Beleef Spanje » Costa Blanca » Benidorm


REISINDRUKKEN VAN BENIDORM

REISIMPRESSIES VAN De Badplaats Benidorm aan de Costa Blanca

Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje staat garant voor en geweldige vakantie met veel strandplezier.

Reisindrukken Benidorm - Reisimpressies van de badplaats Benidorm. Deze badplaats ligt aan de Costa Blanca in de provincie Alicante wat weer een deel is van de autonome regio Valencia. Benidorm was vroeger een vissersdorp zonder haven de boten werden gewoon op het strand getrokken. 

In de jaren vijftig begon de ontwikkeling tot toeristen- en badplaats Benidorm. Nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa.

In het historisch centrum van Benidorm vind je leuke en mooie oude straatjes die je een indruk weergeven van hoe Benidorm er uitgezien moet hebben toen het nog een vissersplaatsje was.

benidorm - Costa Blanca

De Badplaats Benidorm

Het historisch centrum van deze badplaats ligt op een kaap dit is gelijktijdig de scheiding van de twee grootste stranden. Deze twee stranden heten playa Levante ("nieuwe" Benidorm) en playa Poniente     ( "oude" Benidorm). Het oude centrum is het oude vissersdorp. De badplaats Benidorm heeft nog een kleiner strand, en wel playa Mal Pas.

Benidorm vooral bekend als overwinter plaats voor ouderen 

Omdat er genoeg te doen is, de zon er bijna altijd schijnt en er veel te zien is in de omgeving is dit voor veel Nederlanders een geliefde vakantieplek. De stad wordt zelfs ook wel het Miami van Europa genoemd. Het is er zeer toeristisch, vrij modern en het strand staat centraal voor deze zonovergoten bestemming.

 

Wat zijn nu de mooiste plekjes in  Benidorm?

snelle links

Het Bekende en mooie Plaza del Castillo

Het oude historisch gedeelte van Benidorm ligt op een kaap dat de twee prachtige stranden, Playa de Poniente (oude Benidorm) en Playa Levante (nieuwe Benidorm) van elkaar scheidt. Hier  vind je het Plaza del Castillo, ook wel het Mirador del Castillo genoemd dit is misschien wel mooiste plekje van Benidorm. Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht over de twee stranden en de Middellandse zee.

Ook kun je hier het naast gelegen kerk Iglesia de San Jaime bezoeken. Het witte gebouwtje met het blauwe dak is zeer fotogeniek!

Waar nu het Plaza del Castillo bevindt heeft vroeger hier een fort gestaan, maar na dat het vernietigt was en nooit meer werdt herstelt heeft man in de loop van de negentiende eeuw op de restanten een stadsplein gebouwd.

Op Plaza del Castillo troffen zich de vissersvrouwen om met elkaar in het gesprek te gaan of uit te kijken naar de thuiskomt van hun mannen.

Tegenwoordig komen er de toeristen en natuurlijk de plaatselijke bevolking om van het prachtige uitzicht te genieten.

Het is een heerlijke plek om even buiten het drukke centrum te kunnen vertoeven. De mooie witte balustrades en blauwe mozaïek details zorgen samen met de azuurblauwe zee voor die fantastische mediterraanse sfeertje.

Gran Bali

Een hypermodern stukje architectuur die boven alles uitsteekt! Het Gran Bali hotel is niet te missen en is het hoogste hotel van Spanje. De toren is maar liefst 186 meter hoog. Tot 2006 was dit ook het hoogste gebouw van Spanje totdat de wolkenkrabbers in de Madrileense hoofdstad het inhaalden. Het hotel ontworpen door de Spaanse architect Antonio Escario, heeft 776 kamers en 18 liften. Deze luxe 4-sterren toren past helemaal in het plaatje van de drukbezochte vakantiebestemming Benidorm. Bezienswaardigheden als deze zijn natuurlijk uniek en een kijkje naar het uitzicht vanaf the rooftop is zeker de moeite waard.

 

Benidorm en zijn omgeving

Benidorm is omringd door authentiek en pittoreske dorpjes deze  dorpjes en stadjes zijn zeker een bezoek waard zoals: Altea, Calpe, Villajoyosa en Guadalest.

Villajoyosa

Een aantal kilometer net buiten de stad vind je het authentieke dorpje Villajoyosa. Eigenlijk het tegenovergestelde van het zogenaamde Europese Miami. Je vindt hier een historisch centrum met allemaal gekleurde vissershuisjes en het kasteel van Villajoyosa. Ook de geur van chocolade komt je hier tegemoet. In de 18e eeuw begon hier de import van de cacaoplant uit Ecuador en Venezuela. De ‘Valor’ chocolade is tegenwoordig wereldwijd te koop. Probeer hier zeker ook de Spaanse specialiteit ‘Churros con chocolate’ om deze wereldberoemde chocola zelf te proeven. Tip: Fiets mee met de Benidorm fietstour en ontvlucht voor een paar uurtjes het drukke en toeristische vakantieoord. Een geweldig mooie route langs prachtige andere Benidorm bezienswaardigheden. Een lokale gids neemt je mee langs sinaasappel- en citroenplantages en onder andere naar Villajoyosa!

Met een boot naar het ‘Pauweneiland’

Voor de kust van Benidorm Isla de Benidorm, ook wel Pauwen eiland genoemd. Man beweert dat dit eiland is ontstaan uit een groot stuk rots,  dat ontbreekt zoals je kunt zien boven aan de top van de berg Puig Campana.

Op een van zijn  oorlogstochten met Karel de Grote zou de stoutmoedige Roland met zijn zwaard een stuk uit de rots gehouwen hebben, dat van de berghelling naar beneden gleed zo de zee in en zo is dit eilandje ontstaan.

Vanuit de haven vertrekken er elk uur boten naar dit eiland Pauwen eiland. En zo’n boottocht is zeker de moeite waard! Je kunt de skyline van Benidorm eens zien vanaf het water én zien hoe de onderwater wereld eruit ziet dan wanneer je  naar binnen gaat, kun je de vissen die onder je zwemmen bewonderen.

Overnachten 

Booking.com

Autoverhuur - Sunnycars


Ontdek Spaanse steden op z'n Hollands


Vakantiehuizen


Zoek, Vergelijk en Boek je ticket


Op vakantie naar Benidorm


Wat gaan we ondernemen in Benidorm

Misschien ook interessant :