Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De mooiste en beste stranden van de stad Alicante

De mooiste en beste stranden van Alicante - In Alicante en de directe omgeving vind je prachtige en heerlijke zandstranden, zoals bijna overal aan de Costa Blanca.

Playa del Postiguet

In het centrum van Alicante ligt het 900 lange zandstrand Playa del Postiguet. Aangezien dit strand vrij centraal ligt, is het erg geliefd bij de toeristen.

Stranden Alicante - Beleef Spanje

Playa del Postiguet ligt op loopafstand van het centrum van de stad. De prachtige boulevard aan dit mooie strand is omgeven met palmbomen. ‘Postiguet’ het poortje heeft zijn naam te danken aan een kleine poort die hier ooit een doorgang was in deoude stadsmuur.

Playa del Postiguet vind je aan de voet van de Monte Benacantil, van hieruit heb je een  heerlijk uitzicht op het Kasteel van Santa Bárbara

Stranden Alicante - Beleef Spanje

Er liggen veel faciliteiten in de buurt: bars, toiletten, ligstoelen en parasols.

Booking.com

In het Noordoosten van Alicante vind je het La Albufereta strand, dit kleine strand wordt veel bezocht door de locals.

Iets verder op vind je het rustige Cabo de Huertas, een prima plaats om te duiken. Noordelijk van Cabo de Huertas ligt Playa San Juan, dit is wel een van de mooiste en beste stranden van Alicante. Dit 2900 meter lange zandstrand vind je tussen El Campello tot de rotsachtige landtong Cabo de las Huertas

Stranden Alicante - Beleef Spanje

Gaat de hond mee naar het strand? Ga dan richting het zuiden, waar je het hondvriendelijke Playa de Agua Amarga ligt.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl     Geschreven door: Francisca Maciá
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :