Gruta de las Maravillas - Aracena

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 16:13

GRUTA DE LAS MARAVILLAS in ARACENA

Gruta de las Maravillas - Grot der Wonderen met de penis grot in Aracena

Zuidwestelijk van Spanje in de provincie Huelva vind je de Gruta de las Maravillas met de Penis grot in de stad van Aracena. Zoals zo vaak in Spanje was de ontdekker ervan een herder, de eerste verwijzing dateert uit 1886 . De Gruta de las Maravillas werd in 1914 voor het publiek geopend, je vind de grot aan de Calle Pozo de la Nieve in de stad Aracena, naast Plaza de San Pedro.

GRUTA DE LAS MARAVILLAS IN ARACENA

Foto: Wikipedia

Vanuit de inkomhal daal je een trap af en zie je de Sala de las Conchas in al zijn schoonheid en omvang, via een korte galerij kom je naar de Salón de los Brillantes. Via een korte trap daal je af naar de Salón del Gran Lago. Verderop zie je el Salón de la Esmerald, en Salón de la Cristalería de Dios en el Salón de los Desnudos deze naam heeft het te danken aan zijn eigenaardige "phalloïde" vorm van de elementen.

Booking.com

Fotograferen en filmen is eigenlijk verboden in de Gruta de las Maravillas maar in Salón de los Desnudos kunnen bezoekers zich niet gedragen en ondanks het verbod halen ze hun smartphones en camera’s tevoorschijn. In het deel van de grot dat de naam Salón de los Desnudos draagt (Salon van de naakten) hebben zich door de eeuwen heen buitengewoon interessante formaties op de muren gevormd.

GRUTA DE LAS MARAVILLAS - ARACENA

Foto: Travelbook

De stalactieten en stalagmieten daar lijken niet op wat je kent van de rest van de Gruta de Las Maravillas, maar lijken eerder op mannelijke geslachtsdelen, in deze Penis grot  vermaken zich de toeristen opper best. Het feit dat de kleur heel dicht bij de menselijke huid komt, draagt ook dat bij aan de rest.

Het is dus niet verwonderlijk dat de toeristen veel plezier beleven aan het poseren met de vormen in duidelijke posities, verboden of niet.

Kalksteen en water bepaalden het aanzien van de grot

De talrijke en soms zeer verschillende formaties zijn het resultaat van een permanent samenspel van steen en water en bevinden zich aan de voet van een heuvel waarop het Castillo de Aracena, het kasteel van de gemeente, troont. De kalksteen komt uit het Paleozoïcum, de oudheid (545 tot 252 miljoen jaar geleden), toen Andalusië nog verbonden was met het continent Afrika. De “Grot der Wonderen” is een grot met een freatische zone. Hierdoor zijn er ook holtes ontstaan onder het grondwaterpeil, maar dan veel langzamer dan boven het waterpeil.

De grot is sinds 1914 open voor het publiek

De gebieden in de grot zijn deels op verschillende hoogtes met individuele waterstanden. Naast stalactieten en stalagmieten kunnen bezoekers zich ook vergapen aan ondergrondse meren. De temperatuur in de grot ligt tussen de 16 en 19 graden, de luchtvochtigheid schommelt tussen de 98 en 100 procent. 

De toegang is beperkt tot maximaal 1000 personen per dag.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Kijkopspanje.nl

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :