De Stranden van Valencia

De mooiste stranden van de stad Valencia voor een fijne strandvakantie

De mooiste stranden van Valencia voor een fijne strandvakantie. De stranden van de stad Valencia zijn prachtig en zijn voorzien van goede voorzieningen. Wat deze Spaanse stad zo leuk maakt is de combinatie tussen een leuke en mooie stad en zon, zee en strand. Beleef de stad Valencia en zijn stranden met tips en alle nuttige reis- en vakantie informatie voor de leukste stranden van Valencia .

stranden Valencia - Beleef Spnaje

De mooiste stranden van Valencia 

Waar vind je de schoonste en beste stranden van Valencia? De stranden van de stad Valencia zijn prachtig. De meeste stranden van Valencia zijn in het algemeen voorzien van goede voorzieningen. Beleef-Spanje.nl heeft voor je de beste en schoonste stranden van Valencia voor je in kaart gebracht!

 

Wat zijn nu de de beste en mooiste stranden van Valencia?

  1. Las Arenas
  2. Malvarrosa
  3. Patacona
Booking.com

De stad Valencia: strand & stad combineren

Wat deze Spaanse stad zo leuk maakt is de combinatie tussen een leuke en mooie stad en zon, zee en strand. Hierdoor kun je een fijne stedentrip of korte vakantie maken, een  mix van cultuur en strandvakantie.

 

Las Arenas

Las Arenas is de meest geliefde strand van Valencia. Op dit strand is het altijd druk, omdat het vrij dichtbij het centrum  van stad ligt.  Las Arenas is rond 1200 meter lang en ongeveer 135 meter breed. Het begint bij de haven en Hotel Las Arenas, daarna begint strand van Malvarrosa.  Las Arenas heeft een heerlijke gezellige brede boulevard met restaurants en terrassen, waar je de mogelijkheid geboden wordt om een overheerlijke echte Valenciaanse paella te eten. 

 

Het strand van La Malvarrosa

Dit geliefde zandstrand grenst direct aan het hier bovengenoemde strand Las Arenas en ligt noordelijk van de stad Valencia. Het  strand van Malvarrosa is goed 1000 lang en 135 meter breed. Dit strand loopt vanaf Hotel Las Arenas tot bij de pier bij van Patacona en heeft fijne promenade. ook hier bestaat de mogelijkheid om ligbedjes te huren en bij een kiosk iets te drinken te kopen. Hier vind je echter geen restaurants etcetera. 

Het strand van Patacona

Het strand van Patacona begint waar het strand van La Malvarrosa ophoud. Dit is hier wel het rustigste strand  van Valencia. Hier komt hoofdzakelijk de lokale bevolking, in de zomermaanden vind je hier ook een aantalleuke chiringuitos ( strandtentjes). Je kunt dit strand in ongeveer in 30 minuten te voet bereiken. Vanaf de haven loop je over Las Arenas en La Malvarrosa naar Patacona, je kunt ook de bus nemen. De volgende Bussen rijden  richting dit strand, lijn: 2, 19, 31 of 32 

 

Strand faciliteiten

De boulevards van Las Arenas en La Malvarrosa is het aanbod aan restaurants en winkeltjes niet in overvloed voorhanden. Het is ook een stuk rustiger als wat je in het algemeen gewend bent in toeristische gebieden, maar het zijn leuke plekjes om tijdens je verblijf even lekker tot rust te komen!

Denk er wel aan dat het met de gehuurde strandbedjes meestal om 19.00 uur voorbij is, en eten en  drinken is te verkrijgen bij de kiosken en chiringuitos. op het strand bevinden zich ook openbare  douches en omkleed cabines.

Beleef Spanje

Ontdek en beleef de Valenciaanse kust en stad eens op de fiets!
Huur een fiets en ontdek en beleef de stad Valencia eens op een andere manier. Wat is er nu leuker om over de boulevard te fietsen en ergens van een heerlijk drankje met een tapa  te genieten of een verfrissende duik in zee te nemen. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Baja Bikes

Wat gaan we ondernemen in Valencia?

Misschien ook interessant :