Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Het Oude Kwartier

De wijk het Oude Kwartier met zijn kronkelende straatjes, en het kasteel op de achtergrond!

De ziel van Alicante bevindt zich in het levendige Oude Kwartier, evenals de meeste toeristische  bezienswaardigheden en hier speelt zich het bruisende nachtleven af. Deze toonaangevende wijk is gebouwd rond de hellingen van de berg Benacantil. Bovenop de berg ligt het befaamde Kasteel van Santa Bárbara. Het oude kwartier is in het noorden en het oosten omgeven door de berg Benacantil, het populaire La Rambla de Mendéz Núñez beter bekend als 'La Rambla' ligt westelijk van het Oude Kwartier, en het Ayuntamiento, het stadhuis, ligt zuidelijk van de wijk.

het Oude Kwartier,

El Barrio, zoals de locals het Oude Kwartier noemen, stamt uit de tijd van de Moren. Deze wijk stond vele jaren te boek als het ‘slechte deel van de stad’ vanwege de oude vervallen gebouwen en de verwaarloosde staat van de buurt. Een overheidsinitiatief, dat enkele decennia geleden startte, heeft de oude wijk van een totale ondergang gered. Het doolhof aan straten in El Barrio kwam weer tot leven, en de felgekleurde façades van de huizen werden opgeknapt. De wijk en de grote open pleinen, zoals het populaire Plaza del Carmen, zijn een geliefd ontmoetingspunt voor Alicantino’s geworden. De terrasjes zitten hier altijd vol met mensen.

Booking.com

In het hoger gelegen gedeelte van het Oude Kwartier kun je El Barrio de Santa Cruz bezoeken, een rustig en lieflijk buurtje met kleine witte huizen en kleurrijke bloempotten waar je het gevoel hebt midden in Sevilla te staan. Op het hoogste punt in deze buurt ligt het Ermita de Santa Cruz (de Hermitage van Santa Cruz), en iets naar beneden ligt het Ermita de San Roque (Hermitage van San Roque).

 

Als je van beeldende kunst houdt, dan moet je het Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) bezoeken, of naar het Museo de Arte Contemporáneo(MACA) gaan dat in het Casa de la Asegurada gevestigd is. Dit gebouw, dat uit 1685 stamt, is het oudste gebouw van de stad. Het Museo de Aguas y los Pozos de Gariigós (het Watermuseum en Garrigós Bronnen van Alicante) is ook zeker een bezoek waard. Wil je een echt bijzonder museum bezoeken, ga dan naar het Museo de Belenes de Alicante (het Kerststalmuseum van Alicante).

 

Als je door dit historische deel van de stad wandelt, moet je ook zeker even bij het Ayuntamiento stoppen – een 18e-eeuws barok paleis waar nu het stadhuis in gevestigd is – evenals het Plaza de Santa Faz (het Santa Faz-plein), de 17e-eeuwse Concratedral de San Nicolás (Kathedraal van Sint-Nikolaas), en de Basilica de Santa María (de Basiliek van de Heilige Maria) – het oudste religieuze bouwwerk in de stad dat uit de 14e eeuw stamt.

Bron: Tix.nl     Geschreven door: Francisca Maciá

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :