kersenbloesem in de Valle del Jerte

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 13:21

KERSENBLOESEM IN VALLE DEL JERTE

Het is weer zover in deze tijd van het jaar staan in Valle del Jerte de kersenbomen weer in bloei.

Het is weer zover in deze tijd van het jaar staan in Valle del Jerte de kersenbomen weer in bloei. Het is weer primavera of in het Nederlands gezegd lente waardoor de kersenbomen in Valle del Jerte volop weer in bloei staan en je van de spectaculaire kersenbloesem kunt genieten.

KERSENBLOESEM IN DE VALLE DEL JERTE

Normaal gesproken door tienduizenden toeristen en dagjesmensen bezocht wordt vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten over de valleien vol met kersenbloesem. 

Booking.com

Dit wordt ook wel de ‘Fiesta del Cerezo en Flor’ genoemd waarbij meer dan anderhalf miljoen kersenbomen vol in bloei te bekijken zijn.

 

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de autonome regio Extremadura en rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. 

Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er in normale omstandigheden tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

 

Vanwege de corona-reisrestricties kunnen veel mensen dit jaar niet persoonlijk van het natuurspektakel gaan genieten en dus hebben we gezocht naar enkele video’s zodat dit in ieder geval wel virtueel kan gebeuren.

 

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :