Wat is er te doen met Kerstmis in Alicante

Gepubliceerd op 10 december 2022 om 10:27

Kerstmis is een magische tijd. Als u besluit om het in Alicante door te brengen, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat de stad u een paar aangename dagen zal bezorgen en veel te zien en te doen zal hebben.De focus ligt op kinderen en er is een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten voor de hele gezin.

WAT IS ER TE DOEN MET KERSTMIS IN ALICANTE

Processie van de Moren en Christenen

Wist je dat San Nicolás , oftewel  Sinterklaas of de Kerstman , de patroonheilige van Alicante is. Hij rijdt op een wit paard door de oude stad en deelt speelgoed uit aan de kinderen.

Op dezelfde avond vindt de processie van de Moren en Christenen  plaats met prachtige kostuums en feestelijke muziek. Dus denk volgend jaar 2023 er aan als je er dit jaar niet bij was.

Booking.com

Alicante, het huis van de kerstman

In Parque de La Ereta , aan de voet van het Santa Bárbara-kasteel ,  heeft de kerstman een huis met uitzicht op de Middellandse Zee dat zijn deuren opent met Kerstmis. Een piccolo begeleidt u naar de kamer waar de kerstman aan de kinderen vraagt: "Was u ook braaf?" Een boerderij met dieren, workshops voor kinderen, een wensput en animaties maken het veelbewogen bezoek compleet.

Schaatsbaan

Ondanks het mediterrane klimaat kunnen de inwoners van Alicante genieten van een "witte kerst" dankzij de ijsbaan op het stadhuisplein. Kleurrijke lichtjes en kerstbomen creëren een magische sfeer rond dit leuke tijdverdrijf voor jong en oud.

 

Kerst- en ambachtsmarkten

De kerstperiode wordt ingeluid op de Plaza de Gabriel Miró met de  Nazarener kerstmarkt  en een  levende kerststal  . Half december staan er vier dagen lang knutsel- en snoepkraampjes, optredens, workshops en boerderijdieren op je te wachten.

Van eind november tot half januari vind je op het stadhuisplein de  "Mercado de Cascaruja"  met kerststalletjes en zoetigheden zoals de bekende turrón, een lokale kerstspecialiteit.

Van december tot 6 januari is er op de Avenida de Federico Sotoder  een kerst- en handwerkmarkt  met decoratieve voorwerpen, sieraden en kerststallen. Van 20 tot 24 december wordt ook de  “Mercadillo de Cascaruja y Porrate de Navidad”  gehouden.

 

Bezoek de kerststallen

Vanaf begin december kun je de kerststallen bezoeken die op veel plekken in de stad staan opgesteld. In de Aula de Cultura CAM is een panorama wieg te vinden. De gemeentelijke kerststal bevindt zich op de begane grond van het stadhuis en er is nog een kerststal op de Plaza de la Montañeta. In het Palacio de la Diputación worden hele kerststal collecties tentoongesteld. U kunt ook het hele jaar door een bezoek brengen aan het kerststallen museum aan de Calle San Agustín, in het hart van de oude stad.

 

Kermis en kinderattracties

De  kerstmarkt  met attracties voor kinderen en volwassenen is een echte klassieker in Alicante en wordt vanaf december gehouden op het industrieterrein Rabasa.  Exponadal  vindt vanaf 26 december plaats in het IFA-expositiecentrum en biedt een groot, afgesloten terrein met attracties, spelletjes, workshops en een circus voor kinderen.

 

Oudejaarsavond heeft altijd iets magisch. Als u deze speciale avond in Alicante doorbrengt, moet u weten dat de mensen hier om middernacht het nieuwe jaar luiden door naar de klokkentoren op het barokke stadhuis te kijken. Vanaf 23.00 uur is het levendig op het plein en worden er zakjes met de zogenaamde geluksdruiven uitgedeeld, die klokslag middernacht worden opgegeten.

Koninklijke Postbodes en Epiphany Parade

Elk jaar op 5 januari lachen de harten van kinderen in Alicante wanneer de Driekoningenparade plaatsvindt met vele verrassingen. De Drie Wijzen komen naar de Plaza de Toros en begroeten de kinderen daar. Daarna gaat het verder naar Plaza de Luceros, waar de parade begint. Veel buurten in Alicante organiseren hun eigen processies.Traditioneel eten mensen op deze dag een krans van Driekoningen samen met een warme chocolademelk.

Trouwens, de dag ervoor kun je de optocht van de Koninklijke Pages volgen  met dans, muziek en animatie voor kinderen. 

Kerstmis in Alicante is een magische en een heel bijzondere tijd.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :