DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE  andalusische badplaats Salobreña

Andalusië » Provincie Granada » De kustplaats Salobreña met unieke informatie, hints, tips en inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden.


De Andalusische badplaats Salobreña met informatie, hints, tips en Inspiratie met de mooiste bezienswaardigheden van de kustplaats Salobreña aan de Costa Tropical. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer en klimaat, leuke tips en hints over kustdorpje Salobreña voor je verzameld. Salobreña een charmant stadje dat zich vastklampt aan een enorme rots klomp net achter de kustlijn van de Costa TropicalOp slechts 45 minuten van Granada en iets meer dan een uur naar de Sierra Nevada, is Salobreña ook ideaal gelegen voor het verkennen van de Alpujarra, op ongeveer veertig minuten afstand. Van oktober tot april zou je in de gelukkige positie kunnen zijn dat je overdag kunt skiën en 's avonds weer kunt zonnebaden op het lange, schone strand van Salobreña.


Het dorpje Salobreña met toeristische informatie en tips

Het stadje Salobreña bekroond door een indrukwekkend kasteel gebouwd door de Arabieren in de 10e eeuw, en omgeven door weelderige suikerrietplantages. Aan de voet van dit Nasrid-fort, tussen het netwerk van steegjes en witte huizen, vinden we de kerk van Nuestra Señora del Rosario, een kleine tempel in Mudejar-stijl. 


Booking.com

Salobreña ziet eruit als een enorme berg gemaakt van suikerklontjes. De kleine vierkante witte huisjes staan verspreid over de heuvel met daarop een monumentaal Arabisch kasteel dat uitkijkt over de zee. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op de Sierra Nevada, de Middellandse Zee en de vlaktes beneden.OUDE STAD

In de hitte kan het een vermoeiende klim zijn naar de top van de oude stad, maar het is de moeite zeker waard. Vanuit verschillende gezichtspunten kun je drinken in het ruige landschap van de Sierra del Chaparral die de stad naar achteren wiegen, terwijl onder de kliffen boomgaarden met subtropische fruitbomen en uitgestrekte suikerriet zich naar de kustlijn uitstrekken. Het kleine dorpje La Caleta, direct in het westen, herbergt de laatste suikerfabriek van Europa.

 

De beste manier om de stad zelf te leren kennen is te voet, misschien door deel te nemen aan een van de uitstekende rondleidingen van het VVV-kantoor. De bloemrijke straten bevatten eeuwen geschiedenis, waarvan een deel is vastgelegd in het smetteloze nieuwe museum van de stad in het voormalige stadhuisgebouw in de oude stad.

 

Onder de oude stad op de rots, verspreidt Salobreña's moderne ontwikkeling, laagbouw, aantrekkelijke appartementen om de groeiende bevolking (10.500) te huisvesten.Je vindt tal van bars en restaurants om je dorst te lessen en je te laten verwennen met de verleidelijke tapas die bij elk drankje. Je krijgt alles aangeboden, van garnalen en mosselen tot stukjes sappige gebakken vis, plakjes jamon en partjes kaas.De Zoco de Artesanos , een ambachtsmarkt, is de plek om te zien hoe glasblazers, timmerlieden, keramisten of speelgoedmakers werken en creëren. Plaza del Antiguo Mercado. Tel. 660 955 007

Het Parque de la Fuente , bekend om zijn tweewekelijkse avondmarkten, organiseert in de zomer verschillende culturele tentoonstellingen.
Avenida del Mediterráneo.

De laatst functionerende suikerfabriek in Europa, de Fábrica de Azúcar , heeft een klein museum met tentoonstellingen en een model van het hele raffinageproces van suikerriet. Gelegen buiten de stad aan Playa de La Caleta.

 

CULTUREEL

Salobreña geniet van een levendige culturele scene, met het hele jaar door concerten, toneelstukken en films. In de zomer worden er buitenshows gehouden in het Arabische kasteel, en andere activiteiten vinden plaats in de oude binnenstad en Parque de la Fuente . 

 

Een echte traktatie voor snorkelaars en duikers is het kunstmatige rif dat een paar jaar geleden voor de Peñon-rots is gebouwd om te schuilen en het zeeleven aan te moedigen, dat nu opmerkelijke resultaten laat zien.WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN GRANADA