Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De wijk - Raval Roig - San Antón in Alicante

De wijk Raval Roig in Alicante ligt tussen de wijk het Oude Kwartier de wijk San Antón en in het zuiden aan Playa Postiguet.

De wijk Raval Roig was in het verleden een visserswijk die zelfs buiten de stads muren van het Oude Kwartier lag. Het woord ‘raval’ is afkomstig van het Arabische woord ‘arrabád’ en verwijst naar de gebieden die buiten de toenmalige stad lagen

De wijk Raval Roig in Alicante - Beleef Spanje

Hier woonden de moriscos,  dat waren de Moren die in de 16e eeuw bekeerd waren tot het Christendom. Het tweede deel van het woord ‘roig’ betekent rood, deze naam heeft het te danken aan de traditionele vissershuisjes die toen roodachtige van kleur waren. Deze vissershuisjes zijn trouwens allang verdwenen .

 

Het Castillo de Santa Bárbara is een van de oudste bezienswaardigheden van deze wijk. Het Kasteel van Santa Bárbara is zo goed als perfect intact gebleven

Booking.com

Dit mooie Moors kasteel, ligt boven op de 166 meter hoge berg Benacantil, en houdt van hier de stad Alicante al eeuwenlang oplettend in de gaten. Als je dit kasteel binnen komt krijg je een van de mooiste uitzichten over de Baai van Alicante zien.

 

Op de helling van Benacantil, tussen de stad en het kasteel, ligt het Parque de la Ereta, een prachtig groen park vol met vegetatie die typerend is voor het steppeklimaat van Alicante. Je vindt hier een aantal schaduwrijke plekken waar je heerlijk kunt relaxen.

 

Als je wat cultuur wilt snuiven, ga dan naar het Museo de la Ciudad de Alicante (Stadsmuseum van Alicante) in het Kasteel van Santa Bárbara, en het opmerkelijke Museo Arqueológico Provincial MARQ (het Archeologisch Museum MARQ).

 

Als je meer wilt weten over de Spaanse traditie van het stierenvechten, dan moet je naar San Antón gaan, een buurt nabij Raval Roig. Hier ligt het Plaza de Toros de Alicante (de stierenvechtersarena van Alicante). Of bezoek het Museo Taurino (het Stierenvechten museum) nabij Plaza de España.

Beleef Spanje

 Bezoek de tijdelijke tentoonstellingshal als je het Kasteel van Santa Bárbara bezoekt. Hier worden vaak thematische voorstellingen met PLAYMOBIL tentoongesteld ter verduidelijking van het onderwerp.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :