Curiosa over bier, vloeibaar brood

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 18:23

Curiosa over bier, vloeibaar brood

Met enige regelmaat kijken we naar een biertje. En we hebben de neiging om het bijvoeglijk naamwoord onschuldig te zeggen; want onder alcoholische dranken is bier een van de laagste alcoholische dranken. Koude, aangename smaak ...

Het beeld van bier dat we in ons geheugen hebben, is altijd verbonden met de zomer. Maar het is niet waar dan het heeft het hele jaar door een hoge verbruik. Om deze reden leek het ons interessant om commentaar te geven op enkele curiositeiten van bier, zodat wanneer je voor je glaasje bier staat een glimlach niet kunt onderdrukken

DE SPAANSE STAD JACA

Het eerste om op te merken is dat bier bijna net zo oud is als de mens . En als je enkele anekdotes over zijn reis door de geschiedenis kent, zul je er zeker met veel meer respect naar kijken.

Omdat dit respect waard is , met bijna dezelfde ingrediënten, worden wel tot 800 verschillende soorten bieren gemaakt , zoals in Duitsland bijvoorbeeld. De Babyloniërs hadden al zo'n 20 verschillende soorten bier. En vandaag ga je naar een gespecialiseerde bierbar en dan verdwaal je in de soorten bier.

Booking.com

Sommigen noemen het vloeibaar brood . En je hebt op een bepaalde manier gelijk. Niet omdat het brood het karakter van een hoofdvoedsel heeft, maar omdat bier en brood bijna tegelijkertijd geboren moeten zijn. Wanneer iemand eraan dacht om het graan te malen en te kneden om het te fermenteren en het vervolgens te bakken, dacht iemand anders aan de mogelijkheid om de graankorrels in water te doen en te wachten tot het evolueerde. Brood en bier zijn broers van wieg en essentie . Granen en water.

En we hebben zeker allemaal het idee dat bier een reeks voedingsstoffen bevat (het is waar dat als je voedingsstoffen wilt, er betere zijn ).

In ieder geval wisten de monniken van de verschillende kloosters veel over de voedingswaarde ervan. Want het moet bekend zijn dat toen bier algemeen werd, net zoals thuis bakte man zijn eigen brood, en begonnen hun eigen bier te brouwerij , en hetzelfde gebeurde in kloosters. De monniken kneedden hun brood en maakten hun bier. Het was als het totale gebruik van wat de aarde produceerde. 

 

Granen om te eten, granen om te drinken. De kloosters maakten bier voor eigen consumptie. En in het vastentijd seizoen werd bier van levensbelang. De monniken hielden zich strikt aan het vasten. Een maaltijd per dag. Maar aangezien het mandaat niets zei over vloeistoffen, hielp het bier hen de honger te verdragen - en met vreugde. Om zijn voedingsstoffen en om zijn kleine schaalverdeling.

 

De Sumeriërs , en we gaan terug tot meer dan zevenduizend jaar voor Christus, hadden hun bier al gemaakt van gefermenteerde tarwe. Ze roosterden de granen en lieten ze vervolgens in het water staan, dat licht schuimde. Het werd in de oven gepasseerd en daarom was het ook zwart bier , volgens de getuigenissen uit de oudheid. . Een biertje dat trouwens flauw en zoet moest zijn geweest , aangezien het niet de ingrediënten had die we vandaag drinken.

 

We zouden ook de Egyptische nationale bier kunnen noemen. Het was gefermenteerd graan . Maar een graansoort die meer op een broodsoep leek, omdat het werd gemaakt door brood in plakjes te snijden en het een aantal dagen te marineren

Wat de meeste aandacht kan trekken, zijn hun namen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe merkwaardig: het bier dat de Kelten dronken heette  alo , een woord dat erg lijkt op het woord dat tegenwoordig in kruiswoordraadsels voorkomt als Engels bier, dat wil zeggen,  bier . En de andere naam die de geschiedenis ons heeft nagelaten, is die van de Romeinen, die al gerstebier dronken en ze brior noemden . De gelijkenis van de term met de naam die bier tegenwoordig over de hele wereld heeft, is duidelijk: biere, bier, birra

 

De hop ging pas veel later er in, tegen de zestiende eeuw. 

En nu een biertje. Briljant, alsof je lacht vanuit de anekdotes uit zijn geschiedenis. Onthoud dat bij het bestellen van een bier. En doe niet zoals de brouwers van drie eeuwen geleden dat deden. Weet je hoe ze zonder het te proeven wisten of een bier van goede kwaliteit was, of het genoeg body had? Ze gooiden wat bier op de bank waar ze moesten zitten. Als de broek later aan het hout kleefde, was dat een ondubbelzinnig teken dat het bier van goede kwaliteit was. Hoe plakkeriger hoe beter.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :