Spaanse vergunningen voor Sportvissers

Gepubliceerd op 11 februari 2023 om 08:38

De rivieren en de zeeën die Spanje omgeven bieden sportvissers vele mogelijkheden. Niet alleen het vissen op diversen soorten vis is een voor velen een fascinerend bezigheid maar ook van de prachtige omgeving kun je als visser vol op genieten. Om de vispopulaties op peil te houden, zijn er verschillende regels waar je aan moet houden en vergeet zeer zeker niet een vergunning aan te vragen. Hier op deze pagina willen we je dat proberen uit te leggen

Spaanse vergunningen, regels en benodigdheden voor Sportvissers.

De Spaanse vergunning voor sportvissen wordt ‘Licencia de Pesca Deportiva’ genoemd en kan ook de naam ‘Licencia de pesca marítima recreativa individual’ (voor vissen in de zee) hebben. Ook buitenlanders kunnen een ‘Licencia de Pesca Deportiva’ aanvragen voor sportvissen in Spanje. Het is belangrijk om te controleren of er specifieke vereisten zijn voor buitenlanders en om de juiste documenten mee te nemen bij het aanvragen van de vergunning.

Booking.com

Het is meestal verkrijgbaar bij de lokale overheid (gemeentekantoor) en soms ook online via de regionale overheid. Onderaan dit artikel een korte lijst met links waar je in verschillende regio’s een visvergunning kunt aanvragen (in het Spaans). In feite zijn er twee soorten: vissen in de zee (pesca marítima) en vissen in rivieren (pesca fluvial).

Er zijn meestal de volgende documenten vereist bij het aanvragen van een ‘Licencia de Pesca Deportiva’ in Spanje voor buitenlanders: 

 • Een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart.
 • Bewijs van verzekering, om te voldoen aan de verzekeringsvereisten in Spanje.
 • Eventuele verklaringen die specifiek nodig zijn voor buitenlanders, zoals een verklaring van goed gedrag.
 • Betaling van de vergunningskosten.

Het is aan te bevelen om vooraf contact op te nemen met de lokale overheid om zeker te zijn dat je alle vereiste documenten bij je hebt bij het aanvragen van de ‘Licencia de Pesca Deportiva’.

 

Kosten visvergunning

De kosten van een ‘Licencia de Pesca Deportiva’ in Spanje kunnen variëren, afhankelijk van de regio en de duur van de vergunning. Het is aan te bevelen om de actuele tarieven op te vragen bij de lokale overheid of op hun website te controleren voordat je de vergunning aanvraagt. Over het algemeen zijn vergunningen voor sportvissen in Spanje betaalbaar en kosten ze een paar tientjes per jaar. Op DEZE  website kun je de tarieven van 2022 terugvinden (in het Spaans).

 

Regels voor sportvissen in Spanje:

 • Er is een vergunning vereist voor het vissen in openbare wateren. Deze kun je aanschaffen bij de lokale overheid (gemeentekantoor) of online via de regionale overheid.
 • Het is verboden om gebruik te maken van bepaalde vistuigen, zoals elektrische stroom of giftige stoffen.
 • Er is een minimumgrootte vastgesteld voor bepaalde vissoorten. Dit is om te zorgen dat deze soorten de tijd krijgen om te groeien en te reproduceren.
 • Het is niet toegestaan om meer vis te vangen dan je zelf kunt consumeren. Dit helpt om overbevissing te voorkomen.

 

Benodigdheden voor sportvissen in Spanje:

 • Een visvergunning
 • Een hengel en lijn, afhankelijk van de vistechniek die je wilt gebruiken.
 • Vislood en haakjes.
 • Een visnet, om de vis mee op te vissen.
 • Een koelbox, om de vis in te bewaren.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals zonnebrandcrème en een zonnehoed.

Het is belangrijk om te onthouden dat sportvissen niet alleen om het vangen van vis gaat, maar ook om het genieten van de natuur en het zorgen voor de gezondheid van de vispopulaties en omgeving. Door de regels te volgen en verantwoord om te gaan met de natuurlijke hulpbronnen, kun je ervoor zorgen dat je een leuke en veilige tijd hebt tijdens het sportvissen in Spanje.

 

Links naar websites per autonome regio:

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :