegen die tijd Huelva binnenkwam. De nieuwe huizen en gebouwen hebben veel verschillende stijlen - de neo-mudejar Estación de Sevilla, de neogotische architectuur van de kerk van La Milagrosa, de oude kliniek Sanz de Frutos in art-decostijl, het neoklassieke Grote Theater, de traditionele kenmerken van het La Rábida Instituut, enzovoort.

 

Deze aangename tocht door de straten van het Britse deel van Huelva leidt ons naar de oever van de rivier de Odiel. De zonsondergang die vanaf hier te zien is, laat een onvergetelijke, brede scala aan paarse en oranje tinten zien - niet voor niets bevinden we ons in het centrum van de Costa de la Luz. We moeten ook de bekende gastronomische specialiteiten zoals Iberische gezouten ham en zeevruchten proberen. Als u nog niet tevreden genoeg bent, kunt u ook zonnebaden op het strand van El Espigón, op enkele minuten rijden van de stad. Vergeet niet een paar dagen hier te blijven - u zult er geen spijt van krijgen!Wat gaan we ondernemen in Spanje?