Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De Costa Dorada in spanje

Op vakantie naar de geliefde gouden kust de Costa Daurada in Spanje

De geliefde Costa Daurada in Spanje, wat zoveel betekend als de gouden kust. Deze 216 kilometer lange kust ligt in de de provincie Tarragona en behoord tot de regio CataloniëAan de  Costa Daurada vind je verschillende bekende badplaatsen zoals Salou en Cambrils maar ook de hoofdstad Tarragona van de gelijknamige provincie. Hier vind je ook de bekende Romeinse stad TarracoDe Costa Dorada bestrijkt de complete provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. Achter de naam Costa Dorada schuilt een mooi en groot stuk kust van de provincie Tarragona, dat begint bij Cunit en loopt door tot Alcanar.

DE SPAANSE COSTA DORADA - Beleef Spanje

De Spaanse Costa Daurada of Costa Dorada in het Nederlands "Gouden Kust" - De kust in Spanje is verdeelt in diversen ‘Costa's’ . Elke Costa aan deze kust heeft zijn eigen karakteristieke gezicht. De Costa Dorada bestrijkt de complete provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. Achter de naam Costa Dorada schuilt een mooi en groot stuk kust van de provincie Tarragona, dat begint bij Cunit en loopt door tot Alcanar.

Booking.com

De oorsprong van de naam

De Costa Daurada, of ‘Goudkust’, heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn stranden, met de breedste stranden van heel Catalonië, maar je vind hier ook bergen en het vlakke binnenland van de provincie.

Deze regio heeft een prachtig landschap en een heel rijke geschiedenis, met de bekende toeristische badplaatsen als Salou of Cambrills, het themapark Universal’s Port Aventura, monumentale steden zoals Tarragona, prachtige kloosters zoals het klooster van Poblet en Santes Creu, en met Romeinse schatten, waaronder mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Arco de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones.

De Costa Dorada heeft zowel stranden als rotskust en begint noordelijk van Tarragona en aan deze kuststrook liggen verschillende bekende badplaatsen, zoals: Salou, Cambrils en Ampolla. De Costa Daurada is vooral bekend om de vele toeristen die deze costa bezoeken.

Noordelijk van de Costa Daurada ligt de Costa del Garraf, in de provincie Barcelona. Zuidelijk van de de Costa Dorada ligt de Costa del Azahar, in de provincie Castellón.

Bij het dorpje Cunit aan de Costa Daurada ligt op de grens van Costa de Garraf en Costa Dorada en langs de  “Romeinse route”. Deze route loopt via de kust van Tarragona langs de belangrijke Romeinse monumenten en de uitgestrekte stranden van deze costa.

Aan deze Costa ligt ook Calafell, die vooral bekend is om zijn interessante archeologische vindplaats: ‘Ciutadella Ibérica’; deze volledig herbouwde plaats gunt ons een blik op welke manier man leefde voordat de Romeinen er binnentrokken.

 

Het weer aan de Costa Dorada

Aan de Costa Dorada heerst een mediterraan klimaat wat warme droge zomers maar ook milde winters. De zon zekerheid is in de maanden juni t/m augustus vrij hoog. In de winter is het hier koeler hierdoor is de Costa Dorada zeker niet populair bij de overwinteraars.

Voorbij de stad Tarragona liggen de meest toeristische plaatsen aan de Costa Daurada: Salou, Cambrils, Miami-Platja en l’Hospitalet de l’Ifant. Deze badplaatsen hebben een kwalitatief grote en hoogstaande toeristische infrastructuur, alles denkbare toeristische voorzieningen zijn hier voorhanden, zowel vermaak als uitgaansgelegenheden.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN AAN DE COSTA DAURADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :