Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Route 99 door de regio Valencia

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 19:19

De Route 99 door de regio Valencia

De route 99 is een speciale wandel-, fiets- of autoroute, deze route gaat langs 24 dorpen met minder dan 100 inwoners en gaat door de provincies Valencia, Castellón en Alicante.

De Route 66 is de historische snelweg die de Verenigde Staten over 4.000 km doorkruist, van Chicago naar Los Angeles. Het is een mythe van het meest onbekende binnenland van Amerika. De Valenciaanse Ruta 99 is de weg die je dichter bij de meest onbewoonde gebieden van de Valencia regio brengt. Een route die de 24 Valenciaanse dorpen met minder dan 100 inwoners verbindt, van Famorca in de provincie Alicante via Sempere in de provincie Valencia tot Herbés in de provincie Castellón. 

Supermercados españoles

Ruta 99 bestaat uit een legitimatiebewijs, in de stijl van de Camino de Santiago, die je in elk van deze gemeenten kunt laten afstempelen. Met het gezin in de auto, rustig aan met de camper, op de motor, op de fiets of te voet … Ruta 99 verbindt de bezoekers en ook de inwoners van de Valencia regio met het vaak onbekende binnenland van de autonome regio.

Booking.com

Er is een speciale website gelanceerd genaamd ruta99.gva.es met alle informatie over de route inclusief een kaart, de deelnemende dorpen en meer interessante weetjes, alleen in het Spaans en Valenciaans. Verder werd ook de onderstaande promotievideo gelanceerd.

Het gaat tijdens de Ruta 99 om 17 gemeenten in de provincie Castellón: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur en Villanueva de Viver. In de provincie Valencia gaat het om de volgende 3 dorpen: Puebla de San Miguel, Sempere en Carrícola. In de provincie Alicante nemen  ook 4 dorpen deel aan de Ruta 99, te weten Benillup, Benimassot, Famorca en Tollos.

 

Ruta 99 is echter een open project en de kans is groot dat in de toekomst er meer dorpen zullen meedoen aan deze toeristische route door het binnenland van een van Spanje’s meest toeristische regio’s.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: