Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Feria de Abril in Sevilla

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 07:45

FERIA DE ABRIL IN SEVILLA 

De Feria de Abril in Sevilla begint begint meestal twee weken na Semana Santa. De Feria de Abril is een gekleurd feest in de stad Sevilla tijdens de traditionele Feria de Abril. Deze vindt dit jaar weer plaats zoals vanouds. Een week van flamenco jurken, paard en wagens en de typische flamenco muziek met de daarbij horende feesten.

FERIA DE ABRIL IN SEVILLA 2022

Foto: wikipedia

De Feria de Abril  wordt ook omschreven als het grootste flamenco-feest ter wereld. Heel de stad Sevilla viert de komende zeven dagen weer feest tijdens de Feria de Abril of Feria de Sevilla. Het gaat om een van de grootste, drukste, bijzonderste en meest bezochte flamenco feesten van het land waarbij er gedurende zeven dagen gedanst, gefeest, gegeten en gedronken wordt door de trotse Sevillanos en duizenden toeristen.

Booking.com

De Feria de Abril vindt dit jaar vanwege de late Semana Santa plaats van zondag 1 mei tot en met zaterdag 7 mei (de vierde keer dat dit gebeurt in mei).

Op zaterdag middernacht 1 mei zal heel Sevilla uitlopen voor het aandoen van de verlichting van de toegangspoort, de pistletazo de salida of Prueba del Alumbrao. Daarna barst het feest los en is het een kleurige traditionele mengelmoes op het feria terrein, de recinto.

De Feria de Abril staat ook bekend als de Aprilfeesten en worden gezien als de beroemdste en uitbundigste feesten van de Andalusische hoofdstad Sevilla. Net zoals elk jaar worden deze feesten twee weken na Semana Santa (Paasweek) gehouden waardoor de Aprilfeesten dus in mei plaatsvinden dit jaar.

FERIA DE ABRIL IN SEVILLA 2022

Foto: wikipedia

De Aprilfeesten vinden hun oorsprong in 1847. In die periode werden de Aprilfeesten gezien als veemarkten. Het feest vindt jaarlijks plaats tussen de wijken Los Remedios en Tablada, aan de westelijke oever van de rivier de Guadalquivir, waar het afgesloten terrein Campo de Feria ligt.

 

Dit terrein is een miljoen vierkante meter groot en bestaat uit 15 straten en 26 wijken. Verdeeld over dit terrein zijn tijdens het feest ruim duizend feesttenten te vinden waarin diverse verenigingen en volksgroepen flamencodansen, eten, drinken en zingen.

Het feest wordt op zaterdag middernacht, de nacht die ook wel bekendstaat als ‘la noche del pescaíto’ (nacht van de vis), geopend met de zogeheten ‘Prueba del alumbrao’ het aandoen van de verlichting van de grote toegangspoort tot het feestterrein. 

FERIA DE ABRIL IN SEVILLA 2022

Foto: wikipedia

Vervolgens keert, gedurende zes dagen, iedere dag de ‘Paseo de Caballos’ terug, tijdens welke optocht diverse koetsen en ruiters door de wijk tot het eindpunt in de stierenarena Plaza de la Maestranza rijden. In deze arena worden vervolgens stierengevechten gehouden. Aan het eind van de week, zaterdagnacht, komt het feest ten einde na een vuurwerkshow.

De economische impact van de aprilfeesten is enorm groot waarbij verwacht wordt dat dit jaar, na twee jaren zonder de Feria de Abril, nog groter zal zijn en rond de 864 miljoen euro zal komen te liggen. De inwoners van Sevilla geven gemiddeld per dag 140 euro uit bij de 1.053 ‘casetas’ maar dat loopt op tot 200 euro per dag bij de toeristen die de stad en de Feria bezoeken. De 218 hotels in Sevilla en 961 toeristische slaapplaatsen die te vinden zijn in Sevilla zitten al maanden voor minstens 95% vol.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :