Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


reisindrukken van de stad TARRAGONA

Reis-impressies van de stad Tarragona - De stad Tarragona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Tarragona in de autonome gemeenschap Catalonië  in Spanje. De stad Tarragona is een kustplaats aan de Costa Dorado aan de Middellandse Zee. De hippe stad Tarragona is een stad vol geschiedeniswaar je van een heerlijk mediterraan klimaat kunt genieten. Niet al te ver van Tarragona ligt de bekende badplaats Salou en het pretpark Port Aventura, dit is een van de leukste en grootste pretparken van Europa. Hier vind je reisindrukken van Tarragona met veel Info, Inspiratie en Tips 

VAKANTIE TARRAGONA - Beleef Spanje

De stad Tarragona

Deze stad vol geschiedenis is een paradijs voor geschiedenisliefhebbers, maar zeer zeker ook zon, zee en strand liefhebbers zijn hier op de juiste plaats.

 

Kom mee het is tijd om kennis te maken met deze prachtige stad!

De authentieke havenstad herbergt tal van Romeinse ruïnes, maar ook moderne kunst is er in overvloed te vinden. Na een dag cultuur snuiven kom je tot rust aan één van de stranden en proef je de lekkerste gerechten op een levendig terrasje. Wij nemen je mee langs alle hoogtepunten van de Spaanse stad!

Booking.com

Neem eens een kijkje in de geschiedenis

Wanneer je door het oude centrum Tarragona wandelt, neem je meteen een kijkje in de geschiedenis. Vroeger was de stad namelijk in handen van de Romeinen. Daarnaast was het de grootste stad van de toenmalige provincie Hispania. Vanuit Tarragona, dat door de Romeinen Tarraco werd genoemd, werd de strijd aangegaan met de bewoners in het binnenland.

In het huidige Tarragona zijn hier nog veel sporen van te zien. Je vindt er tal van oude Romeinse gebouwen, waarvan er velen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Bezoek zeker de ruïnes van het amfitheater uit de 2e (!) eeuw, wandel langs de oude Romeinse stadsmuren en loop over het Forum. 

 

De leukste en mooiste bezienswaardigheden

 • Romeinse stadsmuren
 • Romeinse Amphiteater
 • Praetorium
 • Romeinse Circus
 • Romeins aquaduct
 • Balcón del Mediterráneo
 • Scipio's Tower
 • Vil.la Romana dels Munts
 • Arc de Berà
 • Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
 • Museu d’Història de Tarragona
 • Kathedraal
 • Plaça dels Àngels
 • Carrer de la Merceria
 • Plaça dels Sedassos
 • Plaça del Pallol
 • Plaça del Fòrum
 • Plaça del Rei
 • Plaça de la Font
 • Casa Bofarull
 • Teatre Metropol
 • Nonnenconvent van de Teresianas
 • Visserswijk El Serrallo
 • Geboortehuis van Gaudí

Als je in Tarragona op vakantie bent of de stad bezoekt is het leuk de Archaeological Walk door Tarraco te ondernemen dit is een onderdeel van het Museu d'Història de Tarragona dan zie je de meest buitengewoon bezienswaardigheden uit de geschiedenis van het Romeinse verleden van Tarragona, bijvoorbeeld de Romeinse stadsmuren, het Romeinse amphiteater, het Forum, het Romeinse circus en de toren van het Praetorium, al deze bezienswaardigheden behoren tot het UNESCO Werelderfgoed.

Tarregona - Beleef Spanje

Maar in Tarragona is meer te bewonderen dan enkel Romeinse ruïnes. Sla de indrukwekkende gotische Kathedraal van Tarragona niet over. Ga zeker naar binnen, want in de kathedraal kun je een enorme kunstcollectie bewonderen.

En dat zijn slechts enkele gebouwen in het centrum! Wil je nog meer archeologische hoogstandjes bewonderen? Op ca. 3 kilometer van het centrum vind je een Romeins aquaduct dat maar liefst 217 meter lang is. Ook de Toren van Spicios, een Romeins grafmonument, de Vil.la Romana dels Munts in Altafulla en de triomfboog Arc de Berà is zeker een bezoekje waard.

En vergeet vooral niet het Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en het Museu d'Història de Tarragona te bezoeken.

 

TIP: Wil je nog meer leren over de historie van Tarragona? Dat kan in het Archeologisch Museum, het Romeins Museum én het Geschiedenismuseum. Genoeg keus!

 

Struinen langs mooie street art

Denk je nu dat je in Tarragona enkel eeuwenoude kunstwerken en gebouwen kunt bewonderen? Mis! Midden in het centrum vind je ook een aantal indrukwekkende graffiti kunstwerken.

Wandel naar Plaça dels Sedassos om één van de meest gefotografeerde punten van de stad te bekijken. Je bewondert hier een immense muurschildering. Deze is gemaakt is in 1995 en beeld het leven uit van de late 19e eeuw. Balkonnetjes met mensen erop en tal van ramen zijn op de muur geschilderd. Je kunt haast niet meer zien dat het feitelijk een kale muur is!

Wie nog meer street art wilt spotten, kan tijdens een wandeling in het oude centrum heel veel moois bewonderen. Daarnaast wordt er jaarlijks (in de maand september) het Tallers Oberts festival georganiseerd. Gedurende dit evenement worden talloze straatjes in het oude centrum versierd met kleurrijke kunstwerken. Bijzonder om mee te maken!

Struin door de enge straatjes van het historisch centrum van de stad Tarragona en vergeet vooral niet de Joodse wijk (omgeving van Plaça dels Àngels), de Gotische gewelven,  Carrer de la Merceria te bekijken.

Heerlijk relaxen aan het strand

Het meest bekende strand is Playa del Miracle. Dit strand wordt door het treinspoor gescheiden van het centrum, maar is de wandeling absoluut waard. Zoek verkoeling in de blauwe zee en bestel vervolgens iets lekkers in één van de strandtenten. Je beleeft hier gegarandeerd een fijne stranddag! Een ander fijn strand is L’Arrabassada, dat iets buiten het centrum ligt. Zwem naar de glijbaan, die op een drijvend plateau op zee dobbert, en roetsj snel naar beneden. Ideaal met kinderen!

 

Tip: Direct achter het spoor vind je een bijzonder uitkijkpunt. Wandel naar Balcó del Mediterrani, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over zee. De visserswijk van El Serrallo en vergeet je camera niet!

De lekkerste gerechten proeven

Cultuur snuiven, genieten van de zon en… lekker eten! In Tarragona kun je de lekkerste gerechten proeven. Een aanrader voor foodlovers is de Mercado Central de Tarragona. In deze markthal vind je tal van eetkraampjes, waar je o.a. vlees en vers fruit kunt kopen. Hier scoor je gegarandeerd een lekkere lunch. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van het gebouw is indrukwekkend. De prachtige muurschilderingen staan zeker goed op jouw vakantiefoto’s!

En wanneer je trek hebt in een vers visje, kun je het best naar de haven lopen. Hier bieden vissers aan het eind van de dag hun dagvangst aan. Verser kan je vis niet zijn!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR TARRAGONA NOOIT VERGEET

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JEHIER

Wat kunnen we ondernemen in Tarragona

Dit Is misschien ook interessant: