Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Mercado Central Alicante

Mercado Central Alicante - Deze prachtige overdekte markt 'Mercado Central' in Alicante is een mooi bouwwerk uit 1911 en heet officieel Mercado de Abastos, oftewel Mercado Central de Alicante gewoon in het Nederlands de centrale markt. Mercado Central is een levendige plaats, en deze Mercado is echt wel een bezoeken waard.

Mercado Central Alicante - Beleef Spanje

Deze wijk grenst in het noordelijk deel aan het Kasteel van San Fernando, in het oostelijke deel van deze wijk aan Calle San Vicente, in het westelijk deel aan het Diputación, en in het zuiden aan het oude stadscentrum.

Als je vanaf Rambla de Méndez Núñez, via Avenida Alfonso X El Sabio wandelt, zie je een mooi gebouw. Dit prachtige gebouw is de overdekte markt 'Mercado Central' in Alicante dit mooie bouwwerk uit 1911 heet officieel Mercado de Abastos, oftewel Mercado Central de Alicante gewoon in het Nederlands de centrale markt. Mercado Central is een levendige plaats, en zeker een bezoeken waard. Hier vind je werkelijk alles; vis, vlees en groenten tot aan snoepgoed en bloemen.

Mercado Central is geopend van:

  • Maandag tot vrijdag : 7: 00 tot 14:30 uur
  • Zaterdag en dag voor feestdag: 7:00 tot 15:00 uur

 

contact :

 

Adres :

  • Avenida Alfonso X El Sabio 10, 03004 Alicante
  • GPS : 38°20'53.7"N  0°29'09.9"W -
  • Decimaal 38.348250, -0.486092
Booking.com

Aan de achterzijde van de markt ligt Plaza 25 de Mayo, wat ook wel bekend staat als Plaza de las Flores (de Bloemenmarkt).

De naam van dit openbare plein is een eerbetoon aan de meer dan 300 mensen die overleden zijn na een bombardement. Die bomaanslag werd uitgevoerd door de luchtmacht van het fascistische Italië op 25 mei, 1938, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Dit plein is nu een ontmoetingsplek voor jongeren, zij verzamelen zich hier voordat ze gaan stappen. Deze buurt is dé plek in Alicante als je echte tapas wilt proeven. Hier vind je namelijk de beste bars voor eenvoudig en goedkoop eten en drinken, maar met een grote variatie aan lekkere hapjes en kleine gerechtjes.

De klok op de markt staat altijd op 11.20 uur ter nagedachtenis aan diegenen die ten gevolge van het bombardement in 1938 zijn overleden.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl     Geschreven door: Francisca Maciá
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :