De stad Potes

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 10:42

Geschreven door: Lola Santos

REISINDRUKKEN VAN DE Spaanse stad Potes 

Reisimpressies van de Spaanse stad Potes in het binnenland van Spanje

De Spaanse Potes ligt in de provincie Cantabrië in de regio CantabriëDe stad ligt in het centrum van de regio Liébana, waarvan het gelijktijdig de hoofdstad is. Deze stad is de belangrijkste toegangspoort tot de Picos, waar je ook een bezoekerscentrum kunt vinden

Ontdek de mooiste Spaanse stad Potes in het binnenland van Spanje

Lonely Planet ( @lonelyplanet ) heeft de Spaanse stad Potes uitgeroepen tot de mooiste stad in het binnenland van Spanje. Aan deze enquête hebben meer dan 48.000 mensen deelgenomen en roemde de stad om zijn schoonheid en het behoud van zijn erfgoed. De stad Potes behaalde dit jaar ook al de titel Rural Tourism Capital 2020, dus conclusie deze mooie stad is zeker een bezoek waard!

Booking.com

De tweede plaats was voor de stad Besalú , in Girona, en de derde plaats was voor de stad Albarracín in Teruel . Deze steden zijn alle drie een voorbeeld van het prachtige toeristische aanbod dat het land Spanje te bieden heeft. We houden het hier op het stadje Potes, een stad in het hart van de regio Liébana, aan de voet van de Picos de Europa.

 

Een stad met bruggen en torens

Deze stad in het zuidwesten van Cantabrië met 1.400 inwoners ligt op anderhalf uur rijden van Santander en iets meer dan twee uur van Oviedo. Het is gelegen aan de samenvloeiing van vier valleien , dus het is beter om geen haast te hebben om toegang te krijgen tot Potes. Het landschap laat ons natuurlijk ook genieten van de weg.

 

Een van de grote toeristische attracties is de Torre del Infantado , gebouwd in de 14e eeuw door Don Tello, heer van Liébana, broer van koning Enrique II. Met een robuust uiterlijk en kleine raampartijen wordt de toren bekroond door een kantelen verdedigingsreliëf en vier kleine wachtposten. Vanaf de top zie je een prachtig landschap van de vallei en de Picos de Europa.

Andere monumenten die u niet mag missen in Potes zijn de kerk van San Vicente , begonnen in de 14e eeuw en aangepast in de 18e eeuw, de Torre de Orejón de la Lama en de bruggen , zoals die van San Cayetano of die van La Gevangenis. Het is ook essentieel om door het oude deel van de stad te lopen, door geplaveide straten en cabana's te lopen en de populaire architectuur van de herenhuizen te bewonderen.

ONTDEK DE MOOISTE SPAANSE STAD POTES IN HET BINNENLAND VAN SPANJE

Foto: Johan N - wikimedia

En om weer op krachten te komen, heeft Potes een rijke gastronomie die wordt gedomineerd door de lebaniego-stoofpot, gemaakt met typische lokale kikkererwten (klein en zacht), schokkerig of vlees, boerenkool en vulling. We kunnen ook wildgerechten, riviervis en vlees van topkwaliteit vinden zoals dat overeenkomt met een veeteeltgebied. En om een ​​goede maaltijd af te sluiten, een handgemaakte afvallen , een drank waar in november een populair festival omheen wordt gevierd.

De omgeving van Potes

Tijdens een bezoek aan Potes zijn er verschillende nabijgelegen plaatsen die niet over het hoofd mogen worden gezien. Het Santo Toribio de Liébana-klooster , waar het relikwie van de Lignum Crucis staat, in dit geval het grootste bekende stuk van het kruis waar Jezus Christus stierf. Het is een van de heilige plaatsen van het christendom.

 

En al in het Nationaal Park Picos de Europa , een paar kilometer van Potes, vinden we de Fuente Dé-kabelbaan , die 753 meter hoogteverschil bespaart en de bezoeker in slechts 4 minuten op een hoogte van 1.823 meter plaatst. . Vanaf het bovenstation kunt u genieten van een landschap van onmetelijke schoonheid .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR POTES NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com

Wat gaan we ondernemen in Cantabrië?

Dit Is misschien ook interessant: