Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De ‘paddenstoelen’ straat in Alicante

DE GEWELDIGE STAD ALICANTE AAN DE COSTA BLANCA  MET INFO EN TIPS

De ‘calle de las setas’ de ‘paddenstoelen’ straat of in het Engels ‘Mushroom Street’ in het centrum van de stad Alicante, wie kent deze straat niet, zeker als je in de stad Alicante geweest bent. 

DE BADPLAATS EN HAVENSTAD ALICANTE

Als je uitgaat met kinderen vooral peuters en heel jonge kinderen, ga dan lekker eten of wat drinken met een heerlijke tapa erbij in deze autovrije straat dan naar de kinderen heb je geen omkijken die vervelen zich hier in deze straat niet die leven of beleven hier hun eigen sprookje.

Booking.com

Zeker nu het zomer is geworden kan man zeggen dat de paddenstoelen-straat in de stad Alicante erg geliefd is geworden, deze door gigantische magische paddenstoelen omringde straat met insecten op de paddenstoelen en aan de glijbanen en hinkelhokken waar weer ouderwets gehinkeld kan worden. Deze straat heet eigenlijk calle San Francisco wat een voetgangersgebied is tussen het Portal de Elche deze loopt door tot het plaza de Calvo Sotelo is een bijzonder populaire plek voor toeristen, maar ook voor locals met kinderen.

Ongeveer 20 jaar geleden voelden de inwoners van Alicante zich in deze buurt nogal onveilig, het was een verwaarloosde, grimmige straat met illegale handelaars en straat prostitutie die hier woonden en werkten. 

Eind 2013 besloot de burgemeester verschillende bedrijven te sluiten en 60.000 euro te investeren, wat op veel kritiek kwam te staan.  Er werden gigantische felgekleurde paddestoelen en beestjes met smiley gezichten geplaatst. De grond werd geel en groen geverfd en hinkelhok’s en leuke kleine glijbanen met potsierlijke beestjes er op werden aangebracht de hele straat kende maar een thema ‘insectenleven’ zodat er weer volop gespeeld kon worden op straat .

Calle San Francisco wordt nu in de volksmond ‘calle de las setas’ de paddenstoelen straat genoemd de straat is nu omgeven met een eigenzinnige en unieke cafe’s restaurants, ijssalons en onafhankelijke winkels allemaal in overeenstemming met de vrolijke en zorgeloze stijl die de gehele straat en straatmeubilair uitstraalt.

 

Calle de las setas ligt in de buurt van plaza Gabriel Miró

Bron: Tix.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :