DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN HET SPAANSE EILAND Lanzarote

Informatie » van de autonome regio Canarische eilanden » Reisimpressies van het eiland Lanzarote » met de mooiste bezienswaardigheden van Lanzarote.


Canarische eilanden » Het Canarische eiland Lanzarote met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar het eiland Lanzarote. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over het Spaanse eiland Lanzarote voor je verzameld. Het Canarische eiland Lanzarote heeft een aangenaam warm klimaat, bezit heerlijke parelwitte zandstranden en zoals alle Canarische eilanden een vulkanisch landschap. Het Spaanse eiland Lanzarote is omringd door de Atlantische Oceaan. Tijdens je vakantie op Lanzarote kun je dit  eiland ontdekken en nog meer genieten van verschillende badplaatsen, zoals Costa Teguise. De  stranden lenen zich bij uitstek voor een fijne siësta in de Spaanse zon. Of ontdek met een huurauto  het bekende Timanfaya natuurpark met al zijn kraters.


VAKANTIE LANZAROTE - Beleef spanje

Lanzarote: ongerept en actief

Lanzarote is een eiland met een eigen geschiedenis en bijzondere karakteristieken. Zo vind je er bijvoorbeeld een stuk minder resorts dan op Tenerife of Gran Canaria. Lokale held César Manrique zorgde ervoor dat er geen hoogbouw werd gebouwd uit liefde voor het milieu en het kustlandschap. De grond is er ook minder landbouw vriendelijk waardoor veel mensen ervoor kozen om op een ander eiland te gaan wonen. 


Booking.com

De kleur van de stranden op Lanzarote wisselen ook weer af van zwart lavazand tot goudgeel zand Ben je op vakantie graag in beweging? Lanzarote heeft de laatste jaren een heuse reputatie als sporteiland opgebouwd. Door de lagere lokale bevolkingsgraad, zijn de restaurantjes minder gericht op de lokale bevolking. De Playas del Papagyo zijn de beste stranden die Lanzarote te bieden heeft. Ze vormen een beschermd natuurgebied, maar je kan er wel met de auto komen. Een ander bijzonder strand is het fotogenieke zwarte vulkaanstrand met het kleine groen meer Lago Verde. Het zwarte strand is ontstaan doordat de zee zich lang geleden een ingestorte, oude krater heeft toegeëigend. Dit unieke lavazand bleef over. De groene kleur van het kleine meertje wordt veroorzaakt door algen.Ontdek en Beleef Lanzarote

Hier kun je in het nationale park Timanfaya heerlijk wandelen langs vulkaankraters en lavavelden, in La Geria wijn proeven tussen de druivenplanten en lekker van de zon genieten doe je op de Papagayostranden

 

Het vulkanische landschap van Lanzarote

Als fervent natuurliefhebber zullen je ogen gaan twinkelen bij het zien van het vulkanische landschap van Lanzarote in Spanje. Dit Canarische Eiland wordt gesierd door hoge bergtoppen in het binnenland en prachtige lavastranden aan de kust. De spectaculaire zwarte gloed van deze stranden zorgt samen met het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan voor een mooi contrast.

Het eiland Lanzarote heeft meer dan 25 kraters en 100 vulkaankegels. Het is dan ook zeker de moeite waard om te voet, per bus of zelfs op de rug van een dromedaris het spectaculaire landschap van dit natuurpark te verkennen tijdens een vakantie op Lanzarote.

Wist je dat de zon in elk jaargetijde schijnt op dit meeste oostelijke eiland van de Canarische Eilanden? Beleef de uitgestrekte stranden en geniet van de helderblauwe Atlantische Oceaan. Na een heerlijke dag aan het strand óf een uitstapje naar een van de vele vulkaankraters, geniet je van een verkoelend glas sangria en een bord paella.


Ontdek en Beleef Lanzarote - Beleef Spanje

Strandvakantie in Costa Teguise

Costa Teguise is samen met Puerto del Carmen en Playa Blanca een van de grotere badplaatsen op Lanzarote. De badplaats is halverwege de oostkust van het eiland gelegen en je vindt hier een groot aantal hotels en appartementen op Lanzarote.De Costa Teguise

In plaats van vulkanische zwarte stranden, vind je in Costa Teguise maar liefst vijf witte zandstranden waarvan Las Cucharas de bekendste is. Dit zandstrand is niet alleen geliefd onder zonaanbidders, maar surfers komen hier ook graag. Dit heeft alles te maken met de gunstige wind die hier zorgt voor hoge golven. Dankzij de vele restaurants aan de kade, kun je hier altijd aanschuiven voor een typisch Canarisch stoofgerecht. Wat dacht je van Puchero Canario?


De Costa Teguise - Beleef Spanje

Wat dacht je bijvoorbeeld van een excursie naar Mirador del Río? Dit uitzichtpunt ligt in het uiterste noorden van Lanzarote op een hoogte van ongeveer 475 meter aan de noordkant van de klif Risco de Famara. Deze bezienswaardigheid is een ontwerp van César Manrique en gaat zoveel mogelijk op in het vulkanische landschap. Dat zie je duidelijk terug in het bovenste terras van het uitzichtpunt, dat geheel gebouwd is uit lavastenen. Op de top van dit terras wacht je een adembenemend uitzicht over het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan.

Bron: Tui.nl en Suntip.nl


Wat gaan we ondernemen op de Canarische eilanden?