Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De Romeinse brug van de stad Córdoba in Andalusië

Sinds de bouw in de 1e eeuw voor Christus was de Romeinse brug van Córdoba  twintig eeuwen lang de enige brug van de stad . Ontdek hier de geschiedenis van dit historische monument dat het toneel was van Game of Thrones.

DE ROMEINSE BRUG VAN CÓRDOBA

Geschiedenis

In de 1e eeuw voor Christus bouwden de Romeinen de eerste stenen brug die de Guadalquivir overstak en de twee oevers van de stad met elkaar verbond. Er wordt aangenomen dat de Via Augusta die Rome met Cádiz verbond, door de Romeinse brug van Córdoba liep, ook wel de "oude brug" genoemd.

Booking.com

De lengte is 331 meter en wordt ondersteund door zestien bogen , vier puntig en de rest half puntig. Door de verbouwing die de brug in de loop van de geschiedenis van Córdoba heeft ondergaan , zijn er nog maar twee originele bogen over.

DE ROMEINSE BRUG VAN CÓRDOBA

In de natuurlijke omgeving van de oude brug vallen de molens uit de middeleeuwen op , zoals de Molino de San Antonio of de Molino de la Albolafia, die op het wapen van de stad staat.

DE ROMEINSE BRUG VAN CÓRDOBA

De Romeinse brug verbindt de kathedraal wijk met de Campo de la Verdad en wordt geflankeerd door twee van de meest iconische monumenten in Córdoba: de Torre de la Calahorra en de Puerta del Puente . Sinds 1931 wordt het beschouwd als een bezit van cultureel belang.

 

In 2014 werd de Romeinse brug van Córdoba gekozen als decor voor enkele scènes uit de succesvolle televisieserie Game of Thrones.

Het standbeeld van Sint Raphael

Het enige standbeeld dat de Romeinse brug van Córdoba siert, is de Triomf van San Rafael , gemaakt in 1651 als dank aan de aartsengel na een pestepidemie die Córdoba trof. De beeldhouwer die verantwoordelijk was voor het werk was Bernabé del Río .

DE ROMEINSE BRUG VAN CÓRDOBA

De triomf van San Rafael verschijnt altijd omringd door rode kaarsen die de verering van het Cordovan-volk symboliseren voor deze figuur die naar verluidt alle reizigers zegent die de stad aankomen of verlaten.

De Romeinse brug bij nacht

Het meest karakteristieke beeld van Córdoba bij het vallen van de avond is de historische verlichte Romeinse brug. De omgeving van de Guadalquivir is een perfect gebied om een nachtwandeling te maken en te genieten van de verlichting van het historische centrum van Córdoba.

De oranje tinten van de lichten die op de rivier worden weerspiegeld, omringen de oude brug in een magische sfeer.

 

Adres:

Avenida del Alcázar, s / n.

Vervoer

Bus : lijn 3 en 12.

DE ROMEINSE BRUG VAN DE STAD CÓRDOBA

Wat kun je ondernemen in Córdoba

Dit Is misschien ook interessant: